گروه سياسي-نخستين نامه دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان به اوباما رئيس جمهور آمريكا در تاريخ 16 آبان 1387 به مناسبت انتخاب وي به رياست جمهوري آمريكا منتشر شد. اما رئيس جمهور كشورمان در برنامه زنده تلويزيوني «بدون حاشيه» شبكه اول سيما از ارسال نامه دوم به همتاي آمريكايي خود خبر داد.
در همان هنگام يعني ارسال نامه اول واكنشهاي متفاوتي نسبت به اين پيام صورت گرفت.برخي اين اقدام را ستودند و برخي ديگر در مقام انتقاد بر آمدند.رییس جمهور در برنامه بدون حاشيه همچنين درباره آمریکا و دولتمردان این کشور گفته است: آمریکا برای بقای خود به ایران نیازمند است . احمدی نژاد همچنین افزود :من در نامه ای که به اوباما نوشتم ، موارد و مسایل دیگري را هم بیان کردم. رییس جمهور در برنامه تلويزيوني به محتواي این نامه بيشتر نپرداخت و خاطرنشان کرد :حالا اگر خود آقای اوباما صلاح بداند این نامه را مطرح می کند .
نخستين نامه احمدي نژاد به اوباما
رئيسجمهور در نخستين نامه خود به اوباما كه در قالب پيام تبريك فر ستاده شد تأكيد كرد؛ كرد: سياستهاي مبتني بر جنگطلبي، اشغالگري، زورگويي، فريبكاري، تحقير ملت ها و تحميل روابط تبعيضآميز و غيرعادلانه بر آنان و بر مناسبات جهاني به رفتاري مبتني بر عدالت و احترام به حقوق انسانها و ملتها، دوستي و عدم دخالت در امور ديگران تبديل گردد.
وي در پيام خود تصريح كرده بود؛از اينكه توانستيد آراء اكثريت شركتكنندگان در انتخابات را به خود جلب كنيد تبريك ميگويم. ميدانيد فرصتهايي كه از ناحيه خداوند به بندگان هديه ميشوند زودگذرند و ميتوانند در مسير كمال انسان و صلاح ملتها و يا خداي ناكرده در مسير سقوط عليه ملتها به كار گرفته شوند. اميدوارم جنابعالي با ترجيح مصالح حقيقي مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهاي سيريناپذير اقليتي خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداكثر استفاده را به عمل آوريد و نام نيكي از خود به جاي بگذاريد.
انتقاد توکلی از نامه احمدی نژاد به اوباما
دكتر احمد توكلي در همان زمان نامهاي به رئيس جمهور فرستاد و از پيام تبريك رئيس جمهور كشورمان به اوباما انتقاد كرد.وي كه منتقد سرسخت اقتصادي دولت است در اين مقوله نيز وارد شد و در نامه خود نوشت؛، نامه آقاي احمدي نژاد به اوباما قابل دفاع نيست.نماينده تهران پيام تبريك آقاي احمدي نژاد به رئيس جمهور منتخب آمريكا را در سه دهه اخير بيسابقه دانست.
احمد توكلي در اين نامه همچنين از اين نامه تقدير ميكند و مينويسد؛ اثر مثبتي كه در بدو امر به چشم ميخورد، تلاش براي ارايه چهرهاي منطقي از ايران اسلامي به عنوان كشوري خواهان صلح عادلانه و انساني است. اين تلاش كه در اقدامات مشابه جنابعالي نيز نهفته بود، درخور تقدير است. سخنراني شما در دانشگاه كلمبيا در سال گذشته و برخورد متين در مواجه با آن بينزاكتيها، در مجموع نمونه قابل ذكري است.
اما وي در ادامه نامه اين پرسش را مطرح ميكند كه،اساسا اينگونه اقدامات در كنار مواضع به حق ضداستكباري شما اين سئوال را برميانگيزد كه سياست دولت آقاي احمدينژاد در قبال دولت آمريكا چيست؟توكلي در نامه سال 87 خود به رئيس جمهور به نكته ديگري اشاره ميكند و مينويسد؛علت پرهيز روساي جمهور پيشين يا نخست وزيران بعد از جنگ، از كاري مشابه جنابعالي اين نبود كه از عرف سياسي مناسب اين مواقع غافل بودند، بلكه تاكيد امام رضوانا... عليه و مقام معظم رهبري بر مصلحتجوييهاي حكيمانه و عزتمندانه و نيز توجه به اين واقعيت بود كه دشمني مداوم آمريكا و عدم تفاوت اساسي بين رفتارهاي دو حزب دموكرات و جمهوريخواه، جايي براي رعايت تشريفات اخلاقي يكطرفه باقي نميگذارد.
واكنشهاي خارجي به نامه اول احمدي نژاد به اوباما
پيام تبريك رئيس جمهور به انتخاب اوباما به عنوان رياست جمهوري آمريكا بازتابها و واكنشهاي فراواني در سطح جهان و رسانههاي خارجي داشت.
شبكه خبري سي.ان.ان آمريكا با انعكاس اين خبر در گزارشي با عنوان «احمدينژاد از تغيير مورد نظر اوباما استقبال ميكند» آورد: «محمود احمدينژاد، رييس جمهور ايران به باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا تبريك گفت. اين اولين بار پس از انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 است كه يك مقام ايراني براي رييس جمهور منتخب آمريكا چنين آرزويي ميكند.»شبكه خبري بي.بي.سي انگليس هم در گزارشي با عنوان «رييس جمهور ايران از پيروزي اوباما استقبال ميكند»، نوشت: «محمود احمدينژاد، رييس جمهور ايران تبريكاتش را به باراك اوباما به مناسبت پيروزي انتخاباتي وي تقديم كرد.»
بي.بي.سي افزود: «اين اولين پيام رسمي حسن نيت است كه يك مقام از جمهوري اسلامي به يك رهبر آمريكايي داده است.»
خبرگزاري انگليسي رويترز نيز در گزارشي با عنوان «ايران از اوباما تغيير سياستهاي آمريكا را ميخواهد» نوشت: «رييس جمهور ايران روز پنجشنبه به باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا تبريك گفت و تغييرات "اساسي و عادلانه" را در سياست آمريكا در منطقه خواستار شد. »
خبرگزاري آلمان براي انعكاس اين خبر عنوان «احمدينژاد ايران به اوباما رييس جمهور منتخب آمريكا تبريك گفت» را برگزيد و گزارش داد: «محمود احمدينژاد روز پنجشنبه در اقدامي بيسابقه به باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا پيروزي در رقابت انتخاباتي اخير آمريكا را تبريك گفت.»
خبرگزاري آمريكايي آسوشيتدپرس نيز در گزارشي با عنوان «رييس جمهور ايران تبريكاتي چشمگير را به اوباما تقديم كرد»، گفت: «محمود احمدينژاد، به باراك اوباما، پيروزياش در انتخابات را تبريك گفت. اين اولين باري است كه يك رييس جمهور ايراني براي رييس جمهور منتخب آمريكا از سال 1979 تا كنون چنين آرزويي ميكند. »
روزنامه نيويورك تايمز نيز نوشت: «محمود احمدينژاد رييس جمهور ايران نامهاي غيرمعمول را براي تبريك به باراك اوباما به مناسبت پيروزياش در رقابت انتخابات رياست جمهوري آمريكا در حالي فرستاد كه دو كشور نزديك به 30 سال است حتي با يكديگر رابطه ديپلماتيك ندارند.»
نيويورك تايمز آورده است: «ارسال اين نامه مقارن با تلاش دولت بوش براي اعمال فشار بيشتر عليه ايران از طريق اقداماتي بيشتر است كه موسسات مالي را از كمك به بانكهاي ايراني، دولت ايران و يا ديگران در اين كشور منع ميكند. اين مطلب را خزانهداري آمريكا اعلام كرد.»
خبرگزاري روسي نووستي نيز در گزارشي با عنوان «پيام تبريك احمدينژاد به اوباما» نوشت: «پيام تبريك رييس جمهور ايران به رهبر جديد آمريكا از جمله پديدههاي نادر دوستانه در روابط ميان دو كشور ميباشد كه با اختلاف نظرات بسياري آميخته است. روساي جمهور كنوني ايران و آمريكا بارها از يكديگر شديد انتقاد كردند اما كارشناسان اميدوارند كه تغيير رياست جمهوري آمريكا به عادي شدن روابط ميان تهران و واشنگتن كمك كند.»
