محافل رسانهاي و سياسي آمريکايي از جمله روزنامه واشنگتن طرح ادامه تحريمها و در عين حال مذاکره با ايران را در حالي مطرح کردهاند كه مجموع اين رفتارها نشان مي دهد غرب نه تنها به دنبال تغيير رفتار خود در قبال جمهوري اسلامي ايران نيست بلكه تلاش مي كند تا ايران را در موضع تسليم در برابر خواسته هايش قرار دهد
با برگزاری مراسم تحلیف حسن روحانی و ابراز تمایل جامعه بین المللی به از سرگیری مذاکرات هسته ای با تهران، اینک همه منتظر مشخص شدن زمان و مکان گفت و گوها هستند. در این میان توصیه های متعددی از سوی تحلیلگران مطرح می شود. در اين ميان سرمقاله نویس واشنگتن پست ادعا می کند مذاکره فوری ضروری است اما تا زمانی که تهران رفتار خود را تغییر ندهد ، تحریم ها باید اعمال شوند
در سرمقاله واشنگتن پست آمده حسن روحانی، رئیس جمهور جدید ایران در نخستین کنفرانس خبری پس از روی کار آمدن، از تمایل خود برای مذاکره با ایالات متحده سخن گفت. او روز سه شنبه بر آمادگی خود برای ورود به مذاکرات جدی و سازنده در خصوص مجادله هسته ای ایران تاکید کرد و گفت: راه حل تنها از طریق گفت و گو و نه تهدید به دست می آید. وی افزود، اگر ایالات متحده نشان دهد که حسن نیت دارد و احترام متقابل وجود دارد، راه برای تعامل باز است.
اینکه این اظهارات تنها کلماتی باشند که پشت سر هم تکرار می شوند یا اینکه معنایی در پس پرده آنها نهفته است، هنوز روشن نیست. به نظر می رسد که پس از ۸ سال شنیدن نطق های آتشین از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق، اکنون روحانی در صدد تعدیل لحن بر آمده است. روحانی یک اصلاح طلب به شمار نمی رود، اما یک میانه رو است که پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری و اظهارات اولیه اش، حاکی از آغاز روندی متفاوت با مقابله جویی هایی تلخ چند سال اخیر است. ایالات متحده و شرکای اش که خواستار متوقف شدن برنامه های غنی سازی اورانیوم در ایران هستند، نمی توانند تنها به گفته ها اعتماد کنند.
این گفت و گو ها باید با فوریت انجام شود. همانگونه که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه هشدار داد، در حالی که همه به دنبال مذاکره با روحانی هستند، او سرگرم غنی سازی اورانیوم است.
با این حال، غرب باید به زودی مذاکره با ایران را از سر بگیرد تا عمق جدیت و فضای مانور روحانی را محک بزند. کاخ سفید واکنشی مثبت به روی کار آمدن روحانی داشته و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از روحانی خواسته با مذاکره در نزدیک ترین زمان ممکن موافقت کند.
این گفت و گو ها باید با فوریت انجام شود. همانگونه که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه هشدار داد، در حالی که همه به دنبال مذاکره با روحانی هستند، او سرگرم غنی سازی اورانیوم است.
در واقع نتانیاهو ادعا می کند که برنامه های هسته ای ایران شتاب گرفته است. از سوی دیگر برخی گزارش ها حاکی از توسعه سایتی در ایران برای شلیک موشک های بالستیک است. بدون شک ، تحریم های بین المللی باید تا زمانی که نشانه ای دال بر تغییر جهت ایران در سیاست هسته ای مشاهده نشده، به قوت خود باقی بمانند. چرا که هیچ اندازه ای از گفت و گو های شیرین نمی تواند آن را تغییر دهد.
محافل رسانهاي و سياسي آمريکايي از جمله روزنامه واشنگتن طرح ادامه تحريمها و در عين حال مذاکره با ايران را در حالي مطرح کردهاند كه در همين حال کامرون نخستوزير انگليس نيز درنامه به حسن روحاني در کنار ادعاي رويکرد به گفتگو با ايران خواستار تغيير رفتار ايران در حوزه هستهاي و سوريه شده است. مجموع اين رفتارها نشان ميدهد که غرب به دنبال تغيير در رفتار خود نميباشد و صرفا به دنبال قرار دادن ايران در مسيري است که اجبارا از اصول خود عقبنشيني و مجري خواستههاي آنها باشد. در اين شرايط راهکار ايران براي رسيدن به حقوق خود و مقابله با طراحيهاي احتمالي غرب چيست را سياست روز در گفتگو با كارشناسان بررسي كرده كه به شرح ذيل است
امريكا وانگليس در موضعي نيستند كه بخواهند تعيين تكليف كنند
قديري ابيانه كارشناس مسائل سياسي در اين خصوص گفت :پيشنهاد غرب به ايران خودکشي براي خوشايندي غرب است زيرا اين در حالي است که ايران در موضع اقتدار قراردارد و اين غرب است که رو به افول ميباشد،
وي افزود انگليس از ايران ميخواهد تا از حقوق مسلم هستهاي خود بگذرد و با انگليس و آمريکا براي حمايت از تروريستها در سوريه و قتل عام مردم اين کشور مشارکت نمايد. تا خوشايند انگليس قرار بگيرد در حالي که باور ما اين است که حرکت ملت ايران بايد در جهتي باشد که خوشايند آمريکا، انگيس و اسرائيل نباشد
وي تصريح كرد ما اين سه کشور را جنايتکار دانسته و اجازه دخالت در امور داخلي کشورمان را به آنها نميدهيم اين آنها هستند که بايد دست از حمايت از تروريستها و دخالت در امور سوريه و لبنان بردارند اين انگليس و آمريکا هستند که بايد دست از جنايت عليه فلسطين و ساير ملتها بردارند و به حمايت از رژيم صهيونيستي خاتمه دهند
وي همچنين افزود آمريکاييها نيز با تحريمها و توطئهها عليه ايران خو گرفته و تنها راه مقابله را خنثي کردن آن و پشيمان نمودن آنها اين است که در مقابل آنها مقاومت کنيم و ولي ما نه تنها با همت دولت و مشارکت جدي مردم به ساختن کشورمان ادامه دهيم بلكه بايد تحريمها و تشديد آن را براي خود فرصتي بشماريم تا کشور را از اقتصاد وابسته به نفت نجات دهيم اين كارشناس مسائل سياسي عنوان كرد انگلستان همان کشوري است که وقتي مساله ملي شدن صنعت نفت در کشور مطرح شد در شوراي امنيت سازمان ملل ملي شدن صنعت نفت ايران را خطري براي صلح و امنيت جهاني معرفي نمود و سپس برعليه دولت مصدق کودتا و براي ۲۵ سال ديگر ديکتاتوري خون آشام را بر ملت ايران حاکم کرد
وي گفت : انگلستان بايد روش خويش را تغيير دهد بداند نه او ديگر در موقعيتي است که بخواهد از موضع قدرت صحبت و شرط و شروط بگذارد و نه ايران کشوري است که بخواهد از موضع ضعف با انگلستان يا هر کشور ديگري صحبت کند وي خاطرنشان كرد انگلستان وغرب بايد نه تنها دست از گسترش سلاح هستهاي خويش بردارد بلکه بايد همه آنها را نابود کند، بلكه بايد بابت جناياتي که عليه ملت ايران و ساير ملتها مرتکب شده و کشور خويش را با غارت ساير ملتها ساخته است اين خسارات را جبران کنند.
با تحريم گفت وگو نمي كنيم
حسنهانيزاده ديگر کارشناس مسائل سياسي در اين خصوص گفت: از گذشته تاکنون مجموع رفتارهاي غرب نسبت به ايران رفتارهايي کاملا متناقض و مبتني بر سياست چماق و هويج بوده است و اين مساله در طي ۱۰ سال گذشته به طور محسوس پررنگ شده است.
وي افزود: از آنجايي که آمريکاييها سياستهايشان براساس لابي و فشار صهيونيستهاست بنابراين اختلاف زيادي بين کنگره، کاخ سفيد و وزارت خارجه اين کشور وجود دارد و اين سه نهاد آمريکا نتوانستند يک سياست مشخصي در برابر جمهوري اسلامي ايران اتخاذ نمايند.
اين کارشناس مسائل سياسي گفت: با توجه به اينکه کنگره اساسا تحت لابي صهيونيستها سياستش را تعريف ميکند متاسفانه کاخ سفيد هم نميتواند خارج از تصميمات اعضاي کنگره گامي براي حل اختلافات با جمهوري اسلامي ايران بردارد.
وي تصريح کرد: بنابراين جمهوري اسلامي ايران بايد ضربالاجلي مشخص براي آمريکا و غرب مشخص تعريف کند مبني بر اينکه اگر آنها خواهان تعامل با ايران هستند و ميخواهند روابط با ايران احيا شود بايد در کوتاهترين زمان تحريمهاي اقتصادي غير قانوني را از ملت ايران بردارند ضمن اينکه از ملت ايران نيز به خاطر اين تحريمها عذرخواهي کند.
اين کارشناس مسائل سياسي خاطر نشان کرد: جمهوري اسلامي ايران به طور حتم با وجود اين تحريمها تحت هيچ شرايطي وارد گفتگو و مذاکره با هيچ کشور غربي و آمريکايي نخواهد شد بنابراين اگر آمريکا مايل به گفتگو با ايران است بايد سعي كند حقوق ايران که حقوق صلح آميز هستهاي است را به رسميت بشناسد از سويي ديگر جمهوري اسلامي ايران در برابر هيچ تجديد خارجي تسليم نخواهد شد چرا که در طول سه دهه گذشته نيز ثابت کرد که سر تسليم بر خواستههاي غير قانوني غرب فرو نياورده است.