چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۷
کد مطلب : 89554

مون به دنبال چيست؟

بان‌کي‌مون دبيرکل سازمان ملل متحد ديروز وارد غزه شد. اين سفر درحالي صورت مي‌گيرد که يک سوال اساسي مطرح است و آن اينکه چرا مون در طول جنگ ۵۱ ر

بان‌کي‌مون دبيرکل سازمان ملل متحد ديروز وارد غزه شد. اين سفر درحالي صورت مي‌گيرد که يک سوال اساسي مطرح است و آن اينکه چرا مون در طول جنگ ۵۱ روزه غزه به اين سرزمين سفر نکرده و اکنون که جنگ به پايان رسيده اين سفر را انجام داده است؟ ماموريت و اهداف وي از اين سفر چيست؟ پاسخ به اين پرسش را مي‌توان در مجموع تحرکات صورت گرفته در قبال فلسطين در حوزه دروني و بيروني جست‌وجو کرد. سرانجام پس از ماه‌ها رايزني سرانجام دولت توافقي ميان حماس و تشکيلات خودگردان، به نخست‌وزيري «رامي‌حمد‌الله» تشکيل شد.
دولتي که مسئوليت بازسازي غزه به آن واگذار شده است. همزمان نيروهاي تشکيلات خودگردان نيز راهي مرز رفع و غزه با سرزمين‌هاي اشغالي شده‌اند. نشست به اصطلاح بازسازي غزه با حضور ۵۰ کشور و نماد بين‌المللي در حالي در غزه برگزار شد که نامي از محکوميت جنايات صهيونيست‌ها به ميان نيامد و صرفا بر اصل آغاز مذاکرات سازش تاکيد شد.
جان‌کري وزير خارجه آمريکا در اين نشست بر لزوم آغاز مذاکرات تشکيلات خودگردان فلسطين و صهيونيست‌ها تاکيد کرد. در روزهاي آتي طرح عربستان با نام «پايان اشغال» در سازمان ملل با محوريت ارتقاي جايگاه فلسطين با پيش‌شرط پذيرش رژيم صهيونيستي بررسي مي‌شود. در کنار اين مسائل افکار عمومي جهان بر لزوم توجه به غزه مقابله با رژيم صهيونيستي تاکيد دارند. با توجه به اين شرايط مي‌توان گفت که سفر مون به غزه بر چند هدف استوار است. نخست آنکه مون با سفر به غزه به دنبال پاسخ‌گويي به اعتراض‌هاي جهاني در باب سکوت سازمان ملل در قبال غزه است وي در حالي تلاش دارد تا چنان وانمود سازد که سازمان ملل به فکر ساکنان غزه است که در طول جنگ ۵۱ روزه غزه نه تنها حمايتي از غزه نداشته بلکه با سکوت و مواضع ابهام‌برانگيز خود زمينه‌ساز جنايات گسترده‌تر صهيونيست‌ها بوده است.
دوم آنکه آمريکايي‌ها در آستانه انتخابات ميان دوره‌اي کنگره (آبان‌ماه) ‌از يک‌سو بايد افکار عمومي آمريکا را نسبت به بشر‌دوستي خود قانع سازند و از سوي ديگر نظر لابي صهيونيستي را کسب نمايند. سفر بان‌کي‌مون به غزه در حالي اقدام آمريکا براي کمک به اين منطقه جهت جلب رضايت مردم آمريکا است که همزمان يک اصل پيگيري مي‌شود و آن سوق دادن فلسطيني‌ها به روند سازش است که مطالبه صهيونيست‌ها مي‌باشد. بان‌کي‌مون تلاش دارد تا به فلسطيني‌ها چنان القا سازد که مقاومت دستاوردي ندارد و آنچه زمينه‌ساز رويکرد جهاني به فلسطين مي‌شود کنار نهادن مقاومت و رويکرد به سازش است چنانکه وي زماني به غزه مي‌رود که فردي از تشکيلات خودگردان بر مسند قدرت غزه است. به عبارتي مهمترين ماموريت مون را تقويت ديدگاه سازش در برابر مقاومت تشکيل مي‌دهد که نتيجه آن تحقق‌بخش پيگيري از اهداف صهيونيست‌ها باشد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcaymna.49nom15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی