چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 116741

طلبکاری دزد پول‌های مردم ایران

درحالی کشتی کره‌ای چند روزی است که به دلیل تخلف محیط زیستی در آبهای خلیج فارس از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران توقیف شده که ادعای برخی مقامات سیاسی کره مبنی برنداشتن تخلف محیط زیستی این کشتی کاملا بی معنا است.
همچنین حتی اگر این توقیف که به ادعای برخی محافل رسانه ای غربی نوعی گروگانگیری است، باید هم به طرف آمریکایی و هم به طرف کره‌ای تفهیم شود که آنها هستند که پول های بلوک شده ملت ایران در این شرایط سخت کرونا را بر نمی‌گردانند و توقیف نفتکش کره‌ای حتی می تواند کمترین واکنش از سوی جمهوری اسلامی ایران باشد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک کشتی متعلق به کره‌ جنوبی را در آب‌های خلیج فارس توقیف و به بنادر کشورمان منتقل کرد. بر اساس اعلام نیروی دریایی سپاه، شناور کره جنوبی از مبداء بندر الجبیل عربستان عازم کره‌ بود؛ این کشتی به دلیل آلودگی نفتی در آب‌های خلیج فارس توقیف و به بنادر کشورمان منتقل شد.
گفته می‌شود شناور مذکور حامل ۷۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه کشتی را اتباع کشورهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار تشکیل می‌دهند.
در همین رابطه؛ سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرنگاران در مورد خبر توقیف کشتی کره ای گفته بود؛ بر اساس اخبار اولیه دریافتی از مقامات محلی، موضوع کاملا فنی است و کشتی به دلیل آلوده کردن دریا و با حکم قضایی، برای رسیدگی به تخلف به ساحل هدایت شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران هم مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و بویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد، لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد می کند.
خطیب زاده در ادامه اظهار داشت: این اتفاق مورد استثنایی نبوده و در موارد مشابه قبلی در ایران و آبهای سایر کشورها رخ داده و امری عادی بوده و اطلاعات تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.
سخنگوی دولت ایران نیز درباره توقیف نفت‌کش کره جنوبی و ارتباط آن با بلوکه شدن پول‌های ایران در این کشور گفت: اگر کسی گروگانگیر باشد دولت کره جنوبی است که به بهانه‌های واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است.
علی ربیعی در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران با اعتراض به کره جنوبی افزود: کره‌ای‌ها در شرایط سختی که مردم ما با آن مواجه هستند، از ارائه کالاهایی که تحت تحریم نیست هم به بهانه‌های واهی امتناع کردند. آنها مانع وارد کردن دارو و چند میلیون تن نهاده‌های دامی به ایران شدند.
هفت میلیارد دلار از پول ایران که در کره جنوبی بلوکه شده است، بالاترین میزان پولی است که ایران در کشورهایی دارد که با آنها مبادله اقتصادی داشته است. با این حال مقامات سئول، در دوسال گذشته به درخواست ایران برای آزاد کردن این پول توجهی نکرده‌اند و در آخرین اقدام خود تنها به میزان نیم میلیون دلار از این پول را آن هم به صورت کالای بشردوستانه به ایران فرستاده است.
کره جنوبی می گوید از زمان شروع تحریم‌ها با ایران دست به رایزنی‌هایی با مقامات آمریکایی زده تا بتواند مبادلات تجاری خود را با ایران ادامه دهد. اما برخی ناظران معتقدند این موضوع چندان حقیقت ندارد.

*کره جنوبی گوش به فرمان آمریکا
کره جنوبی همچنان گوش به فرمان آمریکایی ها است؛ رایزنی دو ساله ایران با این کشور برای بازگشت پول ملت ایرن هم فایده نکرده و همچنان گوششان بدهکار نیست.
اما حالا که کشتی آنها بنا بر دلایل کاملا فنی و محیط زیستی به توقیف جمهوری اسلامی ایران درآمده است، قرار است، گروهی را برای مذاکره با مسئولان کشورمان روانه تهران کنند.
سپاه پاسداران به دلایل محیط زیستی این کشتی را در آیهای خلیج فارس توقیف کرد، اما کره‌ای‌ها باید این را بدانند حتی اگر این توقیف در قبال گروگانگیری پول‌های بلوک شده ایران در بانک‌های کره‌ای هم باشد، این واکنش کمترین واکنش تهران به کره جنوبی است و مسئولان سئول باید به خوبی این را متوجه شوند.
وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه‌ای خواستار آزادی زودهنگام کشتی توقیف شده از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی آمده است: به وزارت امور خارجه و سفارت کره جنوبی در ایران اطلاع داده شده که خدمه کشتی سالم هستند.
وزارت خارجه کره جنوبی با ادعای اینکه شواهد و مدارکی از آلودگی دریایی توسط نفتکش توقیف‌شده این کشور در تنگه هرمز وجود ندارد، تاکید کرد گفت‌وگوها درباره پول‌های بلوکه شده ایران مجزا از موضوع نفتکش است.
چوی جونگ‌کُن معاون اول و قائم‌مقام وزیر خارجه کره جنوبی مدعی شد که شواهدی از ایجاد آلودگی زیست‌ محیطی توسط نفتکش این کشور که در تنگه هرمز توقیف شد، وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری یونهاپ، چوی طی اظهاراتی در پارلمان کره جنوبی گفت: اگر آلودگی دریایی آن [نفتکش] به حدی بود که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد، پس باید می‌توانستیم از [تصاویری ضبط‌شده] توسط بالگرد آن را تایید کنیم. اما چنین شواهدی مشخص نشد و این شناور نیز به اندازه کافی تجهیزات ایمنی با خود به همراه داشت.
وزارت خارجه کره جنوبی در اسنادی که به پارلمان این کشور ارائه داد، نوشته است: فارغ از وضعیت قانونی شناور کره‌ای، تا زمانی که "اقدام عامدانه و آلودگی شدید" برای مردود دانستن عبور بی‌ضرر این کشتی اثبات نشود، ما آن را ناقض قوانین بین‌المللی نمی‌دانیم.
بر اساس این گزارش، چوی طی سخنرانی در پارلمان، تاکید کرد که مذاکرات با ایران درخصوص آزادسازی نفتکش و خدمه آن، از گفت‌وگوها با تهران درباره اموال و پول‌های بلوکه‌شده در بانک‌های کره جنوبی مجزا است زیرا موضوع نفتکش باید اولویت سئول باشد.
به نوشته یونهاپ، قائم‌مقام وزیر خارجه کره جنوبی درباره برخی گزارش‌ها مبنی بر احتمال آزادی نفتکش در ازای آزادی پول‌های بلوکه ‌شده ایران نیز تصریح کرد: ما بر مبنای حدس و گمان، پیش‌بینی و عمل نمی‌کنیم بلکه تلاش‌های خود را روی وضعیت کنونی و در عین حال حفظ تمام احتمالات متمرکز کرده‌ایم
چوی همچنین افزود: وزارت خارجه در حال راستی‌آزمایی ادعاهای ایران درباره آلودگی زیست‌محیطی، حرکت کشتی در آب‌های بین‌المللی یا آب‌های سرزمینی ایران و همخوانی داشتن نحوه توقیف کشتی با قوانین بین‌المللی است.
از سوی دیگر، همزمان با دستور رئیس‌جمهور کره جنوبی برای برگزاری گفت‌وگوهای بین سازمانی درباره نفت‌کش توقیفی این کشور در تنگه هرمز، شورای امنیت ملی کره جنوبی نیز در حال بررسی واکنش‌ها به این موضوع است.
در هر حال اگر هم موضوع پول‌های دزدیده شده ایران از سوی کره جنوبی ارتباطی به موضوع توقیف قانونی نفتکش کره‌ای در آبهای خلیج فارس نداشته باشد، جریمه آلوده کردن محیط زیست آبهای خلیج فارس بیش از ۷ میلیارد دلار است که باید از سوی دولت کره جنوبی به ایران پرداخت شود.

https://siasatrooz.ir/vdchk-nzz23nzqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی