سه شنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 90544
در نشست گفت‌وگوي اسلام و بوديسم مطرح شد

به كرسي نشاندن باورهاي بي‌ريشه خشونت را گسترش مي‌دهد

به كرسي نشاندن باورهاي بي‌ريشه خشونت را گسترش مي‌دهد

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به خشونت‌هاي ميانمار و اقدامات داعش در عراق و سوريه گفت: تلاش براي به كرسي نشاندن باورهاي بي‌ريشه خشونت و افراطي‌گري را گسترش مي‌دهد.
دكتر ابوذر ابراهيمي‌تركمان، صبح ديروز، در افتتاحيه گفت‌وگوي اسلام و بوديسم با عنوان «همكاري مسلمانان و بوداييان‌ براي مقابله با خشونت و افراط‌گرايي» در محل اين سازمان گفت: ما مسلمانان معتقديم كه كمال خالص و بدون قيد از آن خداوند است و ميزان دوري و نزديكي هر انساني به خداوند به اندازه قيدهايي است كه در خود به وجود آورده، است.
وي ادامه داد: هرچه انسان بتواند از قيدهايي كه او را احاطه كرده‌اند، مانند كشش‌هاي نفساني رهايي يابد به همان ميزان مي‌تواند به كمال مطلق نزديك شود.
ابراهيمي‌تركمان يكي از موانع ديدن حقيقت را خود بزرگ‌بيني دانست و افزود: اين خود را ديدن ممكن است تا به آنجا پيش رود كه انسان ديگر هيچ حقيقتي را نبيند؛ از اين رو اسلام ما را به عبوديت فرا مي‌خواند تا خود را وابسته به خداوند بدانيم و براي خود موجوديت مستقلي قائل نشويم و عبوديت اين است كه عبد خودش را در مقام عبوديت فرض كند و در برابر خداوند خضوعي از آن‌گونه كه خود را از ياد برد، بنمايد.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به جنايت‌هاي گروه‌هاي تكفيري، اظهار كرد: متأسفانه، امروز گروه‌هاي افراطي مانند گروه‌هاي تكفيري به جاي آنكه خود را نبينند، خدا را نمي‌بينند و از اين نيز فراتر رفته و خود را به جاي خدا مي‌نشانند؛ همچنين به جاي رفتارهايي كه سزاوار بندگي است، رفتارهاي خداي‌گونه از خود بروز مي‌دهند و در نهايت هر گونه خشونتي را روا مي‌دارند.
ابراهيمي‌تركمان افزود: در اصل سوم از اصول چهارگانه «حقيقت والا در بوديسم» به ريشه‌كن كردن ميل و هوس به عنوان راه پايان دادن به تمام رنج‌ها و تألمات توجه شده است.
وي با اذعان اين نكته مهم كه دين اسلام همچون آيين بودا، همواره بر صلح و دوستي و همچنين مدارا و همزيستي مسالمت‌آميز انساني تأكيد دارد، گفت: خشونت‌هايي كه امروز در سطح جهان به نام دين رواج دارد، هيچ‌گاه پايه و اساس ديني ندارد و اگر گروهي بر پايه كج‌انديشي خود به نام دين شمشيرهاي تيز خود را از سوي دشمني با جهالت و نابخردي به سمت هم‌نوعان و هم‌كيشان خود نشان رفته‌اند، ابتدا ريشه در جهالت ديني دارد، سپس ريشه‌هاي آن را بايد در برنامه‌هاي بلند مدّت برخي از جريان‌هايي كه سود خود را در اين خشونت‌ها مي‌دانند، جست‌و‌جو كرد.
گفت‌وگوي چندجانبه اسلام و بوديسم، در‌پي درگيري‌هاي قومي در سال‌هاي اخير و كشتار بي‌رحمانه جمعي از مسلمانان بي‌گناه ميانمار توسط يك گروه افراطي از بودايي‌هاي آن كشور، با تلاش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و با حضور رهبران و انديشمندان عالي رتبه بودايي از كشورهاي سريلانكا، ميانمار و تايلند و نيز انديشمندان مسلمان از ايران‌، با عنوان «همكاري مسلمانان و بوداييان‌ براي مقابله با خشونت و افراط‌گرايي» روزهاي ۹ و ۱۰ دي‌ در تهران و قم برگزار مي‌شود.
آیت‌الله تسخيری مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام نيز در اين نشست بر ضرورت کشف و توسعه مشترکات اسلام و بودیسم تاکید کرد و گفت: هسته اصلی همه ادیان خدمت به بشریت است. آیت‌الله محمد‌علي تسخیری طی سخنانی در نشست گفت‌وگوی اسلام و بودیسم گفت: در سفر هیات ایرانی به مناطق بودائیان متوجه شدیم مشتركات فکری زیادی بین اسلام و بودیسم وجود دارد که این مشتركات باید اولا کشف و ثانیا توسعه داده شود.
وي در اين نشست که با حضور «گالاما داماراسی ترو» مشاور رئیس‌جمهوری سریلانکا، «آشین نیانسسارا» رئیس آکادمی مطالعات بین‌المللی بودیسم از میانمار، «پرا کرو ویبول پاتتاناکیت» از تایلند، «حسن بلخاری» مدیر گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران و شماری از اندیشمندان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، گفت: هسته اصلی همه ادیان مسئله محبت و شناخت حقیقت در راه خدمت به بشریت است و دین غیر از عشق چیزی نیست و عشق نهفته، انسان را به کمال مطلق می‌رساند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور فرهنگی جهان اسلام گفت: متاسفانه اهداف سیاسی و منافع شخصی مسیر ادیان را منحرف می‌کند مثلا یهودیت دین اخلاص خدا و برای نجات انسانهاست، ولی یهودیت بر اثر منافع سیاسی منحرف شد و به شکل صهیونیزم ظاهر شد و صهیونیزم ضد تمدن و ضد بشر است.
تسخیری افزود: دین اسلام نیز دین رحمت و حب و تکامل انسان و دین تعاون است ولی متاسفانه اهداف سیاسی و انحرافات گروهی و شخصی، انسان را به شکل دیگر در می‌آورد، مثلا فرقه خوارج در نتیجه جهل و تعصب و انحراف و به شکل یک حرکت خرابکار ظاهر شد و حرکت وهابی نیز یک حرکت انحرافی است که ربطی به اصول دین ندارد. مشاور مقام معظم رهبری در امور فرهنگی جهان اسلام خاطر نشان کرد: ریشه‌ها به فطرت برمی گردد و باید مشترکات دینی را به دست آورد، چرا که دین بر همه عواطف و رفتارهای انسانی تاثیر می‌گذارد.
آشين نيانسسارا رئيس آكادمي مطالعات بين‌المللي بوديسم در ميانمار نيز در اين نشست گفت: اديان منبعي براي ايجاد مشتركات هستند. آشين نيانسسارا، رئيس آكادمي مطالعات بين‌المللي بوديسم در ميانمار با تأكيد بر لزوم بهره‌گيري از صلح و دوستي در روابط انساني، گفت: هنگاميكه خودسازي را دروني كنيم، مي‌توان حقيقت را درك كرد كه اين مهم مستلزم رجوع به ذهن و قلبمان است.
نيانسسارا با اشاره به وجود احساسات متفاوت در رفتار انسان‌ها، اظهار كرد: لازم است تا از شيوه‌اي كارآمد براي رفتار مسالمت آميز براي خود استفاده كنيم؛ بدين دليل كه اگر احساسات مطلوب يا نامطلوب باشند، مي‌توان فعاليت‌هاي فيزيكي خود را از طريق تمركز دروني جهت دهيم.
رئيس آكادمي مطالعات بين‌المللي بوديسم در ميانمار در ادامه بيان كرد: با استفاده از ايجاد تمركز دروني، مي‌توان احساسات منفي را در ذهن خود پاك و زمينه لازم براي مثبت فكر كردن را ايجاد كنيم.
وي با بيان اين كه افكار مثبت تأثير بسزايي بر جلوگيري از خشونت‌ها به دنبال دارد، افزود: ذهن مثبت مي‌تواند از خشونت جلوگيري كند، در واقع با هر ديني كه داريم مي‌توانيم به دنبال صلح باشيم زيرا اديان منبعي براي ايجاد مشتركات هستند.
نيانسسارا با تأكيد بر اينكه جامعه صلح‌آميز از رفتار مثبت افراد نشأت مي‌گيرد، گفت: عدم رضايت، موافقت، مجادله و يا حتّي خشونت‌ها نتيجه مطلوب يا نامطلوبي بر اذهان و رفتار افراد به دنبال دارد كه مي‌تواند نوعي آلودگي معنوي را در‌پي داشته باشد؛ در واقع بايد سعي شود كه فضاي جامعه خود را حفظ كنيم و از درگيري‌ها و خشونت‌ها جلوگيري كنيم.

https://siasatrooz.ir/vdcbasb9.rhbgapiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی