جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۲
کد مطلب : 108248
با امضای بیانیه‌ای در شورای حقوق بشر صورت گرفت

محکومیت جهانی وضعیت حقوق بشر در عربستان

محکومیت جهانی وضعیت حقوق بشر در عربستان

به رغم مخالفت‌های آمریکا و در حالی که جنایات سعودی همچنان در یمن ادامه دارد، ۳۶ کشور دنیا از جمله همه ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپایی با امضای بیانیه‌ای از وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی به شدت انتقاد کردند. این بیانیه روز پنج‌شنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل امضا شد.
امضاکنندگان از ریاض خواستند فعالان بازداشتی را آزاد کرده و نیز در بازرسی سازمان ملل در پرونده قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقجی همکاری کند. بیانیه یاد شده را نماینده ایسلند در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو خواند. این بیانیه مشترک که به امضای دست‌کم ۳۶ کشور دنیا رسیده است از عربستان سعودی می‌خواهد چندین فعال زن را که هم‌اکنون در بازداشت به سر می‌برند آزاد کند و به بازرسی سازمان ملل در پرونده قتل خاشقجی همکاری لازم را مبذول دارد.
خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی روزنامه واشنگتن پست، اکتبر گذشته در کنسولگری سعودی در استانبول به قتل رسید. عربستان سعودی برای نخستین‌بار از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سرزنش می‌شود. شورای حقوق بشر در سال ۲۰۰۵ پایه گذاری شده است. و لذا این اقدامی بسیار بزرگ است چراکه چند سال پیش، نماینده ریاض برای جایگاه ریاست شورا برگزیده شده بود و انتقادهای فراوانی را نیز به همراه داشت.
بیانیه یاد شده پس از آن تهیه و تنظیم شد که میشل باشله رئیس شورای حقوق بشر در سخنانی که در ژنو ایراد کرد با اصرار و ضمن ابراز نگرانی از وضعیت فعالان زن، از عربستان سعودی خواست «دادگاه آنان را بدون هیچ کم و کاستی برگزار کند.» همچنین کشورهای عضو اتحادیه اروپایی از پذیرفتن فهرست تازه‌ای که در آن عربستان سعودی به پولشویی و تامین مالی تروریسم متهم می‌شد خودداری کرده‌اند. این فهرست تازه را کمیسیون اروپایی در ماه فوریه (بهمن‌ماه) گذشته تهیه و تنظیم کرده بود. برخی از قلمروهای آمریکایی از جمله جزایر ورجین و گوآم و مهمتر از همه عربستان سعودی در این فهرست قرار نگرفته‌اند.
وزرای اروپایی گفتند چنین فهرستی را نمی‌پذیرند. علت خودداری آنها از پذیرفتن این فهرست آن بوده است که گفته‌اند به طور کامل با آنان مشورت شده و علت‌هایی که برای این کار بیان شده پر از ابهام بوده و در معرض اقدام حقوقی و قانونی قرار داشته است. اما بسیاری از مردم از رایزنی فشرده جاری بین ریاض با اتحادیه اروپایی به خوبی آگاهی دارند. ملک سلمان در نامه‌ای به سران کشورهای اروپایی به آنان هشدار داده بود چنین اقدامی، جریان سرمایه‌گذاری ریاض را در اروپا تحت تاثیر قرار می‌دهد. آمریکا هم از این اقدام اروپایی‌ها ابراز نگرانی کرده بود.
این گزارش در حالی منتشر شد که «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که چهار هزار و هشتصد غیرنظامی طی سال ۲۰۱۸ در یمن کشته یا زخمی شدند. بیشتر مناطق استان حجه یمن در کنترل ارتش و کمیته‌های مردمی یمن قرار دارد و ائتلاف سعودی در تلاش است تا این مناطق را به اشغال خود درآورد؛ اما تلاش‌های آن‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده است. عربستان و امارات از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.

https://siasatrooz.ir/vdcayan6a49nwu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی