شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸
کد مطلب : 113782
آیا اروپا در بازی آمریکا وارد می‌شود؟

آقای بورل! فکر کردن ندارد

آقای بورل! فکر کردن ندارد

گویا قرار است اتحادیه اروپا با آمریکا پیرو تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران همکاری کند، اروپا این روزها به جای اجرای تعهدات در قبال برجام مدام دنبال بهانه تراشی و سر باز زدن از انجام تعهداتش است و همچنان سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران را دنبال می‌کند و بعد از خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک در قالب تماشاچی ایفای نقش کردند. حالا نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سؤالی درباره احتمال همکاری این اتحادیه با آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران اعلام کرد که مقامات اتحادیه اروپا هنوز در این رابطه تصمیمی اتخاذ نکرده‌اند و باید در موردش فکر کنند! بارها منتقدان دلسوز برجام بر این نکته تاکید کردند که روی اروپا نمی‌توان حساب باز کرد؛ حتی اینستکس نیز کارایی نداشت و گویا قرار است اروپا همچنان از سیاست تبعیت از آمریکا پیروی کند و دستاورد تقریبا هیچ را به برجامی کاملا پوچ تبدیل کند. به هرترتیب در صورت همکاری اروپا با آمریکا پیرو تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ملت ایران، مقامات کشورمان پاسخ قاطع و انقلابی و در خور توجه خواهند داد. اروپا هم بداند تا زمانی که اراده کافی برای انجام تعهداتش نداشته باشد، ایران همچنان اجرای تعهداتش را متوقف نگه خواهد داشت و بطور حتم از شرایط ماقبل برجام باز نخواهد گشت.
جوزپ بورل در پاسخ به سؤال لارنس نورمن خبرنگار نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال درباره اینکه آیا اتحادیه اروپا به درخواست‌های آمریکا برای مشارکت در تلاش‌های این کشور برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران پاسخ مثبت خواهد داد یا اینکه در برجام باقی خواهد ماند، اظهار داشت: ما باید درباره آن فکر کنیم، اما در حال حاضر من نمی‌توانم درباره چیزی که هنوز اتفاق نیفتاده است به شما توضیح بدهم. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چندی پیش در مصاحبه اختصاصی با رادیو آزاد اروپا درباره تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران و احتمال سوءاستفاده کاخ سفید از برجام برای پیش‌برد اهداف خود در این زمینه گفته بود: آمریکا دیگر عضو برجام نیست. کاملاً مشخص است که در بیانیه‌ای که رئیس‌جمهور ترامپ در ماه می سال ۲۰۱۸ [اردیبهشت ۹۷] صادر کرد، آنها رسماً اعلام کردند که به مشارکت خود در برجام پایان می‌دهند. وی در این مصاحبه ضمن اشاره به اینکه طبق مفاد برجام، تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران ظرف ۵ سال یعنی در اکتبر ۲۰۲۰ برداشته می‌شود، تصریح کرده بود: البته هر یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند به آن مراجعه کنند و اقدامات دیگری را پیشنهاد دهند و بعد باید ببینیم که شورای امنیت چه تصمیمی خواهد گرفت. اوایل اردیبهشت‌ماه جاری نشریه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داد که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد با استفاده از یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام، تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید و یا شورای امنیت سازمان ملل متحد را به اعمال تحریم‌هایی دیگر علیه ایران وادار کند. روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته طرح وزیر امور خارجه آمریکا بر تلاش برای پیشبرد یک استدلال حقوقی مبنی بر اینکه آمریکا علی‌رغم خروج از برجام همچنان یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در این توافق چندجانبه است، استوار است.
البته چند روز پس از انتشار گزارش نیویورک‌تایمز، مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری فاکس‌نیوز ضمن رد کردن احتمال بازگشت کشورش به برجام مدعی شد: بحث بازگشت به برجام مطرح نیست و ما هرگز قصد انجام چنین کاری نداریم، آن توافق یک فاجعه بود. هدف ما بازگشت به برجام نیست و این کاری نیست که ما به‌دنبال انجامش باشیم. دیروز نیز سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در واکنش به تهدیدهای آمریکا برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، بار دیگر بر موضع پاریس نسبت به پایبندی عمیق نسبت به توافق وین(برجام) تاکید کرد. اَگنس وَن درمال در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره واکنش فرانسه نسبت به تهدیدهای آمریکا برای بازگرداندن همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در صورتی که شورای امنیت این سازمان از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه تهران خودداری کند، آن را به موضع فرانسه در نشست خبری روز ۲۹ آوریل(۱۰ اردیبهشت) ارجاع داد و گفت: ما همچنین همه نتیجه‌گیری‌ها اعم از حقوقی و سیاسی از خروج آمریکا از توافق برجام در ماه می(اردیبهشت) ‌۲۰۱۸ را استخراج می‌کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست خبری ۲۹ آوریل در پاسخ به این پرسش که موضع فرانسه در رابطه با پایان تحریم فروش سلاح‌های متعارف به ایران در اکتبر(مهرماه) سال ۲۰۲۰ که در توافق برجام لحاظ شده چیست؟ آیا فرانسه خواهان تمدید این تحریم خواهد شد؟ گفته بود: فرانسه به پایبندی به توافق وین و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عمیقا" متعهد است. وی افزود: برداشته شدن ممنوعیت تسلیحاتی سازمان ملل در ماه اکتبر آینده که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش‌بینی شده، احتمالا" پیامدهای اساسی برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت. برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در یادداشتی در روزنامه وال استریت ژورنال گفته بود، در صورت تمدید نشدن تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، واشنگتن می‌تواند همه تحریم‌های این سازمان علیه تهران را بازگرداند. این اظهارات واکنش‌هایی به دنبال داشته است؛ از جمله نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد، آمریکا را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره توافق هسته‌ای ایران دانست و گفت: این کشور حقی برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران یا فعال کردن مکانیسم ماشه ندارد. همچنین «ریچارد نفیو» طراح اصلی تحریم‌های ایران درباره طرح تیم ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران تاکید کرد: هیچ مرجع عالی قضایی وجود ندارد که اعتبار تفسیر واشنگتن را تایید کند و اجرای قطعنامه، به تصمیم اعضای سازمان ملل بستگی دارد و کاخ سفید نمی تواند به سادگی این مکانیزم را بازگرداند.

https://siasatrooz.ir/vdcjotev8uqevaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی