يکشنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱
کد مطلب : 123885
انتقال میز کار پاستور از تهران به مرزهای غربی

همه در میدان خدمت

همه در میدان خدمت
‌رئیسی در تهران، معاون اول رئیس‌جمهور در مهران و شلمچه، وزیر کشور در عراق و گذرگاه های مرزی ایران و در یک کلام انتقال میز کار کابینه از پاستور به مرزها برای ارائه خدمت رسانی و رفع مشکلات زائران اربعین حسینی گوشه‌ای از تبدیل «مدیریت کارتابلی به مدیریت میدانی» است.
«فرق می‌کند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور یابد، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار می‌رود و شناخت مساله و رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد.» این بخشی از اظهارات رئیس جمهور است که بارها به اعضای کابینه خود توصیه موکد داشته و دارد همواره در کنار مردم و از نزدیک مسایل را ببنید و برای رفع آن چاره اندیشی کنید؛ نمونه های این رویکرد را می توان طی یکسال اخیر از تشکیل کابینه دولت مردمی در سفرهای استانی در کنار مردم گرفته تا حضور در بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله و حادثه متروپل دید.
حال با نزدیک شدن به اربعین حسینی(ع) در کمتر از یک هفته، مرزها که گذرگاه و نقطه وصال دلباختگان امام حسین (ع) هستند، به قدوم مبارک زائران عطرآگین شده و وِلِوِله‌ای در دلها به عشق اباعبدالله الحسین برپا شده است، بیش از پیش شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی مسئولان میدانی برای فراهم کردن شرایط تسهیل عبور زائران عتبات عالیات هستیم تا مبادا دلی در این میان شکسته شود؛ پیگیری‌های مداوم آیت الله رئیسی از تهران، سفر وزیر کشور به عراق، حضور معاون اول رئیس‌جمهور و برخی وزیران در مرزها و در یک کلام انتقال میزکار کابینه از تهران به مرزها شاهدی بر این مدعاست.
در روزهای اخیر با توجه به انبوه زائران عتبات عالیات به مرزها و معطل ماندن آنها در پشت مرزها به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های طرف عراقی که بارها از سوی مسئولان اعلام شد اما برای رفع دغدغه مشکلات عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در مسیر پیاده روی اربعین امسال، وزیر کشور را به عراق کشاند تا به صورت میدانی و در متن رویدادها در دیدار با مقامات عراقی چاره اندیشی کنند. به همین منظور وزیر کشور پنجشنبه ۱۸ شهریورماه عازم عراق شد و در دیدار با همتای عراقی و سایر مسئولان ارشد برای سه موضوع تسریع عبور زائران از مرز، پذیرش پیشنهاد ایران برای خروج اتباع مقیم ایران و ورود اتوبوس های ایرانی به خاک بحث و گفت و گو کردند که در نهایت با موافقت طرف عراقی روبرو شد.
در این راستا رئیس ستاد مرکزی اربعین از ورود اتوبوس‌های ایرانی از سه مرز کشور به عراق خبر داد تا بخشی از مشکل انتقال زائران در خاک عراق به شهرهای زیارتی این کشور حل شود. این اتوبوس‌ها از سه مرز شلمچه، چذابه و مهران و از روز گذشته وارد عراق شدند و تلاش برای افزایش آن تداوم دارد.
وزیر کشور نیز اعلام کرد که روند عزیمت زائران به خوبی در حال انجام است و بخش قابل توجهی هم هنوز در این سوی مرزها هستند تا فرصتی برای عبور از مرز پیش بیاید. به دنبال این هستیم همه آنانی که می‌خواهند وارد مرز عراق شوند را به آن سوی مرز اعزام کنیم. همچنین حدود ۵۰۰ هزار زائر از مرزها وارد کشور شده اند و این روند ادامه دارد.
همچنین رئیس ستاد مرکزی اربعین که در مرز تمرچین حضور یافت، خروج و ورود زائران را خوب توصیف کرد و گفت: در مرزهای باشماق و تمرچین خروج زائران به خوبی انجام می‌شود و برنامه‌ریزی‌ها برای برگشت انجام شده است و مشکل خاصی نیست.
البته احمد وحیدی پنجشنبه ۱۷ شهریور ماه از عراق مستقیم وارد مرز مهران شد تا نیازهایی که لازم‌ است در کمترین زمان‌ ممکن تامین شود که از جمله کمبود آب پاش و امکانات آب و یخ، مرتفع کردن مشکل تراکم جمعیت در تسهیل عبور زائران به خاک عراق و فعال شدن خودروهای ایرانی در آن طرف مرز از جمله موضوعات پیگیری شده توسط وزیر کشور بود که در حال مرتفع شدن است.
وزیر کشور در چند روز گذشته از مرزهای مهران، خسروی، باشماق، تمرچین، چذابه و شلمچه بازدید کرده و به صورت میدانی مشکلات زائران را در مرزها مورد بررسی قرار داده است.
در همان روز که وحیدی در عراق بسر می برد، معاون اول رییس جمهور از طرف آیت الله رئیسی ماموریت ویژه یافت تا برای حل مشکلات زائران اربعین به مرزهای مهران و شلمچه سفر کند. مخبر در این سفر و بازدید میدانی ۶ دستور برای ارائه تسهیلات لازم در مرزها به زائران را صادر کرد. همچنین طی هماهنگی‌ها بین دولت ایران و عراق و گفت و گوی اخیر مخبر با مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق ضمن اعزام اتوبوس‌های ایرانی به خاک عراق، یک خط هوایی برای ارسال مواد غذایی و آب به آن کشور نیز برقرار شد تا در اسرع وقت، کمبودهای گزارش‌شده برطرف شود.
به گزارش ایرنا رئیس جمهور در ادامه پیگیری‌های مستمر خود از کیفیت و کمیت تردد زائران اربعین در دو روز اخیر، در گفت و گوی تلفنی با استاندار ایلام بر رفع مشکلات و تسریع در خدمات‌رسانی به زوار تاکید کرد. آیت الله رئیسی در تماس تلفنی با وزیر کشور در مرز مهران هم ضمن دریافت گزارشی از گفت‌وگوها و توافق های وزیر کشور با مقامات عراقی در جهت سهولت و تسهیل سفر زائران، آخرین وضعیت و شرایط حمل و نقل زوار اربعین بویژه شرایط عبور و مرور در مرزهای زمینی را پیگیری و با صدور دستوراتی خطاب به مسئولان دولتی، بر خدمات رسانی بهتر و رفع مشکلات موجود در مسیر زائران عتبات تاکید کرد.
اهم اقدامات در راستای پیگیری های رئیس جمهور:
تامین آب خنک در مرزها برای زائران عتبات عالیات در اعزام و بازگشت
تشکیل ستادی متشکل از تعزیرات، بازرسی نیروی انتظامی راهداری برای نظارت بر کرایه اتوبوس‌ها در پایانه مرزی
ارایه کمک‌های لازم به موکب داران برای پذیرایی از زائران
استقرار۳۰۰ دستگاه اتوبوس به منظور سرعت بخشیدن به عبور زائران از مرز و انتقال به شهرهای مقدس عراق در مرز شلمچه و چذابه
معاف شدن تمامی شرکت‌های هواپیمایی داخلی مشارکت کننده در پروازهای اربعین از پرداخت هزینه خدمات فرودگاهی به شرکت فرودگاه‌ها و شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)
توافق با عراق برای افزایش پروازها تا پایان ماه صفر
تماس تلفنی وزیر راه و شهرسازی با مدیران کل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان‌های مرزی برای بهره‌گیری از تمامی امکانات رفاهی به منظور تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی
ارائه خدمات شبانه روزی پنج بیمارستان صحرایی در مرز مهران
https://siasatrooz.ir/vdcevx8znjh8wvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی