?>?> راهبردهای عملی پس از یک نشست | سیاست روز
پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۱
کد مطلب : 102222

راهبردهای عملی پس از یک نشست

ترکیه دیروز میزبان نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی با محوریت بررسی مساله فلسطین و اقدام ترامپ مبنی بر اعلام رسمی قدس به عنوان پایتخت...

ترکیه دیروز میزبان نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی با محوریت بررسی مساله فلسطین و اقدام ترامپ مبنی بر اعلام رسمی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بود. برگزاری این نشست در وهله نخست با محوریت فلسطین را می‌توان بازگشت این نهاد جهان اسلامی به ماهیت و شاکله اصلی خود یعنی مساله فلسطین که اساس این سازمان به خاطر همین مساله تشکیل شده بود؛ ارزیابی کرد.
در همین حال تاکید هماهنگ و همه جانبه حاضران در نشست بر حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی و امریکا می‌تواند گامی مهم در تحقق وحدت کشورهای اسلامی برای حل مسایل جهان اسلامی ارزیابی شود. با تمام این تفاسیر اما برگزاری نشست و صدور بیانیه صرفا نمی‌تواند تحقق بخش حقوق ملت فلسطین و مقابله با طراحی‌ها و توطئه‌ها علیه قدس وجهان اسلام باشد. بر همین اساس است که معتقدیم برای تحقق این مهم انجام برخی اقدامات عملی نیز امری ضروری به حساب می‌آید که چند نمونه از آن را پیشنهاد می‌دهیم.
نخست آنکه حمایت کشورهای اسلامی از فلسطین به صورت فردی یا در قالب سازمان همکاری اسلامی باید به صورت عملیاتی نه زبانی باشد، امروز شکستن محاصره غزه و نیز تسلیح کرانه باختری مهمترین اولویت در مساله فلسطین محسوب می‌شود که می‌تواند نقشی تعیین کننده در به ثمر رسیدن انتفاضه مردم مظلوم فلسطین و مقابله با ادامه اشغالگری رژیم صهیونیستی داشته باشد. دومین اقدام می‌تواند اینطور پایه‌ریزی شود که اعمال فشار سازمان همکاری اسلامی بر برخی از کشورهای عربی که به صورت آشکار و پنهان در حال برقراری و توسعه روابط با رژیم صهیونیستی هستند، شدت یابد. اعمال فشار این سازمان بر کشورهایی مانند امارات، بحرین، عربستان که رویکردهای بسیاری به ایجاد و توسعه روابط با رژیم صهیونیستی دارند مولفه‌ای مهم در حمایت از مظلومیت فلسطینی‌هاست.
سومین راهكار را هم می‌توان اینطور تدوین کرد که قطع روابط و تحریم کالاهای امریکایی وحتی بهره‌گیری از ظرفیت نفت منطقه برای اعمال فشار بر امریکا و سایر حامیان رژیم صهیونیستی در دستور کار قرار گیرد، این راهکار می‌تواند اقدامی عملی برای سازمان همکاری اسلامی در مخالفت با تصميم امریکا و رژیم صهیونیستی محسوب شود.
چهارمین پیشنهاد می‌تواند بر پایه تاریخ مبارزات جبهه مقاومت بنا شود. جبهه مقاومت در دو دهه اخیر نشان داده است که نقش مهمی در حمایت از فلسطین در قابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی و خنثی‌سازی سناریوهای امریکا علیه مردم منطقه و جهان را داشته است. رویکرد سراسری به حمایت از مقاومت و بهره‌گیری از تجربیات آن در حمایت از فلسطین و منطقه می‌تواند از اصول عملیاتی اقدامات عملی سازمان همکاری اسلامی در حل بحران‌ها جهان اسلام تلقی شود.
با توجه به جمیع پیشنهاداتی که عنوان شد می‌تو‌ان گفت نشست استانبول هر چند اقدامی مثبت و مایه مباهات جامعه اسلامی تلقی می‌شود اما این اقدام مثبت اگر تنها به صدور بیانیه منتهی شده و اقدامات عملیاتی و پیشنهاداتی از جنس پیشنهادهای بیان شده در مطلب را در میدان اجرایی نکند، نمی‌تواند تاثیر لازم را بر ممانعت از اقدام خصمانه و ضد انسانی امریکا و رژیم صهیونیستی در اجازه اشغال قدس شریف داشته باشد. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcgxx9qxak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی