يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱
کد مطلب : 104036
گفت‌وگو با حسینی کازرونی استاد زبان و ادبیات فارسی به مناسبت روز سعدی

«گلستان» درس زندگی و «بوستان» درس عبرت است

یک استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: «بوستان» سعدی درس عبرت است، برای رسیدن به آخرت و روز رستاخیز و «گلستان» سعدی سرشار از درس زندگی است.
سیداحمد حسینی کازرونی استاد زبان و ادبیات فارسی درباره اول اردیبهشت روز سعدی گفت: «اول اردیبهشت ماه جلالی بلبل گوینده بر منابر قضبان/ بر گل سرخ از نم اوفتاده لآلی هم جو عرق بر عذار شاهد غضبان (سعدی)»؛ بنابر همین دو بیت شعر سعدی مشخص می‌شود این شاعر اول اردیبهشت ماه بدنیا آمده است.
کازرونی تصریح کرد: این شعار بلند آوازه جهانی سراینده‌ای نام بردار است که در سده هفتم هجری پا به عرصه حیات گذاشت. این شاعر بزرگ زبان فارسی با آثاری ذی قیمت و ارزشمند همچون «گلستان» و «بوستان» شناخته شده است.
این استاد ادبیات با بیان اینکه «گلستان» سعدی سرشار از درس زندگی است و درخصوص دنیاداری و زندگی در این جهان مواردی را مطرح می‌کند، گفت: «بوستان» سعدی درس عبرت است، برای رسیدن به آخرت و روز رستاخیز؛ سعدی با داستان‌های کوتاه در گلستان دنیایی را نقش کرده و نقش‌آموزی او در این کتاب بلند‌آوازه‌اش که بیشترین زبان‌ها برگردانده شده اثری جاودانی را ثبت کرده است.
وی گفت: حدود ۷ قرن آوازه این اثر بیش از بیش تثبیت شد اما بوستان هم یک مثنوی اخلاقی جالب و سرافراز کننده بشر امروزی است که دنیا را به آخرت پیوند می‌زند.
کازرونی همچنین به عاشقانه‌های سعدی در غزلیات این شاعر اشاره کرد و بیان داشت:غزلیات او نیز عاشقانه و از سرآمدان غزلیات ادبی فارسی است،‌او در این غزلیات توانسته به بهترین شکل ترسیم کننده عشق دنیوی باشد. سعدی توانسته است پیوندی که با شاعر یک قرن بعد از خود همچون لسان الغیب حافظ شیرازی _که غزل را ابدی کرده و به انسان اسلامی و ایرانی پیوند زند_ غزل را به آنجا بکشاند؛‌یعنی غزل در شعر سعدی همچون قدحی است که لبریز شده و حافظ توانسته آن را به عرفانیات اسلامی و ایرانی بکشاند و به سرحد تکامل برسند.
به گفته وی غزلیات سعدی در عشق دنیوی در زمان خود سرآمد بوده است و قصائدش همتا و بی‌نظیر است هرچند انوری (شاعر سده ششم) توانسه با قصیده موضوعات اجتماعی را با زبان رسا پیاده کند. اما سعدی از استاد خود برتر شد و قصائد او نامبردار گردید. همان قصائدی که در کمال استادی سروده و در کمال تاریخ ادب فارسی بی‌مانند شده است.
کازرونی همچنین به سال‌های پس از سعدی و در اوج بودن این شاعر اشاره کرد و بیان داشت: پس از سعدی قصیده‌سرایی تا ۷۰۰ سال پس از او که ملک‌الشعرای بهار باشد و بتواند راه سعدی را ادامه دهد و اقدام به نوپردازی کند همتا نداشت.
این استاد ادبیات در پایان گفت: سعدی در مجموع شاعری بی‌همتا و بی‌مانند است که تاکنون در ادبیات جهانی یکی از ممتازان شمرده می‌شود زیرا اگر در جهان ۱۰ شاعر برتر داشته باشیم قطعا ۵ تن از آنان ایرانی است و یکی سعدی که در مسائل اجتماعی بی‌مانند مانده است. فارس

https://siasatrooz.ir/vdcbfab80rhbggp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی