در پی قطعنامه شورای حکام آژانس و تکرار بی تعهدی آژانس و نیز رفتارهای خصمانه بی منطق غرب، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در مورد قطعنامه ناموجه صادره در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با برنامه هستهای صلحآمیز ایران بیانیهای صادر کردند.در این بیانیه آمده است: در آخرین ساعات جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با فشار و اصرار سه کشور اروپایی و آمریکا، و علیرغم عدم حمایت حدود نیمی از دولتهای عضو، قطعنامهای غیر اجماعی در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران تصویب شد.این قطعنامه که پیشنویس آن توسط سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.این بیانیه میافزاید: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان بوده است. در این بیانیه عنوان شده است: دولت چهاردهم بر مبنای همین سیاست از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاریها با آژانس را با هدف حلوفصل موضوعات فیمابین در دستور کار خود قرار داده است.در بیانیه مذکور آمده است: در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا - که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریمهای ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند - به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیرکل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند. البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه است.این بیانیه میافزاید: این رویکرد سیاستزده، غیرواقعبینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهمهای حاصل از آن را مخدوش میکند. در بیانیه وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی اعلام شد: بر همین اساس، (محمد اسلامی) رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد. این بیانیه میافزاید: بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و توسعه هرچه بیشتر صنعت هستهای صلحآمیز، متناسب با نیازهای روزافزون ملی و در چارچوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام میشود. در عین حال، همکاریهای فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقتنامه پادمان ادامه خواهد یافت.
این قطعنامه، ادعاهای سیاسی مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران «ادعاهایی که ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارند» را تکرار میکند و از ایران میخواهد که بدون فوت وقت، توضیحات معتبر ارائه داده و آژانس را از مکان فعلی مواد هستهای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند. همچنین، ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس و فراهم کردن دسترسی بازرسان به مکانها و مواد مورد نظر، از دیگر خواستههای این قطعنامه است. در نهایت، قطعنامه تاکید میکند که ارائه این اطلاعات و دسترسیها و راستیآزماییهای بعدی بر اساس توافقنامه انپیتی، برای دبیرخانه ضروری است تا بتواند گزارش دهد که دیگر نیازی به بررسی شورای حکام و اقدام بیشتر در این زمینه نیست.در این رأیگیری آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند و پاراگوئه رأی مثبت دادند.روسیه، چین و بورکینافاسو هم با این قطعنامه مخالفت کردند. آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر هم 12 کشوری بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.
جمهوری اسلامی ایران و ۸ کشور دیگر درباره موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند.کشورهای بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری کوبا، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا بیانیه مشترکی درباره «توافق پادمانی با جمهوری اسلامی ایران منتشر کردند. در این بیانیه «تعهد دیرینه» ایران به منع اشاعه هستهای به عنوان یکی از طرفهای معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی یادآوری و از ادامه تعاملات میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال شده است. امضاکنندگان این بیانیه مشترک ضمن تقدیر از سفر اخیر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس به ایران ابراز امیدواری کردهاند این تحول مسیر را برای افزایش تعاملات و همکاریها میان دو طرف در جهت حل و فصل دو موضوع باقیمانده هموار کند. این بیانیه ضمن یادآوری خروج آمریکا از برجام، از آن به عنوان اقدامی «غیرقانونی و یکجانبه» یاد کرده و تأکید میکند که واشنگتن، تروئیکای اروپا و اتحادیه اروپا پس از آن رویداد تنها به تشدید تنشها روی آوردهاند.
طرفهای امضاکننده این بیانیه مشترک همچنین یادآوری کردهاند که دولت کنونی آمریکا هم بر خلاف وعدههایش نه تنها ایالات متحده را به برجام بازنگرداند بلکه سیاست فشار حداکثری دولت قبلی آمریکا را ادامه داد. امضاکنندگان بیانیه خاطرنشان کردهاند: «دولت جدید آمریکا مسئولیت دارد اشتباهش در سال ۲۰۱۸ را جبران کند و ایالات متحده را بدون هیچ پیششرطی به تعهداتش ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برگرداند.»در این میان پیش از نشست شورای حکام وزیر امور خارجه ارمنستان در گفتوگوی تلفنی با وزیر امور خارجه ایران درباره گسترش همکاری های دوجانبه و نشست مذکور گفتوگو کرد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تماسهای تلفنی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با وزرای خارجه غنا (رئیس شورا)، مصر و تایلند صحبت کرده و خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با قطعنامه ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی و ممانعت از تبدیل شورای حکام به سکویی برای پیشبرد مطامع سیاسی آنها شد.
سه کشور اروپایی برجام، فرانسه، انگلیس و آلمان معروف به تروئیکای اروپایی، درباره نحوه اجرای برجام توسط ایران بیانیهای مشترک به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کردند. سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که با اتهامپراکنی درباره برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان درصدد صدور قطعنامه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند، بدون اشاره به اینکه بدعهدی و بیعملی کدام طرفها اجرای توافق هستهای را به بنبست کشانده است ادعا کردند که گامهای جبرانی ایران در برجام، منشاء اختلافات پادمانی میان آژانس و تهران است. لائورا هولگیت نماینده آمریکا در سازمانهای بینالمللی در جلسه شورای حکام آژانس اتمی خواستار رقیقسازی ذخایر اورانیوم 60 درصدی ایران شد.
لازم به ذکر است در ادامه سیاستهای خصمانه ضد ایرانی قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما آرای موافقان کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری که روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، فقط ۷۷ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.از این رو، تعداد آرای مخالف و ممتنع در مجموع، ۹۴ رای بود که از ۷۷ رای موافق بیشتر بود.روسیه، چین، بلاروس، ارمنستان، کوبا، عراق، اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه ضدایرانی رای مخالف دادند.آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، کره جنوبی و رژیم اسرائیل نیز به این قطعنامه رای موافق دادند. ۲۴ آبان ماه سال گذشته (۱۴۰۲) نیز این قطعنامه ضد ایرانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای به تصویب رسید و ۲۹ کشور به این قطعنامه رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند و تعداد موافقان کمتر از میزان آرایی بود که اعضای سازمان ملل به این قطعنامه رای مخالف و ممتنع دادند.زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تصویب قطعنامه سیاسی ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که همه ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران بهطور قاطعانه قطعنامه ناعادلانه و سیاسی درباره وضعیت حقوق بشر در کشورمان را رد میکند. در حالی که ما اذعان داریم که همواره جای بهبود وجود دارد، لازم است بر ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه این قطعنامه تأکید کنیم.
همچنین بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تصویب قطعنامه ضد ایرانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به بهانه حقوق بشر را اقدامی ریاکارانه و مصداق بارز استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی دانست و آن را محکوم کرد. اسماعیل بقائی طرح این قطعنامه از سوی کانادا، آمریکا، آلمان، انگلیس و تعداد دیگری از کشورهای غربی که خود از جمله ناقضان حقوق بشر و شریک جنایات رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم فلسطین به شمار میآیند، را تبلور کامل تزویر طراحان این قطعنامه و نشانه روشنی از تقلیل مفهوم والای حقوق بشر به ابزار اعمال فشار سیاسی علیه ملتهای مستقل توصیف کرد.و ی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی برای حفظ و ارتقای حقوق بشر دریغ نخواهد ورزید.بقائی با اشاره به همبانی بودن رژیم نژادپرست اسرائیل در طرح و تصویب قطعنامه مزبور، این امر را رسوایی بزرگ سیاسی و اخلاقی برای بانیان غربی و نشانه بیارزش شمردن مفهوم والای حقوق بشر و تهیکردن نهادهای بینالمللی از فلسفه وجودی آنها دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بک نظام مردم سالار بر اساس سیاستهای اصولی مندرج در قانون اساسی، خود را موظف به حفظ و ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود میداند و تعامل سازندهای با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل شامل دفتر کمیساریا و نهادهای معاهدهای دارد و در آینده نیز این همکاریها را ادامه خواهد داد.
وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در مورد قطعنامه ناموجه صادره در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با برنامه هستهای صلحآمیز ایران بیانیهای صادر کردند.در این بیانیه آمده است: در آخرین ساعات جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با فشار و اصرار سه کشور اروپایی و آمریکا، و علیرغم عدم حمایت حدود نیمی از دولتهای عضو، قطعنامهای غیر اجماعی در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران تصویب شد.این قطعنامه که پیشنویس آن توسط سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.این بیانیه میافزاید: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان بوده است. در این بیانیه عنوان شده است: دولت چهاردهم بر مبنای همین سیاست از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاریها با آژانس را با هدف حلوفصل موضوعات فیمابین در دستور کار خود قرار داده است.در بیانیه مذکور آمده است: در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا - که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریمهای ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند - به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیرکل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند. البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه است.این بیانیه میافزاید: این رویکرد سیاستزده، غیرواقعبینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهمهای حاصل از آن را مخدوش میکند. در بیانیه وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی اعلام شد: بر همین اساس، (محمد اسلامی) رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد. این بیانیه میافزاید: بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و توسعه هرچه بیشتر صنعت هستهای صلحآمیز، متناسب با نیازهای روزافزون ملی و در چارچوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام میشود. در عین حال، همکاریهای فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقتنامه پادمان ادامه خواهد یافت.
این قطعنامه، ادعاهای سیاسی مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران «ادعاهایی که ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی دارند» را تکرار میکند و از ایران میخواهد که بدون فوت وقت، توضیحات معتبر ارائه داده و آژانس را از مکان فعلی مواد هستهای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند. همچنین، ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس و فراهم کردن دسترسی بازرسان به مکانها و مواد مورد نظر، از دیگر خواستههای این قطعنامه است. در نهایت، قطعنامه تاکید میکند که ارائه این اطلاعات و دسترسیها و راستیآزماییهای بعدی بر اساس توافقنامه انپیتی، برای دبیرخانه ضروری است تا بتواند گزارش دهد که دیگر نیازی به بررسی شورای حکام و اقدام بیشتر در این زمینه نیست.در این رأیگیری آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند و پاراگوئه رأی مثبت دادند.روسیه، چین و بورکینافاسو هم با این قطعنامه مخالفت کردند. آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر هم 12 کشوری بودند که به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.
جمهوری اسلامی ایران و ۸ کشور دیگر درباره موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند.کشورهای بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری کوبا، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا بیانیه مشترکی درباره «توافق پادمانی با جمهوری اسلامی ایران منتشر کردند. در این بیانیه «تعهد دیرینه» ایران به منع اشاعه هستهای به عنوان یکی از طرفهای معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی یادآوری و از ادامه تعاملات میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال شده است. امضاکنندگان این بیانیه مشترک ضمن تقدیر از سفر اخیر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس به ایران ابراز امیدواری کردهاند این تحول مسیر را برای افزایش تعاملات و همکاریها میان دو طرف در جهت حل و فصل دو موضوع باقیمانده هموار کند. این بیانیه ضمن یادآوری خروج آمریکا از برجام، از آن به عنوان اقدامی «غیرقانونی و یکجانبه» یاد کرده و تأکید میکند که واشنگتن، تروئیکای اروپا و اتحادیه اروپا پس از آن رویداد تنها به تشدید تنشها روی آوردهاند.
طرفهای امضاکننده این بیانیه مشترک همچنین یادآوری کردهاند که دولت کنونی آمریکا هم بر خلاف وعدههایش نه تنها ایالات متحده را به برجام بازنگرداند بلکه سیاست فشار حداکثری دولت قبلی آمریکا را ادامه داد. امضاکنندگان بیانیه خاطرنشان کردهاند: «دولت جدید آمریکا مسئولیت دارد اشتباهش در سال ۲۰۱۸ را جبران کند و ایالات متحده را بدون هیچ پیششرطی به تعهداتش ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برگرداند.»در این میان پیش از نشست شورای حکام وزیر امور خارجه ارمنستان در گفتوگوی تلفنی با وزیر امور خارجه ایران درباره گسترش همکاری های دوجانبه و نشست مذکور گفتوگو کرد.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه تماسهای تلفنی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با وزرای خارجه غنا (رئیس شورا)، مصر و تایلند صحبت کرده و خواستار مخالفت کشورهای عضو شورای حکام با قطعنامه ارائه شده از سوی سه کشور اروپایی و ممانعت از تبدیل شورای حکام به سکویی برای پیشبرد مطامع سیاسی آنها شد.
سه کشور اروپایی برجام، فرانسه، انگلیس و آلمان معروف به تروئیکای اروپایی، درباره نحوه اجرای برجام توسط ایران بیانیهای مشترک به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کردند. سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که با اتهامپراکنی درباره برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان درصدد صدور قطعنامه در نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی هستند، بدون اشاره به اینکه بدعهدی و بیعملی کدام طرفها اجرای توافق هستهای را به بنبست کشانده است ادعا کردند که گامهای جبرانی ایران در برجام، منشاء اختلافات پادمانی میان آژانس و تهران است. لائورا هولگیت نماینده آمریکا در سازمانهای بینالمللی در جلسه شورای حکام آژانس اتمی خواستار رقیقسازی ذخایر اورانیوم 60 درصدی ایران شد.
لازم به ذکر است در ادامه سیاستهای خصمانه ضد ایرانی قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما آرای موافقان کمتر از آرای مخالف و ممتنع بود.این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری که روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، فقط ۷۷ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.از این رو، تعداد آرای مخالف و ممتنع در مجموع، ۹۴ رای بود که از ۷۷ رای موافق بیشتر بود.روسیه، چین، بلاروس، ارمنستان، کوبا، عراق، اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه ضدایرانی رای مخالف دادند.آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، کره جنوبی و رژیم اسرائیل نیز به این قطعنامه رای موافق دادند. ۲۴ آبان ماه سال گذشته (۱۴۰۲) نیز این قطعنامه ضد ایرانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای به تصویب رسید و ۲۹ کشور به این قطعنامه رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند و تعداد موافقان کمتر از میزان آرایی بود که اعضای سازمان ملل به این قطعنامه رای مخالف و ممتنع دادند.زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تصویب قطعنامه سیاسی ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که همه ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران بهطور قاطعانه قطعنامه ناعادلانه و سیاسی درباره وضعیت حقوق بشر در کشورمان را رد میکند. در حالی که ما اذعان داریم که همواره جای بهبود وجود دارد، لازم است بر ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه این قطعنامه تأکید کنیم.
همچنین بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه تصویب قطعنامه ضد ایرانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به بهانه حقوق بشر را اقدامی ریاکارانه و مصداق بارز استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اهداف نامشروع سیاسی دانست و آن را محکوم کرد. اسماعیل بقائی طرح این قطعنامه از سوی کانادا، آمریکا، آلمان، انگلیس و تعداد دیگری از کشورهای غربی که خود از جمله ناقضان حقوق بشر و شریک جنایات رژیم صهیونیستی در نسلکشی مردم فلسطین به شمار میآیند، را تبلور کامل تزویر طراحان این قطعنامه و نشانه روشنی از تقلیل مفهوم والای حقوق بشر به ابزار اعمال فشار سیاسی علیه ملتهای مستقل توصیف کرد.و ی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی برای حفظ و ارتقای حقوق بشر دریغ نخواهد ورزید.بقائی با اشاره به همبانی بودن رژیم نژادپرست اسرائیل در طرح و تصویب قطعنامه مزبور، این امر را رسوایی بزرگ سیاسی و اخلاقی برای بانیان غربی و نشانه بیارزش شمردن مفهوم والای حقوق بشر و تهیکردن نهادهای بینالمللی از فلسفه وجودی آنها دانست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان بک نظام مردم سالار بر اساس سیاستهای اصولی مندرج در قانون اساسی، خود را موظف به حفظ و ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بینالمللی خود میداند و تعامل سازندهای با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل شامل دفتر کمیساریا و نهادهای معاهدهای دارد و در آینده نیز این همکاریها را ادامه خواهد داد.