دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۱
کد مطلب : 118920
سناریوی جنگ نرم آمریکا پس از خروج نظامی از افغانستان آشکار شد

طرح ملوک‌الطوایفی برای تجزیه افغانستان

طرح ملوک‌الطوایفی برای تجزیه افغانستان
واشنگتن در حالی خروج از افغانستان را اقدامی برای صلح جهانی عنوان می‌کند که شواهد نشان می‌دهد خروج غیرمسئولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان، در حالی که غبار جنگ و بی‌قانونی فضا را تیره ساخته می‌تواند، شرایطی را به‌بار آورد که طرح از قبل ایجاد شده ملوک الطوایفی که در سخنان جو بایدن برملا شد، به مردم افغانستان تحمیل گردد.
«حامد کرزی» رییس‌جمهور پیشین افغانستان، در همایش وبیناری با عنوان «افغانستان؛ صلح و امنیت پایدار» به میزبانی تهران گفت: افغانستان حداقل در ۲ قرن اخیر با ۳ ابرقدرت وقت جهان درگیر بوده است.
کرزی ادامه داد: در آخرین مورد، ۲۰ سال قبل، ایالات متحده آمریکا، با متحدینش بعد از حادثه اسفناک ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، تحت عنوان مبارزه با تروریسم، وارد صحنه کشور ما شدند. این بار افغان‌های داغ‌دیده از جنگ‌های خانمان‌سوز، با بی‌قانونی‌های دوام‌دار، به امید رهایی از ناامنی، افراطیت، و تروریسم و اینکه جامعه جهانی همه به درکی رسیدند و حضور نیروهای خارجی را پذیرفتند.وی تاکید کرد: کار مبارزه با تروریسم، به‌گونه‌ای پیش برده شد که در تضادی آشکار با شعاری بود که متواتر تبلیغ می‌شد.
وی افزود: اینک خروج نیروهای آمریکایی در حالی صورت می‌گیرد که نیروهای جدید تروریستی، در افغانستان سر برافراشته و بی‌قانونی و جنگ مردم افغانستان را به ستوه آورده است.
وی تصریح کرد: پروسه صلحی که در حدود ۲ سال قبل از سوی آمریکا آغاز شد، هرچند باعث حل مشکلات آمریکا با تحریک اسلامی طالبان گردید، ولی باعث خاتمه جنگ و خونریزی در کشور ما و برای مردم عزیز ما نشد، اما خروج غیرمسئولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان، در حالی که غبار جنگ و بی‌قانونی فضا را تیره ساخته است می‌تواند، شرایطی را به‌بار آورد که طرح از قبل ایجاد شده ملوک الطوایفی که در سخنان جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا برملا شد، این بار بر مردم افغانستان تحمیل گردد.
خبر دیگر از افغانستان آنکه در درگیری‌ها ۲۳۳ عضو طالبان کشته و ۸۸ نفر از آن‌ها زخمی شدند، این عملیات‌ها در استان‌های ننگرهار، غزنی، قندهار، جوزجان، سرپل، فاریاب، بلخ، هلمند، تخار و قندوز اجرا شد. همچنین در پی ربودن دختر سفیر افغانستان در پاکستان و شکنجه وی، کابل از فراخوانده شدن سفیر و دیپلمات‌های ارشد افغان از اسلام‌آباد تا پیگیری کامل موضوع خبر داد.
از سوی دیگر در پایان نشست دو روزه دوحه، هیات دولت افغانستان و طالبان بر ادامه و تسریع مذاکرات و همچنین دستیابی به راه‌حل سیاسی توافق کردند.مذاکرات صلح دوحه که میان هیات جمهوری اسلامی افغانستان به ریاست «عبدالله عبدالله» و هیات طالبان به سرپرستی «ملا عبدالغنی برادر» در دوحه، پایتخت قطر برگزار شده بود، یک‌شنبه‌شب، بیست‌وهفتم تیر، پایان یافت. دو طرف در مورد لزوم تسریع مذاکرات برای دست‌یابی به راه حل سیاسی عادلانه و پایدار توافق کرده‌اند.دو طرف در پایان این نشست یک بیانیه مشترک را منتشر کردند اما در آن از آتش‌بس سخنی به‌میان نیامده است.طبق بیانیه، دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکرات تسریع شود تا از این طریق برای بیرون رفت از وضعیت کنونی افغانستان هرچه زودتر راه حل دایمی پیدا شود.همچنین دو طرف تعهد کردند که تا رسیدن به توافق عادلانه و پایدار به سطح عالی‌رتبه در مذاکرات دخیل باشند و برای رسیدن به این هدف در آینده به چنین نشست‌ها ادامه دهند.رهبران دو طرف به هیات‌های مذاکره‌کننده دستور داده‌اند که مذاکرات را سرعت ببخشند.
عبدالله گفت: توافق کردیم که مذاکرات را ادامه دهیم و به دنبال حل و فصل سیاسی بحران فعلی، جلوگیری از تلفات غیرنظامیان، کمک‌های بشردوستانه و تجهیزات پزشکی برای مقابله با بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ خواهیم بود.
در این میان ژنرال دیوید پترائوس، یکی از فرماندهای نظامی سابق آمریکا در افغانستان گفت، وضعیت در این کشور جنگ‌زده حتی پیش از تکمیل خروج نظامیان ایالات متحده از آن، در حال فروپاشی است.از سوی دیگر دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین بدون تایید یا تکذیب کردن گزارش‌ها درباره پیشنهاد مسکو به واشنگتن برای استفاده از پایگاه‌های این کشور در تاجیکستان و قرقیزستان، گفت رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درباره تحولات افغانستان رایزنی کردند.
https://siasatrooz.ir/vdcirvazut1az32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی