دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۷
کد مطلب : 83639
وزير امور خارجه امروز با اشتون در نيويورك ديدار مي‌كند

مذاكرات ظريفِ ايران و ۱+۵

مذاكرات ظريفِ ايران و ۱+۵

ظريف و اشتون در حالي امروز در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك با يكديگر ديدار مي كنند كه واكنش هاي محافل سياسي و رسانه اي دنيا به اين نشست، نشانگر اصولي بودن مواضع جمهوري اسلامي ايران ولزوم تغيير رفتار غرب مي باشد
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.اين ديدار درحالي است كه وي پیش از این در دیدار با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در خصوص موضوع هسته‌ای، عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای تعامل و گفت‌وگو با گروه ۱+۵ برای یافتن راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز که متضمن حقوق هسته‌ای کشورمان باشد را مورد تاکید قرار داد.
پيش از اين کاترین اشتون ۲۶ مرداد سال جاري در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان گفت‌وگو کرد و ظریف در خصوص برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز کشورمان، ضرورت وجود اراده سیاسی و عزم جدی برای حل و فصل این مسئله را مورد تاکید قرار داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خطاب به خانم اشتون وجود اراده سیاسی جدی در به رسمیت شناختن حقوق حقه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، تامل و فکر نو در مورد مسئله هسته‌ای ایران را شیوه‌ای مناسب برای حل و فصل این مسئله توصیف کرد.
وی آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مذاکرات هدفمند در یک چارچوب زمانی معین خاطرنشان ساخت. خانم اشتون نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ابراز امیدواری کرد هر چه سریع‌تر مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و کشورهای ۱+۵ مجددا از سر گرفته شود.
شش ماه از آخرين دور گفتگوهاي ايران و۱+۵مي گذرد كه در شرايط حاضر وزیر امور خارجه آلمان ضمن استقبال از لحن حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، آمادگی قدرت‌های جهان را برای مذاکرات هسته‌ای با تهران ابراز کرد.
گوئيدو وستروله در گفت‌و‌گو با "ولت ام زونتاگ این لحن را زمینه‌ساز حرکت جدید در مذاکرات میان ایران و غرب درباره برنامه هسته‌ای تهران دانست و تصریح کرد: اين لحن جديد امکان تحرکی جدید را در مذاكرات پيچيده غرب با ايران درباره برنامه هسته‌اي تهران فراهم می‌کند. وی در ادامه تاکید کرد: ما برای مذاکره آماده‌ایم.
همچنين مارتی ام. ناتالگاوا وزیر امور خارجه اندونزی در حاشیه نشست خود با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: من مطمئنم مذاکرات آتی میان ایران و گروه ۱+۵ (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) نتایجی را در برخواهد داشت.
وزیر امور خارجه اندونزی تصریح کرد: نشانه های سازنده ای در بحث موضوع هسته ای برای حل مشکلات کنونی مطرح شده است که برای گروه ۱+۵ و جامعه جهانی مهم خواهد بود.
وی همچنین به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ شامل اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان، اشاره کرد و افزود، در صورتی که قدرت‌های جهان (گروه ۱+۵) در مذاکرات با جمهوری اسلامی عزم سیاسی داشته باشند، مناقشه بر سر برنامه انرژی هسته‌ای ایران به آسانی حل و فصل خواهد شد.
در همين حال وزير امور خارجه عراق در سخنراني خود در مرکز تحقيقات راهبردي بين المللي (CSIS) بر نقش عراق به عنوان پلي براي ارتباط دادن بين ايران و کشورهاي پنج به علاوه يک تاکيد کرد.
وي در اين سخنراني از برنامه صلح آميز هسته اي ايران حمايت کرد و در عين حال گفت: شکي نيست که آنان نيز بايد جامعه جهاني را قانع کنند که برنامه اتمي آنان صرفا براي اهداف صلح آميز است و جامعه جهاني نيز با ايران تعامل کند.
"گرث پورتر" تاريخ دان و روزنامه نگار محقق در آمريکا نيز گفت: تا جايي که من مي دانم، ايران هرگز اقدامي در جهت ساخت سلاح اتمي انجام نداده ولي اين اوباما است که هرگونه تعامل جدي ديپلماتيک در قبال ايران را کنار گذاشته است.
پورتر درباره موضع کاخ سفيد براي گفتگو با ايران به شرط اثبات صلح آميز بودن برنامه اتمي اين کشور گفت ما پيشتر و زماني که رئيس جمهور اوباما به تازگي به رياست جمهوري برگزيده شده بود، در اين چرخه قرار داشتيم. وي خود را متعهد به تماس ديپلماتيک کرده بوديم ولي اکنون مي بينيم که سياست وي با آنچه که پيشتر براي مردم دنيا ارائه کرده بود متفاوت است؛ وي در واقع خود را متعهد به رسيدن به توافق با ايران نمي داند و هرگونه تعامل جدي ديپلماتيک را نيز کنار گذاشته است.
پورتر که کتابي نيز درباره برنامه اتمي ايران نگاشته است ادامه داد براساس بيانيه هايي که در حال حاضر کاخ سفيد منتشر کرده است، گفتن اين مساله دشوار است که آيا تغييري در سياست هاي کاخ سفيد در قبال ايران ايجاد شده است يا نه، يا اينکه يک آشتي بخصوص در رابطه با تحريم هاي اقتصادي ايران ايجاد مي شود يا نه. اين موضوع بايد روي ميز باشد و تحريم هاي اقتصادي هم.
همچنين اندیشکده پروژه امنیتی آمریکا در گزارشي خواستار اعطاي حق غنی‌سازی، هر چند محدود، به ایران شد.
"تری لاج" در اين گزارش نوشت: در حال حاضر اگر کنگره به طور جدی در پی اعطای فرصت و فضای عمل لازم به دیپلماسی بوده و نمی‌خواهد این گشایش احتمالی را از دست دهد، باید منعطف باشد و از اعمال تحریم‌ها یا فشار بیشتر یا صدور مجوزی برای اقدام نظامی خودداری کند.
وي ادامه داد: تداوم تحریم‌های کنگره را مي توان چنين تعبير کرد که آمریکا نسبت به راه‌حلی دیپلماتیک در قبال ايران تمايلي ندارد.
استقبال محافل سياسي رسانه‌اي دنيا از ادامه گفتگوها و تاکيد بر اعطاي حقوق هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران حاکي از دو محور است اول اينکه در سال‌هاي اخير سياست‌ها و استراتژي کشورمان در روند گفتگوها و مذاکرات با اعضاي ۱+۵ در قبال موضوع هسته‌اي مسيري کاملا درست بوده است. دوم اينکه با اين استقبال دنيا حقانيت جمهوري اسلامي را در مواضع حقوق هسته‌اي کشورمان در مذاكرات پذيرفته است.
مجموعه اين روند و تحولات نشان مي‌دهد که ايران دست برتر مذاکرات و غرب در حاشيه قرار گرفته است بنابراين به جاي امتياز‌ دادن به غرب بايد بر پايبندي از اين حقوق تا رسيدن به احقاق حقوق ملت تاکيد کنيم.
عادی شدن پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت و شورای حکام با لغو کامل تحریم‌های شورای امنیت، یک‌جانبه و چندجانبه علیه ایران، اطمینان­بخشی و تضمین برخورداری عملی جمهوری اسلامی ایران از کلیه حقوق هسته ای خود در چارچوب معاهده ان پی تی و مقررات آژانس در ازای انجام تکالیف پادمانی،
دستیابی به همکاری های پایدار هسته‌ای در انتقال فناوری‌های پیشرفته، انعقاد توافق‌نامه همه‌جانبه درباره تعهدات دسته‌جمعی در زمینه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و بین المللی بخش‌هايي از اصول ايران در چارچوب روند مذاكرات با اعضاي ۱+۵ بوده است كه تاكيد بر آنها در آينده مذاكرات امري ضروري است. بنابراين مي‌توان گفت اين غرب است كه بايد همگام با خواسته هاي به حق و معقول جمهوري اسلامي ايران حركت كند .

https://siasatrooz.ir/vdci3qav.t1app2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی