شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 118407
مدعیان حقوق بشر با تامین بودجه واکسن کرونا مخالفت کردند

«جی‌هفت» علیه واکسیناسیون کشورهای فقیر

«جی‌هفت» علیه واکسیناسیون کشورهای فقیر

در ادامه رویکرد انحصار طالبانه و کاسب کارانه نظام سرمایه داری، سران کشور‌های عضو گروه ۷ با درخواست‌ها برای اختصاص بودجه به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.
روزنامه ایندیپندنت در مطلبی نوشت: سران کشور‌های عضو گروه ۷ در نشستی که در منطقه کورنوال انگلیس برگزار شد، با درخواست‌ها برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند. گروه‌های امدادی اعلام کردند ثروتمندترین کشور‌ها حتی درباره اختصاص بسته مالی گفتگو نکردند و در عوض به اختصاص تعداد دوز واکسن‌هایی متمرکز شدند که احتمال می‌رود در مجموع کمتر از ۱۰ درصد تعداد دوز‌های مورد نیاز باشد.در آستانه برگزاری این اجلاس، بیش از صد مقام سابق جهان از جمله گوردون براون و تونی بلر از گروه ۷ خواستند دو سوم ۶۶ میلیارد دلار هزینه مربوط به این برنامه جهانی را بپردازد.گوردون براون در مطلبی در ایندیپندنت نوشت این اقدام نه تنها به «آپارتاید واکسن» پایان خواهد داد بلکه اقدامی در جهت منافع شخصی نیز خواهد بود که موجب بازگشت ۹ تریلیون دلار به اقتصاد تا سال ۲۰۲۵ خواهد شد.اما انتظار می‌رود سران گروه ۷ تنها یک میلیارد دوز از ۱۱ میلیارد دوز واکسن مورد نیاز را اختصاص دهند، زیرا دفتر نخست‌وزیری انگلیس اذعان کرده است اختصاص بسته مالی را در دستورکار گروه ۷ قرار نداده است.
در این میان محل برگزاری اجلاس سران جی ۷ برای دومین روز متوالی صحنه برگزاری اعتراضات مردمی بود.این اعتراضات از سوی جنبش های حامی محیط زیست ترتیب داده شده است.در این نشست سه روزه که در دهکده ساحلی کورنوال جریان دارد نخست‌وزیران و روسای جمهوی گروه هفت (انگلیس، ایالات متحده، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) به عنوان اعضای اصلی و شمار دیگری از رهبران کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله استرالیا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و روسای کمیسیون و شورای اروپا حضور دارند.
در این میان پوتین رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که کمک به سایر کشورها برای تامین واکسن و داروهای کرونا مسئولیت مسکو به عنوان یک قدرت علمی پیشرو در جهان است.خبر دیگر از نشست گروه ۷ آنکه مکرون رئیس جمهور فرانسه به جانسون نخست وزیر انگلیس هشدار داد، احیای روابط میان دو کشور فقط در صورتی محقق می‌شود که لندن به وعده هایش درباره برگزیت عمل کند.
در همین حال در ادامه تحرکات ضد روسی آمریکا، پنتاگون قبل از دیدار میان روسای جمهور آمریکا و روسیه ۱۵۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.گزارش‌ها حاکی است آمریکا وعده داده در قالب این بسته کمک نظامی، به اوکراین رادارهای شناسایی توپخانه، سامانه‌های کشف پهپاد و تجهیزات مخابراتی ارسال کند. بر این اساس نیز رئیس‌جمهور روسیه گفته روابط میان آمریکا و روسیه به نازل‌ترین سطح رسیده است.«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه گفته روابط میان این کشور با آمریکا به نازل‌ترین سطح طی سال‌های اخیر رسیده است.او در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه خبری «ان‌بی‌سی» گفت: «ما روابط دوجانبه‌ای داریم که طی سال‌های اخیر به پایین‌ترین سطح رسیده است.»نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا نیز پیش‌بینی کرد روابط روسیه و اتحادیه اروپا در وضعیت ناهنجار قرار دارد و رو به نزول خواهد بود. از سوی دیگر یک دیپلمات ارشد چینی در تماس با وزیر امور خارجه آمریکا درخصوص مداخله واشنگتن در امور داخلی کشورش و ادعاها درباره خاستگاه ویروس کرونا هشدار داد. «یانگ چیه‌جی» در تماس با بلینکن گفت، کشورش بر همکاری با آمریکا برای دستیابی به روابطی بر اساس عدم درگیری و تقابل، احترام متقابل متعهد است و به‌طور همزمان از حق حاکمیت، امنیت و توسعه منافع خود دفاع می‌کند.
از سوی دیگر در حالی که تنها چند روز به برگزاری دیدار میان روسای‌جمهور آمریکا و روسیه باقی مانده، یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا وارد دریای سیاه شد.خبرگزاری «آناتولی» گزارش داد ترکیه ناو آمریکایی «یواس‌اس لابون» از تنگه بسفر در حالی عبور کرد که «جو بایدن» در حال ملاقات با سران کشورهای غربی در اجلاس گروه هفت در انگلیس بود.

https://siasatrooz.ir/vdciuvazyt1az52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی