رئيسجمهور فراري در حالي در عدن با فرماندهان نظامي ديدار كرد كه مواضع و تحركات كشورهاي غربي و عربي از طراحي آنها براي فشار بر مردم انقلابي يمن و حتي تجزيه اين كشور حكايت دارد.
سودانيزه كردن از طرحهاي نظام سلطه است كه براساس آن ابتدا منطقهاي از يك كشور را تحريك به جداييطلبي نموده و با تسليح و حمايتهاي همهجانبه زمينه جدايي آن را از سرزمين مادري فراهم ميسازند. چنانكه سودان با همين روش تجزيه و سودان جنوبي شكل گرفت تا جولانگاه غرب باشد. بررسي تحولات اين روزهاي يمن نشان ميدهد كه تكرار اين سناريو در حال شكلگيري است. از يكسو تحريم هاي اقتصادي عليه اين كشور و رهبران مردمي انقلاب از جمله اعضاي انصارالله را در قالب شوراي همكاري خليجفارس، اتحاديه اروپا و شوراي امنيت وضع كردهاند.
در حوزه سياسي نيز با تحريك جريانهاي سياسي و تقسيم آنها به شمالي و جنوبي عملا انسجام ملي يمن را هدف قرار گرفتهاند. در حوزه امنيتي نيز از يكسو القاعده را مامور بحرانسازي كردهاند و از سوي ديگر عربستان، شوراي همكاري خليجفارس و حتي فرانسه، انگليس و آمريكا آرايش نظامي عليه يمن ديدهاند. گزارشها نشان ميدهد كه در مناطق جنوبي نيز از مدتها قبل سلاحهاي بسياري از سوي رئيسجمهور مستعفي يمن و هواداران عربي و غربي آن به جنوب يمن ارسال شده است كه ميتواند براي جنگ داخلي باشد. طرح نهايي كشتار گسترده مردم انقلابي يمن با ادعاي مقابله با انصارالله است تا زمينهساز سلطه عربستان و آمريكا بر يمن گردد. اين گزينهها زماني تقويت ميشود كه منصور هادي رئيسجمهور مستعفي يمن به عدن گريخت. الحدث گزارش داد؛ نشست فرماندهان نظامی یمن در عدن به رياست "عبدربه منصور هادی" برگزار شد.
اين سناريو زماني تقويت ميشود كه منابع آگاه یمنی اعلام کردند تعدادی از کشورهایی که اخیرا سفارت خود را در صنعاء بستند، قصد دارند ظرف چند روز سفارتشان را به شهر عدن در جنوب یمن منتقل کنند.
از سوی دیگر شاهدان عینی در یمن اعلام کردند که شنبه شب چند خودروی زرهی از منزل علی عبدالله صالح، رئیسجمهوری پیشین یمن در صنعاء خارج شده و به مکان نامعلومی رفتند. یک عضو جنبش انصارالله یمن اقدام رئیسجمهوری مستعفی این کشور در انتقال به جنوب یمن و باطل خواندن تصمیمهای گروههای سیاسی در یمن را کودتا خواند. «حمزه الحوثی» در گفتوگو با شبکه خبری المیادین گفت که این اقدام رئیسجمهور مستعفی کودتا علیه توافقنامه صلح و شراکت است.روز شنبه، در حالی که مذاکرات بین گروههای یمنی و انصارالله به نتایج مثبتی رسیده و طرفین برای تشکیل شورای ملی به توافق رسیده بودند، به یکباره اعلام شد که «عبدربه منصور هادی» از صنعا گریخته و به استان عدن در جنوب یمن، رفته است.
فرار وی از پایتخت یمن، با استقبال رسانههای سعودی همراه شد و در برخی از گروههای تابع عربستان در یمن، وی را دعوت کردند تا عدن را به عنوان پایتخت یمن اعلام کند. رئیسجمهور مستعفی یمن در شهر عدن در جنوب این کشور با نمایندگان آمریکایی دیدار کرد. رئیسجمهور مستعفی یمن با صدور بیانیهای اعلام کرد که «ما همچنان به عملیات سیاسی بر مبنای طرح شورای همکاری خیلجفارس پایبند هستیم». استعفای رئیسجمهور و نخستوزیر یمن با فشار عربستان و امارات عربی متحده برای فشار بر انصارالله صورت گرفت ولی انقلابیون یمن با تشکیل شورای ریاستی سعی در مهار بحران سیاسی در این کشور کرد.
«یوسف الفیشی» از رهبران جنبش انصارالله یمن، در واکنش به فرار «عبدربه منصور هادی» به استان عدن، این اقدام وی را در راستای تخریب کشور و فتنهانگیزی دانست و گفت: او فرمانده یکی از دستههای القاعده شده است که هدف آنها ویرانی جنوب یمن است. «علی الاحمد» مدیر بنیاد امور خلیجفارس در واشنگتن در یک مصاحبه تاکید کرد که آمریکا و متحدان عرب آن به دنبال اجرای سناریوی لیبی در ایجاد دو دولت موازی در یمن هستند. وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال ایجاد دو حکومت در یمن با توجه به فرار رئیسجمهور مستعفی از پایتخت به شبکه پرستیوی گفت: «بسته به برنامهریزی سعودیها و قطریها احتمالا شاهد تغییر پایتخت از صنعا به عدن باشیم. آمریکا از این اقدام حمایت خواهد کرد».
وی افزود: «احتمالا در نهایت شاهد دو حکومت در یمن باشیم شبیه به آنچه در کرانه باختری و نوارغزه وجود دارد و یا شبیه به سناریوی لیبی که شاهد دو حکومت هستیم». این تحلیلگر تصریح کرد: «حکومتی که به ریاست عبدربه منصور هادی (رئیسجمهور مستعفی) مشروعیتی ندارد چرا که هیچ حمایتی در عرصه میدانی ندارد البته متاسفانه او حمایت آمریکا، عربستان سعودی، پادشاههای خلیج(فارس) و احتمالا اعضای شورای امنیت سازمان ملل را دارد. منصور هادی برآمده از یک انتخابات واقعی نبوده است».
از سوي ديگر سازمان امنیت داخلی یمن سندی را افشا کرد که به موجب آن امریکاییها برای انتقال جنگ مبارزه با داعش به بخشهایی از عربستان و مصر و همچنین "عراقی کردن" یمن با هدف صرف شدن اموال عربستان در مبارزه با این شبکه برای مدتی طولانی، طرحهایی در دست تهیه دارند.
براساس اطلاعاتی که روزنامه یمنی "رایالیوم" منتشر کرده است، شماری از کارشناسان و روزنامهنگاران یمنی به بررسی این سند پرداختهاند و اینگونه برداشت کردهاند که یمن نیز به سناریوی عراق و سوریه دچار خواهد شد و توطئهای که برای منطقه عربی در نظر گرفته شده است به مراتب گستردهتر از دایره درگیریهای جاری در داخل یمن میان گروهها و طوایف یمنی است.
لازم به ذكر است برخی منابع آگاه یمنی اعلام کرد که سرتیپ «علی محسن الاحمر» تنها چند ساعت پس از ورود «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن به استان «عدن» وارد این استان شده است. وي مامور نيروهاي نظامي و تحت امر عربستان است.