سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۳
کد مطلب : 117725
ربیعی سخنگوی دولت:

60 میلیون دز واکسن روسی وارد کشور می شود

60 میلیون دز واکسن روسی وارد کشور می شود

سخنگوی دولت گفت:‌ حاضر به دادن هیچ امتیازی خارج از چارچوب برجام در مذاکرات وین نیستیم... آمریکا می‌تواند به‌سرعت به تعهدات خود برگردد.
علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: کارشناسان وزارت بهداشت معتقد هستند رفتارها و خریدهای شب عید موجب تسری بیشتر ویروس شد.
وی افزود:‌ مردم پروتکل‌ها را رعایت کنند و با یک تغییر وضعیت عادی‌انگاری نکنند. همچنین متأسفانه در روزهای اخیر یک بار دیگر شاهد اوج گرفتن موارد ابتلا و درگذشت شماری از عزیزانمان بودیم که درد و رنج‌های بسیاری را بر جامعه تحمیل کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد دو عامل در شکل‌گیری موج چهارم کرونا مؤثر بوده است؛ یک عامل ویروس جهش‌یافته جدید است، که با قدرت سرایت بالا و با پیشروی مهلک در بدن بیمار که قبل از عید نوروز وارد ایران شده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ویروس‌های جهش‌یافته در هیچ مرزی محدود نمی‌ماند و به‌سرعت به سایر کشورها تسرّی پیدا می‌کند و ما هم از این قاعده مستثنی نبودیم و اینک ما یک پیک جهانی را شاهد هستیم از کشورهای همسایه تا کشورهای توسعه‌یافته با آمار مرگ بسیار بالا و اساساً در جهان پیک جدید مرگ‌آوری بیشتری داشته است. عامل دیگر، عدم رعایت پروتکل‌ها است. تجربه در ایران نشان می‌دهد زمانی که نرخ مرگ‌ومیر پایین می‌آید مردم احساس آسودگی خاطر پیدا می‌کنند و در رعایت پروتکل‌های بهداشتی غفلت می‌کنند.
سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات وین و چگونگی رفع تحریمها و اجرای تعهدات گفت: آقای دکتر عراقچی در هفدهم فروردین در مصاحبه با پرس تی‌وی هم اعلام کردند که «ما علاقه‌ای به احیای برجام از طریق طرح گام‌به‌گام نداریم» و سیاست قطعی ابلاغ‌شده از سوی رهبری سرمشق مذاکراتی ماست.
ربیعی با بیان اینکه دولت در راه احیای برجام هیچ انگیزه انتخاباتی جز رفع تحریم‌ها و مشاهده اثر مثبت آن بر زندگی مردم که می‌تواند پیش‌درآمدی برای مشارکت حداکثری در انتخابات و تحقق خواست مقام معظم رهبری باشد، ندارد، تصریح کرد: کسانی که غیر از این زاویه، شائبه انگیزه انتخاباتی دولت در مذاکرات احیای برجام را به میان می‌کشند، همان‌هایی هستند که سالهاست در انتظار نابودی برجام و به‌بهای مشقت زندگی مردم کوشیده‌اند که از این نمد، کلاهی سیاسی نصیب خود کنند و حالا که مذاکرات احیای برجام آغاز شده است، قیاس به خود می‌گیرند و تصور می‌کنند که لابد دولت هم باید مثل آنها نیت سیاسی و انتخاباتی از این مذاکرات داشته باشد اما از نظر دولت، مسئله احیای برجام یک مسئله ملی است و نباید ابزار انتخاباتی قرار بگیرد. دولت به‌خلاف عده‌ای، هیچ‌وقت از جیب مردم و منافع ملی برای منافع جناحی و انتخاباتی هزینه نکرده و نخواهد کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که "آیا سرنوشت برجام عبرتی هم برای دولت داشت؟" گفت: برجام نه‌تنها برای ما بلکه برای تاریخ ایران و همه جهانیان هم عبرت‌آموزی زیادی دارد. از همه اتفاقات مهمی که در کشور می‌افتد همه باید عبرت بگیریم. برجام باعث تقویت اعتماد به نفس ملی و اعتقاد به توانایی داخلی در احقاق حقوق مردم و مشخص شدن این واقعیت شد که هم می‌توان احقاق حقوق از جامعه جهانی کرد و هم حق خود را برای برخورداری از فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: حتی زمانی که دولت زورگو و قانون‌شکن ترامپ از برجام خارج شد و سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را علیه ملت ما وضع کرد، این افراد از تخریب و افترا علیه دولت در خط مقدم آن جنگ اقتصادی دست برنداشتند. ما در دولت، هم باید تولید و اقتصاد را پیش می‌بردیم و خوشبختانه سال ۹۹ را با رشد ۲ درصد تمام کردیم؛ هم باید مراقب روان جامعه می‌بودیم و در عین حال، با عقب راندن تحریمها، حق جامعه مردم ایران را از نظام ظالمانه جهان می‌ستاندیم، در این شرایط،‌ باید منتظر هجمه‌های داخلی هم می‌بودیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه "چرا تصمیماتی سختگیرانه‌تر در زمینه کرونا اتخاذ نمی‌شود و به‌نظر می‌رسد اختلاف نظر در این ستاد بسیار زیاد شده است؟" گفت: در زمان حاضر و با شرایط فعلی، راهکار مؤثرتر، استفاده از قرنطینه فردی در موارد ابتلا و یا مشکوک به ابتلا همزمان با محدودیتهایی که ما در سه حالت رنگ‌بندی در نظر گرفتیم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط همگان است.
وی اضافه کرد: چون شما بحث مجادله را هم در سؤالتان مطرح کردید لازم است یک بار به‌صورت دقیق فرآیند تصمیم‌گیری در ستاد ملی کرونا را تشریح کنم. همه موضوعات ابتدا در کمیته‌های تخصصی ستاد مطرح و پس از رأی اکثریت در جلسه مشترک کمیته‌ها نیز بررسی می‌شود و پس از تصویب در ستاد ملی کرونا به‌عنوان دستور قابل طرح است. تصمیم‌گیری در ستاد ملی کرونا اجماعی است و به‌صورت رأی‌گیری نیست، یعنی رئیس جمهور اگر موضوعی یک مخالف هم داشته باشد، تصمیم‌گیری در خصوص آن موضوع را به جلسه دیگر و پس از انجام کار تخصصی بیشتر ارجاع می‌دهند.
ربیعی گفت: ما در این زمینه با نابرابری مضاعف روبه‌رو بوده‌ایم؛ یکی نابرابری جهانی در توزیع واکسن میان کشورها و دیگری نابرابری ناشی از تحریم‌ها، با این حال مطمئنم تلاش‌های انجام‌شده به‌زودی به ثمر می‌نشیند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: علاوه بر آن، سفیرمان در روسیه خبر داده است قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک‌ـ‌وی نهایی شده است و از خرداد وارد کشور می‌شود. تولید واکسن مشترک با کوبا هم شروع شده است و به‌زودی فاز سوم آزمایش انجام می‌شود.
ربیعی در پاسخ به سؤالی درباره اختلاف نظر رییس جمهوری و وزیر بهداشت در زمینه کرونا گفت: جنس ویروس کرونا و این بیماری، آن‌چنان پیچیده است که به‌طور طبیعی در مسیر مبارزه با آن، نظرهای علمی و اجرایی متفاوتی مطرح می‌شود. با توجه به اینکه کرونا، دارای بعد بهداشتی و سلامت است در آنجا دیدگاه‌های مختلف مطرح می‌شود، برای همین یک مشکل کلان و در سطح ملی است، و ابعاد اجتماعی آن هنوز از عمق جامعه بیرون نیامده و مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با اشاره به نشست اخیر خود با وزیر بهداشت گفت: هفته قبل نشستی با دکتر نمکی داشتم و بیش از یک ساعت هم طول کشید برای همین می‌توانم به شما بگویم که بسیاری از خوانش‌ها از آن صحبت‌ها نادرست است.
سخنگوی دولت گفت: روز یکشنبه این هفته در جلسه ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفته شد ۶۰۰ میلیارد تومان برای خانه‌های بهداشت سراسر کشور، تخصیص یابد، همچنین چهار هزار میلیارد تومان در مرحله اول موردنیاز وزارت بهداشت تصویب شد.

https://siasatrooz.ir/vdcau0n6m49n601.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی