يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۹
کد مطلب : 117898

سفر به کی‌یف

بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد چهارشنبه به اوکراین، سفر داشته باشد...

بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد چهارشنبه به اوکراین، سفر داشته باشد. حال این سوال مطرح است که چرا این سفر صورت می گیرد و چه اهداف در ورای آن دنیال می شود.؟
بخشی از این سفر را می توان برگرفته از تنشهای اخیر اوکراین و روسیه دانست. کی یف به تحریک غرب در حالی در مقابل روسیه قرار گرفته است که ادامه این روند احتمال تکرار جنگ میان دو کشور را در اذهان ایجاد کرده است. در این چارچوب بلیکن با سفر به کی یف دو هدف همزمان را دنبال می کند. از یک سو اراده دولت بایدن برای مقابله با روسیه را به نمایش می گذارد لذا این سفر را می توان ادامه تحریم‌ها و تقابل دیپلماتیک آمریکا با روسیه ارزیابی نمود که بیشتر جنبه مصرف داخلی برای بایدنی دارد که هنوز نتوانسته کارکرد موفقی در مقابله با کرونا داشته باشد. از سوی دیگر آمریکا با این سفر پیغام حمایت از متحدانش را به سایر کشورها مخابره می کند تا ناشنه ای بر استمرار هژمونی آمریکایی باشد. در همین چارچوب در بیانیه‌ای که وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص منتشر کرده آمده است، بلینکن بر حمایت تزلزل‌ناپذیر آمریکا از حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در برابر خشونت‌های روسیه تأکید خواهد کرد. نکته دیگر در باب این سفر اهداف بودجه‌ای بایدن است. برخی رسانه‌های آمریکایی در گزارشی به نقل از اداره مدیریت و بودجه ایالات متحده آمریکا خبر دادند که دولت در نظر دارد برای مصارف نظامی از کنگره این کشور درخواست ۷۱۵ میلیارد دلار بکند.همچنین گزارش شده که این دفتر برای تامین بودجه دفاعی ملی آمریکا، خواهان ۷۵۳ میلیارد دلار است که بخش اعظم این بخش از بودجه در اختیار پنتاگون قرار خواهد گرفت.با احتساب این بودجه‌های درخواستی دولت برای سال ۲۰۲۲، بودجه پنتاگون در قیاس با بودجه سال مالی قبل افزایش ۱.۶ درصدی خواهد کرد. با توجه به بحران اقتصادی و کرونایی و نیز مخالفت نمایندگاه کنگره با افزایش بودجه نظامی، مواضع مطرح شده را اقدامی برای قانوع سازی افکار عمومی برای افزایش بودجه نظامی دانست. این سناریو مطرح است که بایدن با بحرانی نشان دادن وضعیت اوکراین از یک سو به دنبال قانع کردن کنگره بر سر بودجه درخواستی باشد و از سوی دیگر ناتو را به فعالیت بیشتر در شرق آسیا و مرزهای روسیه هدایت می‌کند که اعلام حمایت ناتو از اوکراین بخشی از این طراحی است.
در مجموع می توان گفت که سفر بلینکن با توجه به سیاست های بحران‌ساز جهانی آمریکا نمی تواند زمینه ساز صلح و کاهش تنش میان اوکراین و روسیه گردد بلکه آن را می توان فاز جدید بحران سازی آمریکا علیه روسیه دانست که در ظاهری دیپلماتیک صورت می‌گیرد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcb9zb8wrhb8wp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی