سه شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۹
کد مطلب : 106455
اف ای تی اف و نتیجه پیوستن به آن

استانداردهایی که ایران را حامی تروریسم می داند!

استانداردهایی که ایران را حامی تروریسم می داند!

آنهایی که به اف ای تی اف دلخوش کرده اند مصاحبه دبیراجرایی این سازمان را با بی بی سی بخوانند یا بشنوند.
اف ای تی اف که یک سازمان بین المللی با قوانینی مالی و اقتصادی برای تحت کنترل درآوردن همه کشورهای دنیا زیر نظام مالی سلطه است، چند ماهی است که در ایران نیز مطرح است والبته با اختلاف نظراتی میان موافقین و مخالفین روبرو است. هر چند دولت تدبری و امید بدون مصوبه مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان از سال ۲۰۱۶ همکاری خود را با این سازمان آغاز کرده است.
اف ای تی اف چهار زیر مجموعه دارد که تاکنون دو کنوانسیون این سازمان به تصویب رسیده است و اکنون بر سر دومین آن که مجلس به تصویب رسانده بحث ادامه دارد.
شورای نگهبان هنوز رأی خود را در باره سی اف تی که در مجلس تصویب شده اعلام نکرده است.
موافقان اف ای تی اف اعتقاد دارند با پیوستن به این سازمان و رعایت استانداردهایی که آنها تعیین کرده اند، اگر باعث رونق اقتصادی و گره گشایی نشود، بهانه را از دست آمریکا علیه ایران خواهد گرفت. تنها دلیلی که برای پیوستن به اف ای تی اف مطرح می کنند همین است.
برای مذاکره با آمریکا بر سر موضوع هسته ای، دلیل و هدفی که از ابتدا از سوی دولت و شخص رئیس جمهور مطرح شد، برچیده شدن تحریم های اقتصادی به ازای محدودیت های هسته ای بود. محدودیت های هسته ای اعمال شد اما تحریم های اقتصادی برچیده نشد. سازمان ملل هم هیچ کاری نتوانست انجام دهد.
دیوید لوئیس دبیر اجرایی اف ای تی اف در مصاحبه با شبکه بی بی سی با بیان اینکه اف.ای.تی.اف در مورد اینکه کدام گروه ها تروریستی هستند، تصمیم گیری نمی کند، گفته است: این موضوعی است که سازمان ملل متحد در مورد آن تصمیم می گیرد.حرف ما این است که زمانی که سازمان ملل یک گروه را تروریستی قلمداد می کند همه کشورها باید قطعنامه این سازمان را در رابطه با تامین مالی تروریسم اجرا کنند و به عنوان مثال، ما از همه کشورها می خواهیم که هرگونه تامین مالی تروریسم را عملی مجرمانه معرفی کنند.
وی به نام گروه های تروریستی که در فهرست سازمان ملل قرر دارند با وجود اصرار خبرنگار اشاره نمی کند و زمانی که با اصرار بیشتر خبرنگار روبرو می شود گفت: در مورد ایران چیزی که امیدواریم انجام بدهد، غیرقانونی کردن تأمین مالی تروریسم است و این که استثناهایی که برای گروه های مشخصی در نظر گرفته است بردارد.
دبیر اجرایی اف ای تی اف در پاسخ به پرسش خبرنگار که می خواهد نام این گروه ها را بگوید، از نام بردن طفره می رود اما با لبخند معنا داری می گوید فکر کنم همه می دانند نام این گروه های تروریستی چیست.
اظهارات دبیر اجرایی اف ای تی اف به روشنی اهداف و برنامه های این سازمان با چهار کنوانسیون زیر مجموعه خود را روشن می کند.
سخنان دیوید لوئیس ثابت می کند که همدستی سازمان اف ای تی اف با سازمان ملل برای تعیین و تشخیص گروه ها و سازمان هایی که از نظر آنها در فهرست گروه های تروریستی قرار دارند چه سازمان هایی هستند.
اشاره تلویحی دبیر اجرایی اف ای تی اف بدون نام بردن مستقیم از این گروه ها، آنچنان روشن و شفاف است که می توان حدس زد منظورش چه گروههایی هستند.
شک نکنید که در این فهرستی که سازمان ملل مسئول تشخیص و تعیین گروه های تروریستی بر اساس چارچوب هایی که آمریکا تعیین کرده، نیروی قدس سپاه پاسداران، حزب الله لبنان، مردم یمن و انصارالله، مردم بحرین، دولت قانونی و مورد قبول مردم سوریه و... چندین گروه دیگر در فهرست گروه های تروریستی قرار دارند.
نکته جالب دیگری که در مصاحبه دبیر اجرایی اف ای تی اف دیده می شود، این است که می گوید ما در این سازمان هیچ تضمینی نمی توانیم بدهیم که اگر کشوری از فهرست سیاه اف ای تی اف خارج شد دیگر کشورها با آن همکاری خواهند داشت!
هر چند دیوید لوئیس از همکاری خوبی ایرانبا سازمان اف ای تی اف خبر داده است اما این همکاری ها اگر باز هم ادامه داشته باشد، هیچ تضمینی برای خروج ایران از فهرست سیاه اف ای تی اف وجود ندارد.
اگر اف ای تی اف ایران را از فهرست سیاه خود خارج نکند، بر اساس آنچه که سازمان ملل با محوریت آمریکا تصمیم می گیرد، ایران در فهرست کشورهای حامی تروریسم معرفی و شناخته خواهد شد، در واقع با این اقدام ایران، همردیف گروه های تروریستی همچون داعش قرار می گیرد که از سوی آمریکا، رژیم اسرائیل، رژیمآل سعود و برخی دیگر از کشورهای غربی و عربی حمایت میشوند و خاستگاه و زادگاه آنها کشورهای غربی و عربی است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران عامل اصلی مبارزه با تروریستهای تکفیری وهابی داعش در سوریه و عراق است و اگر ایران نبود، سرنوشت غرب آسیا به گونه دیگر رقم میخورد.
با این وجود به نظر می رسد که پیوستن ایرن به سی اف تی که یکی از زیر مجموعه های اف ای تی اف است، به جای این که بهانه را از آمریکا بگیرد، بهانه به دست او خواهد داد. البته در این باره سازمان های ذی ربط و مقامات ارشد نظام تصمیم خواهند گرفت، اما نباید اجازه داد همچون برجام شود.
هم اکنون نیز با استانداردهایی که سازمان ملل برای خود تعریف کرده، ایران حامی تروریسم به حساب می آید.

https://siasatrooz.ir/vdciwqazwt1au52.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی