سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹
کد مطلب : 125483

چه کسی سود می‌برد؟

تجاوز ائتلاف سعودی- امریکایی به یمن در حالی به پایان هشتمین سال خود نزدیک می‌شود که...
تجاوز ائتلاف سعودی- امریکایی به یمن در حالی به پایان هشتمین سال خود نزدیک می‌شود که همچنان رویکرد به روند سیاسی با ابهامات بسیاری همراه است چنانکه طرح‌های سازمان ملل برای آتش بس دائم نیز به دلیل عدم استقلال این سازمان به نتیجه نرسیده است. نگاهی بر تحولات جنگ یمن نشان می‌دهد که این جنگ نه برای یمنی که در حال مقاومت و دفاع مشروع است و نه برای سعودی و امارات دستاوردی به همراه ندارد حال آنکه بازیگرانی حاشیه‌ای هستند که از ایجاد و گسترش این جنگ نفع می‌برند.
در کنار رژیم صهیونیستی که هر گونه بحران در منطقه را در چارچوب اهداف خویش می بیند و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نمی باشد منافع غربی‌ها از نکات مهم در جنگ یمن است. در حالی که غرب بحران را زمینه ساز به ثبات نرسیدن جهان و حفظ یک جانبه گرایی می‌داند دو اصل تامین منافع اقتصادی در قالب فروش سلاح و تاراج نفت اساس این رویکرد را تشکیل می‌دهد. در حالی آمریکا و انگلیس بارها اذعان کرده‌اند که عربستان و امارات برای آنها حکم انبارهای دلاری را دارند که با خرید تسلیحات ایجاد شده‌اند چنانکه لیز تراس نخست وزیر پیشین انگلیس در واکنش به اعتراض درباره فروش سلاح به عربستان عنوان می‌کند که برای ما منافع اهمیت دارد و امروز عربستان خریدار بزرگ تسلیحات ماست و لذا مسائل حقوق بشری در حاشیه قرار می‌گیرد.
در همین حال مقامات فرانسوی نیز به چشم یک خریدار سلاح به کشورهای عربی می نگرند چنانکه مکرون رئیس جمهور فرانسه بارها بر این امر تاکید داشته‌ است. این نوع دیگاه حتی به کشورهای کوچتر اروپا نیز رسیده است چنانکه اخیراً دولت دانمارک محدودیت‌های فروش سلاح و تجهیزات نظامی را در چارچوب سیاست موسوم ‌به «واقع‌گرایی عملی» لغو کرده و مدعی شده است که کشتار جمعی شهروندان یمنی، بر اساس «دفاع مشروع» صورت می‌گیرد!
نکته حائز اهمیت اینکه؛ در سال ۲۰۱۸ دولت وقت دانمارک صادرات سلاح و تجهیزات نظامی برای استفاده علیه مردم یمن را ممنوع کرد. دولت فدرال آلمان نیز در ماه اکتبر گذشته ممنوعیت صادرات سلاح و تجهیزات نظامی برای استفاده علیه مردم یمن را لغو کرد. تصمیم آلمان برای از سرگیری صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به متجاوزین به یمن، در جریان سفر «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان، به این کشورها در سپتامبر گذشته گرفته شد. به‌دنبال این تصمیم، شرکت‌های تسلیحاتی آلمان مجاز شدند تجهیزات و قطعاتی از جنگنده‌های اروپایی «یوروفایتر تایفون» و «پاناویا تورنادو» به‌ارزش بیش از ۳۶ میلیون یورو را در اختیار ائتلاف علیه یمن قرار دهند. کانادا نیز از دیگر کشورهای تامین کننده سلاح برای سعودی است. در همین حال کشورهای غربی ادامه یافتن جنگ را مولفه‌ای برای سرقت نفت یمن و نیز سرکیسه کردن کشورهای عربی می دانند لذا با رویکردهای جنگ افروزانه مانع از به نتیجه رسیدن راهکار سیاسی می‌شوند.

علی تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcaamn6e49nuy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی