دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۵
کد مطلب : 101846
ایران برای امدادرسانی به کرمانشاه بسیج شد

من به هر سو می‌دوم گریان...

من به هر سو می‌دوم گریان...

یکشنبه شب حوالی ساعت ۱۰ اخبار تلخی در فضاهای مجازی پخش شد که دوباره و چندباره مردم کشورمان را بعد از معدن زمستان یورت، حادثه تلخ پلاسکو، زلزله ورزقان و... در بهت و غم فرو برد، خبر تلخ وقوع زلزله در سلیمانیه عراق که بخاطر شدت زلزله حتی شهرهایی از ایران را هم لرزاند.
زلزله ۷.۳ ریشتری سلیمانیه عراق به حدی بود که شهرهایی از جمله همدان، اراک، زنجان، اهواز، ایلام، سنندج، کرمانشاه، تبریز، ارومیه، اردبیل، تهران، کرج و چند شهر دیگر نیز احساس شده است. اینطور که در اخبارها عنوان شده ۱۵۰ میلیون نفر زلزله یکشنبه شب را احساس کردند و حتی این زلزله در بخش‌هایی از پایتخت هم حس شد.
باز هم گوشه‌ای از خاک وطن داغدار فرزندانش شد. کسی چه می‌داند شاید در آن ساعات هموطنانمان قرار بود دور یک سفره بنشینند. شاید بچه‌ای به انتظار پدرش نشسته بود تا در بگشاید و به خانه برگردد. شاید پدر برای رسیدن به خانه و خود را به آغوش فرزندش رساندن قدم‌هایش را تندتر کرده بود. کسی چه می‌داند شاید نوبت کیک بریدن جشن تولدی بود و همه به دوربین خیره شده بودند برای آخرین عکس. اصلا چه کسی می‌داند و می‌فهمد شاید الان فرزندی لابه‌لای این همه خرابه دنبال عزیزترین‌هایش می‌گردد دنبال پدر، مادر و... .
زلزله‌ای آمد و در آنی همه زندگی مردم را زیر و رو کرد، ۱۵۰ میلیون نفر آن را حس کردند و برای دقایقی فکر کردند که ممکن است آخرین احساسات مادی‌شان را تجربه می‌کنند. زلزله حتی محصور به کشور خاصی هم نبود و در عراق، ایران، کویت و لبنان هم حس شد. زمین تکان خورد و تکانه‌هایش آواری را که بشر ساخته بود بر سر آدمیان خراب کرد. زمین به خود لرزید و عده‌ای را برای فرو بردن در خود کشت. عده‌ای را که شاید برای سالیان دوری از زندگیشان برنامه ریخته بودند.
کسی چه می‌‌داند شاید در میان کشته‌شدگان باشند افرادی که فکر می‌کردند فردا اول وقت می‌توانند غفلت و اشتباهشان را جبران کنند در حالی که هیچ‌ وقت اول وقت فردا را ندیدند. شاید در این میان افرادی هم وجود داشته باشند که امروز حسرت لحظه‌ای را می‌خوردند که عزیزشان را آزرده کردند و پوزش و آشتی را به ساعتی بعد موکول کردند غافل از اینکه ساعت بعد عزیزی وجود ندارد....
این تکانه‌های زمین که با کشته شدن بیش از ۴۰۰ نفر و مجروحیت بیش از ۶۰۰۰ نفر به وقوع پیوست می‌تواند تلنگری باشد برای افرادی که امروز هنوز می‌توانند هوای تازه را در ریه‌هایشان فرو برند و بیرون بفرستند. این زلزله خسارت‌بار با همه تلخی و دلخراشی‌اش می‌تواند نوید بخش روشی تازه و تلنگری به روح برای بهتر شدن باشد یا به تعبیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که درباره زلزله بم فرمودند این زلزله اخیر هم می‌تواند تلنگری برای آغاز بهتر شود هر چند که داغ عزیزانی که از دست رفتند همیشه بر دل زمینیان خواهد ماند.
نمی‌دانم آیا مسئولین چه قبلی‌ها و چه کسانی که الان بر مسند نشسته‌اند با این زلزله کمر خم کرده‌اند یا نه؟ آیا باز هم دستورات فوری برای پیگیری می‌دهند و بعد از چند روز، فراموشی می‌گیرند تا حادثه بعدی. آیا باز هم مثل حادثه پلاسکو یا معدن یورت برای کوبیدن کسی یا ژست‌های انتخاباتی و مردم‌دوستی صحنه‌های دلخراش را محفلی برای رفتن و عکس یادگاری گرفتن می‌کنند و در صحنه حاضر می‌شوند و وعده‌های سرخرمن می‌دهند که فلان می‌کنیم یا بهمان، برای اینکه عزیزانتان را از دست دادید وام فلان درصد می‌دهیم یا تا فلان روزی که معمولا نمی‌رسد خانه‌های‌تان را از نو درست می‌کنیم. اما مهم این است که این تکانه‌های زمین را وسیله‌ای کنیم برای تلنگر به مسئولان و به خودمان برای اندیشیدن به وعده‌هایی که داده‌ایم و بعد از مرگ باید در پیشگاه خداوند درباره همه آنها توضیح دهیم.

رئیس‌جمهور به کرمانشاه می‌رود
درپی زلزله یکشنبه شب گذشته در مناطق غربی کشور و بویژه استان کرمانشاه، رئیس‌جمهور طی دستوری به معاون اول خود به وی ماموریت داد تمام امکانات کشور را برای نجات هموطنان گرفتار زیر آوارها و همچنین رسیدگی کامل به مصدومین حادثه بسیج کند.
همچنین به دستور رئیس‌جمهور، وزیران کشور و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس جمعیت هلال‌احمر به همراهی تیمی از نهاد ریاست جمهوری، عازم مناطق زلزله زده در استان کرمانشاه شدند.
هیات اعزامی به ریاست وزیر کشور، موظف به رسیدگی به روند امدادرسانی به زلزله‌زدگان، رسیدگی به آسیب‌دیدگان و گزارش اقدامات انجام شده به رئیس‌جمهور هستند.
همچنین طبق اعلام معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، حسن روحانی به منظور بررسی روند امدادرسانی و کمک به زلزله‌زدگان، امروز به کرمانشاه می‌رود. 

عملیات آواربرداری تا زمان خروج تمام افراد از زیرآوار آغاز نمی‌شود
سخنگوی سازمان مدیریت بحران گفت: به دلیل درگیری تعداد زیادی از روستاها ممکن است عملیات امداد و نجات ادامه‌دار باشد.
سعیدی در مورد زمان پایان عملیات امداد و نجات گفت: عملیات امداد و نجات همچنان ادامه دارد. پایان عملیات را زمانی اعلام می‌کنیم که مسئولین مربوطه حاضر در استان به ما اعلام کنند. وی تاکید کرد: تعداد روستاهای درگیر با زمین‌لرزه خیلی زیاد است و به همین دلیل ممکن است عملیات امدادرسانی همچنان ادامه داشته باشد، البته از آنجا که همه نیروها اعم از سپاه، بسیج و ارتش و سایر دستگاه‌ها بسیج شده‌اند انتظار می‌رود عملیات امداد رسانی در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.
سخنگوی ستاد مدیریت بحران افزود: آب مناطق زلزله زده به دلیل تخریب زیرساخت‌ها به صورت گل‌آلود درآمده است. از این‌رو از اولین دقایق حضور نیروهای امدادی آبرسانی به این مناطق به صورت سیار انجام شده است.
سعیدی با اشاره به اینکه امیدواریم تا فردا(امروز) مشکل قطعی برق در مناطق زلزله زده حل شود، گفت: تا کنون به تمام روستاهای زلزله زده نیروهای امدادی رسیده‌ است و ۱۴ کارگروه مدیریت بحران در منطقه فعال هستند. وی با تاکید بر اینکه تا از خروج تمام افرادی که زیر آوار مانده‌اند مطمئن نشویم عملیات آواربرداری را آغاز نمی‌کنیم اظهار کرد: امیدواریم در کمترین زمان ممکن عملیات امداد و نجات به پایان رسد.
سخنگوی ستاد مدیریت بحران در ادامه با بیان اینکه تقسیم کار بین دستگاه‌های امدادرسان در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور انجام شده است، گفت: هیچ سازمان و نهادی به طور مستقل اقدامی انجام نمی‌دهد.
سعیدی ادامه داد: به هموطنان توصیه می‌کنم که به شایعات توجه نکنند. تنها مرجع رسمی برای دریافت اخبار صداوسیما و سازمان مدیریت بحران و مسئولان مربوطه هستند. 

همکاری مشترک سپاه و ارتش
فرمانده کل سپاه گفت: خانه‌های روستایی مناطق زلزله‌زده عمدتاً تازه‌ساز بوده است.
سرلشکر محمدعلی جعفری درباره نیازهای مردم این مناطق اظهار داشت: بیشترین نیاز به چادر است و همچنین آب و غذا که این امکانات از استان‌های اطراف و کرمانشاه در راه است. هلال‌احمر و امکانات سپاه را هم بسیج کردیم تا نیازهای مردم تأمین شود.
سرلشکر جعفری با بیان اینکه شهر و روستاها بین ارتش و سپاه برای کمک‌رسانی تقسیم شده، گفت: به سرپل ذهاب توسط ارتش به‌دلیل حضور یگان‌هایش کمک می‌شود و روستاهای اطراف که زیاد هم هستند توسط سپاه امدادرسانی و آواربرداری می‌شوند.
وی گفت: ساختمان‌های روستایی این مناطق به دلیل اینکه یک بار در دوران جنگ تحمیلی آسیب دیده بودند تازه‌ساز است. روستاهای مرزی در سایر مناطق عمدتا گلی و خشتی هستند اما این منطقه بعد از جنگ ساخته شده و تخریب‌های آنچنانی صورت نگرفته است به جز خانه‌هایی که گلی بودند.
فرمانده کل سپاه درباره مناطق صعب‌العبور زلزله‌زده نیز اظهار داشت: منطقه صعب‌العبور به صورت آنچنانی نداریم و جاده‌های این منطقه قابل دسترسی است.
همچنین سردار عبادالله عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: پس از وقوع زلزله نیروها و ماشین آلات کارگاه‌های مستقر در استان‌های ایلام و کرمانشاه به مناطق زلزله‌زده گسیل شدند و هم‌اکنون در حال امدادرسانی و آواربرداری هستند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ارتش و سپاه در کنار هم به امدادرسانی مناطق زلزله‌زده غرب شتافته‌اند.
امیر کیومرث حیدری با اشاره به آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزله‌زدگان گفت: ارتش و سپاه در کنار هم به امدادرسانی مناطق زلزله‌زده غرب شتافته‌اند و از اولین ساعات این حادثه تلخ، در کنار مردم حضور داشتند. وی در این‌باره افزود: تیپ‌های واکنش سریع و امداد و نجات، هوانیروز و تیم مجهز پزشکی از ارتش با حضور در منطقه، بخش بسیار عظیمی از ماموریت خود را آغاز کرده‌اند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: مواد غذایی، چادر، پتو و همچنین آسایشگاه‌های سربازی پادگان ابوذر تبدیل به بیمارستان شده و به مجروحان زلزله در آن رسیدگی می‌شود.
امیر حیدری خاطرنشان کرد: ارتش و دیگر نیروهای نظامی در کنار مردم هستند و تمام تلاش خود را برای برقراری امنیت و خدمت‌رسانی انجام خواهند داد.

اعزام ۸ دستگاه خودرو و ۲۳ آتش‌نشان حرفه‌ای به مناطق زلزله‌زده
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران گفت: هشت دستگاه خودرو به همراه ۲۳ تن از حرفه‌ای‌ترین آتش نشانان به مناطق زلزله‌زده اعزام شدند.
جلال ملکی اظهار کرد: جلسه ستاد مدیریت شهرداری تهران برگزار شد که پیرو این جلسه مقرر شد تا آتش‌نشانی شهر تهران به کمک زلزله‌زدگان برود. وی با اشاره به اعزام هشت دستگاه خودرو به همراه ۲۳ تن از حرفه‌ای‌ترین آتش نشانان به مناطق زلزله‌زده ادامه داد: خودروهای پشتیبانی هم به مناطق زلزله‌زده فرستاده شده است.
ملکی ادامه داد: تجهیزات هیدرولیکی و دستگاه‌های آواربرداری و برش و... به مناطق زلزله‌زده فرستاده شده است.

گروه‌های خونی O کمک کنند
یک مسئول سازمان انتقال خون کشور از مردم و کسانی که گروه خونی O دارند تقاضا کرد تا برای اهدای خون پیشدستی کنند.
بشیر حاجی‌بیگی با اشاره به اینکه درباره ذخیره مناسب خون در کشور اطمینان داده می‌شود خون مورد نیاز در مناطق زلزله‌زده تأمین خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه فقط ۳ تا ۴ درصد مردم ایران دارای خون O منفی هستند، و چون این گروه خونی قابل تزریق به تمام گروه‌های خونی مختلف است، متعاقباً باارزش‌ترین گروه خونی در حوادثی چون زلزله گروه خونی O منفی است.
وی ادامه داد: بنابراین افرادی که دارای گروه خونی از نوع O منفی (O neg) هستند در اولویت برای دریافت خون بوده، همچنین گروه خونی O مثبت نیز ۳۳ درصد از جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، و چون بیشترین گروه خونی در کشور هم گروه خونی O است این افراد نیز در اولویت اهدای خون خواهند بود.
مدیر روابط عمومی سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: بنابراین تقاضا می‌شود گروه‌های خونی O برای اهدای خون پیشدستی کنند.

ممکن است تا ماه‌های آینده شاهد پس‌لرزه‌های زیادی باشیم
رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: به علت بزرگی زمین‌لرزه ۷.۳ ریشتری در مرز ایران، ممکن است این زمین‌لرزه تا ماه‌ها پس‌لرزه داشته باشد.
مرادی با اشاره به عمق زمین‌لرزه اخیر اظهار کرد: زمین‌لرزه اخیر که در مرز استان کرمانشاه و عراق رخ داده جزو زلزله‌های کم عمق به حساب می‌آید. وی ادامه داد: بدون شک زمین‌لرزه پس‌لرزه‌هایی خواهد داشت، زیرا زلزله‌ای به این بزرگی پس‌لرزه دارد و ممکن است این پس‌لرزه‌ها تا ماه‌ها ادامه داشته باشد. 

نوسنده: محسن رجبی

https://siasatrooz.ir/vdchkznz-23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی