?>?> نسخه نویسی عالِم بی عمل | سیاست روز
شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 118405
آلمان انعطاف همه طرف‌ها در مذاکرات وین را خواستار شد

نسخه نویسی عالِم بی عمل

نسخه نویسی عالِم بی عمل

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان بدون اشاره به ضرورت پایبندی طرف‌های غربی به تعهداتشان در برجام و بدون اشاره به اینکه آلمان هرگز به برجام پایبند نبوده است، از «همه طرف‌ها» خواست در مذاکرات وین انعطاف نشان دهند.
مذاکرات وین دیروز در حالی از سر گرفته شد که کشورهای اروپایی همچنان از انجام تعهدات خود داری کرده و با ژست‌های مذاکراتی به دنبال پنهان سازی نقش خود در نقض برجام هستند. رفتار این کشورها همچون عالم بی عمل است که صرفا به نسخه نویسی برای دیگران می‌پردازند و خود هیچ کارکرد مثبتی ندارند. وزیر خارجه آلمان در آستانه ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در خصوص لغو تحریم های آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام، خواستار انعطاف همه‌ طرف‌ها شد.وزیر خارجه آلمان در آستانه ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در خصوص لغو تحریم های آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام، موضع برلین درباره این رایزنی‌ها را بیان کرد.«هایکو ماس» از همه طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات وین خواست که از خودشان انعطاف و عملگرایی نشان دهند.وی که چندی قبل از ایران خواسته بود به تلاش‌های دیپلماتیک برای احیای برجام سرعت ببخشد، در اظهارات تازه خود اشاره مستقیمی به آنچه نیاز است از سوی آمریکا برای به نتیجه رسیدن گفت‌وگوهای وین انجام شود، نکرد. وزیر خارجه آلمان بهر ویترز گفت: «موضوع بر سر انعطاف و عملگرایی همه طرف‌های شرکت‌کننده (در مذاکرات وین) است. بازی کردن با زمان، به نفع هیچ کسی نیست».
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و رئیس هیأت مذاکره کننده ایران، به منظور از سرگیری مذاکرات برجام، دیروز وارد وین پایتخت اتریش شد.ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در خصوص لغو تحریم های آمریکا و بازگشت احتمالی این کشور به برجام، بعد از ظهر امروز با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین آغاز خواهد شد. پنجمین دور مذاکرات وین چهارم تا ۱۲ خرداد در وین برگزار شد.
در این میان رئیس هیات روسیه با اشاره به از سرگیری دور جدید مذاکرات وین درباره احیای برجام تصریح کرد که طرف‌ها قرار است پیرامون تکمیل موفقیت آمیز و سریع گفت‌وگوها تبادل نظر کنند. میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توئیتی نوشت: ششمین دور گفت وگوهای وین درباره احیا برجام ظرف یک ساعت دیگر آغاز می شود. اعضای کمیسیون مشترک در مورد چگونگی ترتیب کار بیشتر جهت تکمیل موفقیت آمیز و سریع مذاکرات، تبادل نظر خواهند کرد.دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمده‌اند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند. در این میان آمریکا همچنان بر آن است تا با جدا کردن کنگره از کاخ سفید و نمایش چهره مثبت از بایدن ایران به پذیرش خواسته‌های آمریکا سوق دهد. در همین چارچوب تعدادی از سناتورهای جمهوری خواه آمریکا طرحی را ارئه داده‌اند که هرگونه توافق با ایران در موضوع هسته‌ای را منوط به تائید مجلس سنا خواهد کرد.
جمعی از سناتورهای جمهوری خواه روز جمعه طرحی را ارائه کردند که به موجب آن، هرگونه توافق آمریکا با ایران درخصوص برنامه هسته ای این کشور باید از سوی مجلس سنا به تصویب برسد.این طرح با ابتکار عمل ران جانسون، نماینده جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین به همراه ۲۱ نفر دیگر از اعضای جمهوری‌خواه در مجلس سنا مطرح شده است که بر اساس آن، هر توافقی با تهران باید به عنوان یک معاهده در نظر گرفته شود که برای امضا شدن نیازمند موافقت دو سوم سناتورها است.گفته می شود سناتورهای جمهوری‌خواه چندان امیدی برای تصویب این طرح در مجلس سنا ندارند چراکه کنترل سنا در اختیار نمایندگان دموکرات است اما این اقدام آنها، نشان دهنده آخرین تلاش‌های مخالفان برجام برای مانع تراشی در مسیر بازگشت آمریکا به توافق است.
سناتور ران جانسون که از مخالفان رایزنی های دولت بایدن درباره بازگشت برجام است در بیانیه ای به طرح ادعاهایی خصمانه و بی اساس علیه کشورمان پرداخت و مدعی شد که هر توافقی با ایران خطراتی را به همراه دارد که بر کل کشور (آمریکا) تاثیرگذار خواهد بود.
وی در ادامه گفت که به همین دلیل و برای حفظ امنیت آمریکایی ها و صلح در جهان، این توافق باید به صورت یک معاهده باشد که نیازمند تصویب مجلس سنا است.این طرح در حالی ارائه شده است که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در حال انجام مذاکرات درباره احیای توافق هسته ای و بازگشت به تعهدات واشنگتن در این توافق است.
همچنین تد کروز سناتور جمهوری خواه ایالت تگزاس در معرفی لایحه ای ارائه شده از سوی جمعی از سناتورهای هم حزبی اش که اختیارات رئیس جمهور آمریکا را درباره انجام توافقی هسته ای با ایران در قالب یک معاهده مشروط به تایید کنگره می کند و خود او نیز از امضا کنندگانش می باشد، در انتقاد از رویکرد دولت جو بایدن نسبت به مسئله هسته ای ایران گفت: دولت جو بایدن می‌داند که عجله نامعقولش برای بی اثر کردن تحریم ها علیه ایران، غیر قابل توجیه است، بنابراین به جای شفاف بودن و همکاری با کنگره، دولت تصمیم گرفته است کنگره را از این موضوع کنار بگذارد. کروز ادامه داد: در این روند، دولت با نشان دادن این که توافق فاجعه بار هسته ای ایران را تسلیم کنگره نخواهد کرد، درست مانند دولت اوباما، چون می دانستند با مخالفت اکثریت دو حزبی مواجه خواهد شد، اختیار قانونی سنا را برای ارائه توصیه هایی درباره معاهده ها و رضایت دادن به آن ها تضعیف کردند. او افزود: از همکارانم می خواهم آسیب وارد آمده به توازن قوا را جبران کرده و از من و سناتور ران جانسون در درخواست از دولت بایدن برای ارائه برجام به کنگره حمایت کنند.

https://siasatrooz.ir/vdcgz79qnak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی