فابيوس وزير خارجه فرانسه به مصر و سپس راما... و سرزمينهاي اشغالي سفر مي كند که محور آن را مذاکرات صلح فلسطين تشکيل ميدهد.لازم به ذكر است پيش از اين نشريه فيگارو از طرح جهاني فرانسه درباره فلسطين خبر دادهاند که تا پيش از ماه سپتامبر در شوراي امنيت نهايي ميگردد. براساس اين طرح دورهاي ۱۸ ماهه براي اجراي روند صلح خاورميانه با محوريت راهکار دو دولتي در نظر گرفته شده است.
اين سفر در حالي صورت ميگيرد كه بخشي از اهداف آن در باب نفوذ فرانسه در مصر ميباشد. فرانسه تلاش دارد تا از ساير رقباي اروپايي، آمريكايي و روسي خود براي حضور در مصر عقب نماند چنانكه فابيوس در ديدار با مقامات مصري بر توسعه همه جانبه روابط تاكيد كرد. بعد ديگري سفر فابيوس در قالب روند سازش تشكيلات خودگردان با صهيونيستها قابل تعريف است.
اين اقدام با نام حل مسئله خاورميانه در حالي صورت ميگيرد كه در باب آن چند نكته قابل توجه است. اولاند رئيسجمهور فرانسه با بحرانهاي اقتصادي و سياسي داخلي بسياري مواجه است از وي به عنوان منفورترين رئيسجمهور تاريخ معاصر فرانسه ياد ميشود. با توجه به نگاه حمايتي مردم فرانسه به مسئله فلسطين ميتوان گفت که اولاند با برجستهسازي مسئله مذکور سعي در کسب محبوبيت مردمي و کاهش فشارهاي داخلي ميباشد.
نكته ديگر آنكه فرانسه تلاش دارد تا در شرايطي که آمريکا در مسير افول قرار گرفته به ارتقاي جايگاه خود در منطقه بپردازد كه با رويكرد به اقدام عليه ايران و نيز مسئله مذاكرات سازش به دنبال رضايت عربي و صهيونيستي است. اين امر زماني آشكارتر ميشود كه لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه اعلام کرد اين کشور خواستار توافقی محکم و قابل راستیآزمايی با ايران است، زيرا توافقی که قابل راستیآزمايی نباشد، قابل اجرا هم نيست. لازم به ذكر است فرانسه تلاش دارد تا اتحاديه مديترانهاي را كه در دوران رياست جمهوري ساركوزي با حضور اروپا، كشورهاي عربي و آفريقايي و صهيونيستها بوده را احيا نمايد.
يک نکته بايد در نظر گرفته شود و آن رفتارها و ديدگاههاي فرانسه به فلسطين و حاميان آن است. فرانسه همواره از حاميان تسليحاتي و مالي صهيونيستها است که در جنگ ۵۱ روزه غزه به خوبي مشهود بوده است. سرکوب تظاهرات حاميان فلسطين و افزايش حقوق شهروندي براي صهيونيستهاي ساكن فرانسه، حمايت از تروريستها عليه حزبا... و سوريه و اقدام عليه جمهوري اسلامي ايران و ... نشانههايي از رفتارهاي ضد فلسطيني، فرانسه ميباشد
با توجه به نوع رفتاري فرانسه ميتوان گفت که پاريس نميتواند ميانجي مناسبي براي فلسطين باشد چنانکه در مجامع جهاني نيز حمايتي از فلسطين نداشته که عدم مخالفت با اقدام بان کيمون در خارج ساختن نام رژيم صهيونيستي از «ليست ننگ» يا همان ناقضان حقوق کودکان فلسطيني و عدم اقدام عليه اين رژيم در شوراي حقوق بشر نمودي از آن ميباشد.