اما اوباما هنوز پاسخ نداده است
اما اوباما پس ار دريافت نامه تبريك دكتر احمدي نژاد،تاكنون پاسخي به آن نداده است و تنها در همان زمان يعني در تاريخ 11/08/2008 در نخستين کنفرانس مطبوعاتی خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و به برخی از سوالات آنان از جمله نامه تبریک محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران به وی، پاسخ داد.
آقای اوباما گفت که از ارسال نامه آقای احمدی نژاد آگاه است و افزود که معتقد است برنامه "هسته ای تسلیحاتی ایران" قابل قبول نیست و تاکید کرد که نیاز به تلاشی جهانی برای متوقف کردن این اقدامات ایران است. رئیس جمهوری منتخب آمریکا همچنین گفت که ایران از سازمانهای تروریستی نیز حمایت می کند.
وی در عین حال تاکید کرد که نامه رئیس جمهوری ایران بررسی خواهد شد و جواب لازم داده می شود اما وی تاکید کرد که فقط 3 روز از انتخابات گذشته و درخصوص ایران و روابط با این کشور نیاز به مدت زمان بیشتری است.
پاسخ ندادن اوباما به پيام تبريك رئيس جمهور كشورمان در عرف ديپلماسي جهاني يك ضعف تلقي ميشود.اوباما اگر ميتوانست و پاسخي به نامه آقاي احمدي نژاد داشت قطعا پاسخ ميداد.
محتواي نامه چيست؟
با اين كه رئيس جمهور هنگام گفتگوي زنده تلويزيوني در برنامه بدون حاشيه شبكه اول سيما از محتواي نامه خود به اوباما كه اسفند ماه سال 88 ارسال شده است چيزي نگفت،اما روز گذشته و در حاشيه جلسه هيئت دولت اسفنديار رحيم مشايي رئيس دفتر رئيس جمهور از محتواي نامه سخن گفت و افزود: نامه احمدي نژاد به اوباما ديپلماسي عمومي ايران است
وي گفت: در اين نامهاي كه اسفندماه سال گذشته خطاب به اوباما نوشته شد، سوالاتي درباره سياستهاي اين كشور به ويژه در عرصه مبارزه با تروريسم مطرح شده است.
اسفنديار رحيم مشايي اظهار داشت: در اين نامه عملكرد دولت آمريكا، حادثه حمله به برجهاي دوقلو، حمله آمريكا به منطقه به بهانه مقابله با تروريسم و نتيجه عملكرد آنان در منطقه كه موجب توسعه ناامني و بيثباتي شده، به چالش كشيده شده است.
مشايي ادامه داد: در اين نامه رييس جمهوري عملكرد اين كشور در حمايت از ريگي تروريست و اينكه روش آمريكا در جهت مبارزه با تروريسم نيست بلكه به توسعه تروريسم منجر شده است، مطرح و به آنان گوشزد كرده است كه راه مبارزه با تروريستها را از ايران ياد بگيرند.
به نظر ميرسد با توجه به اين كه اوباما به نامه پيشين رئيس جمهور كشورمان هنوز پاسخ نداده است، فرستادن نامه دوم از سوي دكتر احمدي نژاد به اوباما واكنشهايي را در پي داشته باشد.همانگونه كه نامه قبلي واكنشهايي را داشت و مخالفت و موافقتهايي را همراه كرد.
اين در حالي است كه اوباما عليرغم شعار تغيير،هيچگونه اقدام عملي مثبتي در اين راستا انجام نداده است و حتي تهديدات جدي عليه ايران به خاطر فعاليتهاي صلح آميز هستهاي مطرح كرده است.
اوباما در دكترين هستهاي آمريكا، ايران را تهديد به حمله هستهاي كرد. دولتمردان آمريكايي همچنان در صدد همراه كردن چين و روسيه براي اعمال تحريمهاي بيشتر عليه ايران هستند.
باز هم مثل هميسشه گل گقتي احمدي نژاد عزيز و پاک و بي بديل ُبازهم در کلامت حکمت هاي عالي جاري بود بازهم حرف دل ميليون ها ايراني رازدي ُ باز هم حرف هايي زدي که فقط پاکان از آن لذت مي برند و ناپاکان و ديکتاتور ها ُ هيولاهاي اصلاح طلب و کارگزار و اعتدال ُ از اين سخنان گهر بار تو ُ احساس خطر و بدبختي وعجز و انابه وذلت و خواري کرده اند ُباز برتو که اين حکمت ها را جاري مي کني ُ مي تازند ُ توهينت مي کنند و مسخره اي که حق خودشان است ُ مي کنند ُ اين هيولاهاي ترسو و بزدل از دست تو شب وروز ندارند ُ آسايش و آرامش ندارند و هزازان حال ناجور ديگر چرا که حرف حق را دلشان مي خواهد در نطفه خفه کنند و هنوز کلام تو منعقد نشده ُ دست و پا مي زنند خودزني مي کنند و به فکر ناحق گويي مي افتند . اما ما مردم ايران فريب اين شيادان و هيولاها وديکتاتور ها را نمي خوريم ُاز همين مي ترسند که مردم بصير ُ آگاه هستند و هوشيار ُ انديشه ناحق اينها کلام ناحق اين هيولاها را خداي مهربان بي اثر مي کند ُخداي مهربان رسوايشان مي کند اين هيولاهاي ديکتاتور سالهاي سال است کارشان خاموش کردن کلام حق توست و براي مردم اصلا تازگي ندارد اين مزخرفات و اراجيف شان . ما مردم همواره جوياي کلام حق تو هستيم احمدي نژاد عزيز و پاک و بي بديل . و اف و ننگ و نفرين و لعنت بر اصلاح طلبان ديکتاتور هيولا و کارگزاران ديکتاتور هيولا و اعتداليون ديکتاتور هيولا .
عاشق خداترين ُ عاشق امام زمان ترين ُ متفکرترين باانديشه ترين خلاق ترين ُ باهوشترين ً زيرکترين ُ غير قدرت طلب ترين ُ شجاع ترين ُ مدبرترين ُ ولايت مدارترين ُ مديرترين ُ عاشق نظام ترين ُ عاشق امام ترين ً عاشق مقام معظم رهبري ترين ُ قانون مدارترين ُ پاک ترين ُ خالص ترين ُ صادق ترين ُعاشق مردم ترين ُ مبارک ترين براي نظام و مردم ُ يک عالمه برنامه ها و طرح هاي نوترين و بديع ترين ُ وزين ترين ُ دقيق ترين ُ مناسبترين براي مردم و نظام ُُ عاشق اسلام ترين ُ عاشق انسان ترين ُ مسلط ترين ُ عالم ترين ُ آگاه ترين ُ خبره ترين و ... بر همه مباحث ريز و درشت داخلي و خارجي ُ يک خبره ناب ترين در سياست خارجي نظام ُ بخصوص در مصاحبه ها و گفتگوها با قدرترين خبرنگاران ُ قدرترين شبکه هاي در شت اندام امريکاي و اروپايي ُ آسيايي و .... ساده زيست ترين ً غير تشريفاتي ترين ُ مردمي ترين ُ بين مردم ترين ُ درقلب مردم ترين ُ بي حزب ترين و بي دسته ترين ُ بي وابسته ترين ُ انتقاد پذيرترين ُ دادن آزادي انتقاد ترين ُ با ادب ترين ُ با نزاکت ترين نسبت به مردم و حتي مخالفان و منتقدان خود ُ رعايت ادب ترين نسبت به دولت قبل و دولت هاي قبل ُ بي شعار دادن ترين و بشتر عمل کردن ترين ُ عامل ترين نسبت به همه وعده هايش ُ خندان ترين و هيچ وقت عبوس نبودن ترين نسبت به ملت و نظام و انسان هاي ايران و جهان ُ عبوس ترين خشن ترين محکم ترين با استقامت ترين و .... نسبت به دشمنان نظام و ملت و مقام معظم رهبري ُ گسترش دوستي ترين با نظام ها و دولت ها و ملت هاي مظلوم و مورد ستم و انقلابي در جهان ُ اهيمت ندادن ترين به کشورهاي زورگو مستکبر جنايتکار جهان ُ اسراييل ستيز ترين ُ تشخيص دوست و دشمن ترين ُ مورد بدترين ُ اهانت ها ُ تخريب ها تهمت هاي ناروا قرار گرفتن ُ از طرف اصلاح طلبان ديکتاتور ُکارگزاران ديکتاتور ُاعتداليون ديکتاتور و اصول گرايان بي عرضه ُ احزاب و دسته ها و امريکا و اروپاي جنايت کار مستکبر و اسراييل غاصب ُ و داراي يک عالمه صفات نيکوترين ُ رييس جمهور بود و انشا ء الله خواهد بود.