سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹
کد مطلب : 89444
روحانی در تماس تلفنی اشرف غنی احمدزی مطرح کرد

همکاری‌های منطقه‌ای اصلی‌ترین راه مقابله با تروریسم است

همکاری‌های منطقه‌ای اصلی‌ترین راه مقابله با تروریسم است

رؤسای جمهور ایران و افغانستان در تماس تلفنی بر تداوم دوستی میان مردم دو کشور تأکید کردند.
به گزارش پایگاه ‌اطلاع‌رسانی ریاست‌ جمهوری، اشرف غنی احمدزی رئیس‌جمهور افغانستان در تماس تلفنی، عید سعید قربان را به حسن روحانی رئیس‌جمهور و ملت ایران تبریک گفت.
در این مکالمه تلفنی طرفین با تأیید ضرورت حسن همجواری، بر تداوم دوستی میان مردم ایران و افغانستان تأکید کردند.
رئیس‌ جمهور با بیان رضایت ملت ایران از تشکیل دولت وحدت ملی در کشور همسایه، خواستار تداوم تعهد دو جناح انتخاباتی به یکپارچگی کشور و اقدام در تأمین منافع مردم افغانستان شد.
روحانی با بیان مواضع کشورمان درباره امضای توافق امنیتی و ذکر این نکته که در هر اقدامی باید منافع مردم در اولویت باشد، امنیت را اولین ضرورت دولت وحدت ملی افغانستان برشمرد و گفت: همکاری‌های منطقه‌ای اصلی‌ترین راه مقابله با تروریسم و افراط‌گری‌های قومی و مذهبی است.
رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به ارتباطات عمیق میان مردم دو کشور، اظهار امیدواری کرد که تعاملات با دیگر کشورها به روابط خوب فی‌مابین و تداوم دوستی‌ها لطمه نزند.
اشرف غنی احمدزی رئیس‌جمهور افغانستان نیز در این تماس تلفنی با طرح مسئله امضای توافق امنیتی خاطرنشان کرد: مطمئن باشید هرگونه توافق افغانستان با دیگر کشورها به هیچ عنوان علیه ایران و یا به ضرر ملت شما نخواهد بود.
وی افزود: همان طور که مطرح کردید افراط ‌گری و تروریسم بسیار مهم بوده و باید با کمک همدیگر و دیگر کشورها بر علیه آن اقدام کنیم.
رئیس‌جمهور افغانستان در‌خصوص دولت وحدت ملی در آن کشور اظهار داشت: ما دولت وحدت ملی را ادامه خواهیم داد تا ثبات در افغانستان برقرار شود.

روستای فردو نمادی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای است
همچنين رئیس‌جمهوردر همايش روزملي روستا با بيان اينكه روستاهاي كشور بايد مراكز توريستي شوند، روستاي فردو را نمادي از فناوري صلح‌آميز هسته‌اي دانست.
حسن روحانی افزود: وقتی کلمه روستایی را مطرح می‌کنیم ممکن است از دید غیرروستایی اقتصاد، تولید و کشاورزی به ذهن برسد اما برای کسی که خودش روستایی است، روستا مفهوم فرهنگی دارد، قبل از آنکه مفهوم اقتصادی داشته باشد.
وي با بيان اينكه بسیاری از بزرگان، شعرا، فلاسفه، عالمان، مراجع تقلید، بزرگان سیاسی در دوران مشروطه و انقلاب اسلامی روستایی و اهل روستا بوده‌اند تاكيد كرد: روستا، ذخیره بزرگ فرهنگی است و این جزو میراث فرهنگی و آداب و سنن قوی اسلامی و ایرانی محسوب می‌شود.
رئیس‌جمهور به نقش روستا و روستاییان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس اشاره کرد و افزود: ما امروز باید نقش روستا و روستائیان را در توسعه، کار و تلاش ببینیم.
رئیس‌جمهور گفت : امروز این روستای فردو که نمادی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای است، نامش در همه اسناد و مدارک تاریخی و بین‌المللی تحت عناوین مختلف ثبت شده که روستایی با جمعیت حدود ۱۰۰۰ نفر است که البته با روستاهای اطرافش به حدود ۲۰۰۰ نفر می‌رسد اما خودش روستای ۱۰۰۰ نفره‌ای است که مجموعه دهستان‌های آن بیش از ۱۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده‌اند.
روحانی با بیان اینکه روستائیان فردو همواره در جبهه‌ها ۵۰۰ نفر رزمنده داشته‌اند، گفت: این کار بسیار عظیمی است. البته بنده روستاهای دیگری را هم می‌شناسم که چنین حالتی را داشته‌اند. بنابراین روستا در انقلاب و در دفاع مقدس و در مرزداری و مرزبانی کشور پیشتاز بوده است.
وی به روستايیان مرزبان و مرزدار کشور اشاره کرد و افزود: در همین‌ جا به معاونت توسعه روستایی توصیه می‌کنم کار ویژه‌ای برای روستاهای مرزی باید انجام دهیم. روستاهای مرزی علاوه بر توسعه روستایی، هم مرزبان و حافظ مرزهای این سرزمین هستند و هم در کار و تولید نقش دارند.
وی با بیان اینکه باید روستاها مرکز توریست در کشور باشند، گفت: ما باید به دنبال توسعه روستایی در توسعه پایدار باشیم. گاهی در بحث توسعه طوری تعریف می‌کنند که توسعه را به توسعه شهری ربط می‌دهند در صورتی که این‌گونه نیست. توسعه روستایی می‌تواند توسعه شهری را پایدار کند.
رئیس‌جمهور حضور و مشارکت روستاییان در مباحث سیاسی و انتخاباتی کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: جالب است که در بعضی از روستاهای کشور ما شاهد ۱۰۰ درصد رای روستاییان بوده‌ایم.
رئیس‌جمهور با اظهار تاسف از تخلیه جمعیتی برخی از روستاهای کشور گفت: مراکز تحقیقاتی باید تحقیق کنند که به چه دلیل روستایی روستا را ترک می‌کند نباید روستاهایی که زیربنای تولید و حرکت جامعه بوده‌اند خالی از سکنه و تبدیل به باری برای شهرها شوند.
روحانی با بیان اینکه توسعه ما باید متوازن، موزون و همزمان باشد، گفت: توسعه نامتوازن مانند آدمی است که دست او را قوی و بلند کرده‌ایم اما بقیه اعضای او ضعیف است. باید در وقت خود از تکنولوژی آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه مشکلات کشور تنها توسط دولت حل نمی‌شود و دولت می‌تواند امکانات و تسهیلات لازم را در اختیار بگذارد، بر مدرنیزه بودن کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید محصولات روستاییان را به بازار مصرف برسانیم و در این زمینه نیز بخش خصوصی و تعاونی فعال می‌شوند و دولت ثبات، امنیت و امید به آینده را ایجاد می‌کند و تسهیلات آن را در اختیار می‌گذارد و کارآفرینان نیز باید به صحنه بیایند تا روستایی آباد، با نشاط ‌تر داشته باشیم و دست در دست هم و با بهره‌گیری از رهنمودهای رهبری به توسعه ایران سربلند کمک کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdci55av.t1a352bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی