شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱
کد مطلب : 88763
روحاني: با تغییر یک نفر مسیرمان را عوض نمی‌کنیم

تعامل با مجلس يا تقابل؟

تعامل با مجلس يا تقابل؟

اين روزها به نظر مي‌رسد كه اصلاح‌طلبان پروژه تازه‌اي را دنبال مي‌كنند و به دنبال گزينه مورد نظر خود براي جانشيني فرجي‌دانا در وزارت علوم هستند، به طوري كه اين فشارها در اظهارات برخي شخصيت‌ها ديده مي‌شود.
رئیس‌جمهور روز گذشته در سخنراني خود در حرم امام راحل‌(ره) با بیان اینکه با تغییر یک نفر از دولت مسیرمان عوض نمی‌شود، گفت: دولت در مبارزه با فساد در مدارک علمی به ویژه در زمینه بورسیه‌ها جدی خواهد بود.
اين اظهارات كمي متفاوت است با اظهارات رئيس‌جمهور در اردبيل بود كه در روز استيضاح از دانشجويان، اساتيد و صاحب‌نظران خواست تا همگي براي مجلس احترام بگذارند چرا كه اصل استيضاح يك وزير طبق قانون اساسي از حقوق مجلس شوراي اسلامي است و نظر نمايندگان و راي اكثريت آنها براي تمامي آحاد ملت محترم است.
شايد برخي انتظار داشتند كه رئيس‌جمهور در مقابل اين استيضاح واكنش تندي نشان دهد اما موضع رئيس‌جمهور باعث شد تا اينگونه انتظارات نابجا خنثي شود و برخي نتوانند جنجال استيضاح وزير علوم را پيگيري كنند.
اما اظهارات ديروز نشان داد كه هجمه‌هاي زيادي از سوي اصلاح‌طلبان به رئيس‌جمهور درباره عدم حضور در جلسه استيصاح وزير علوم وارد شده و اصلاح‌طلبان هم‌اكنون فشار زيادي را بر رئيس‌جمهور وارد مي‌كنند تا با فرار رو به جلو به هر شكل ممكن تلاش كنند تا گزينه بعدي وزارت علوم گزینه‌ای در راستای حرکت فرجی‌دانا باشد.
نبايد فراموش كرد كه فرجی‌دانا عملاً نقش نیابتی از اصلاح‌طلبان در جانمایی فتنه‌گران در دولت را ایفا می‌کرد و نگرانی بسیار عمده‌ای از حضور اصحاب فتنه در دانشگاه‌ها برای تکرار حوادث سال ۱۳۸۸ وجود داشت.
همچنين نمایندگان مجلس فرجی‌دانا را نه به خاطر مسائل شخصی بلکه به اعتبار عملکرد غلط و مسیر غیرقانونی استیضاح و برکنار کرده‌اند.
اين درحالي است كه مرتضی بانک معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری در دیدار با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد در اظهار‌نظری ضد موازین قانونی گفت با انتصاب نجفی، مسیر فرجی‌دانا ادامه می‌یابد.
بانک با اشاره به انتصاب محمدعلی نجفی اظهار داشت: با این انتصاب و با توجه به سوابق ارزشمند نجفی، مسیر فرجی‌دانا در دانشگاه‌ها ادامه یافته و فرصتی که در دانشگاه‌ها ایجاد شده بود، مسدود و محدود نخواهد شد.
معنای این سخن آن است که اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه دولت به تصمیم نمایندگان مجلس احترام می‌گذارد، از محدوده گفتار فراتر نمی‌رود و دولت در عمل مایل است به راه و كار خود ادامه دهد.
پرویز سروری قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در اين‌باره گفت: با استیضاح و رأی عدم اعتماد به فرجی‌دانا، عملاً برنامه‌های اصلاح‌طلبان به مشکل جدی برخورد و هم‌اکنون آنها قادر نیستند برنامه‌های گذشته خود را به نحو شایسته‌ای انجام دهند.
وي در اين‌باره افزود: اصلاح‌طلبان هم‌اکنون فرار به جلو می‌کنند و به شکلی تلاش دارند که گزینه بعدی وزارت علوم، گزینه‌ای در راستای حرکت فرجی‌دانا باشد به این دلیل از هم‌اکنون فشار زیادی را بر رئیس‌جمهور وارد می‌کنند تا وی در حرکت منفعلانه مجبور شود به گزینه دلخواه آنها قانع شود و او را به مجلس معرفی کند.
سروری تأکید کرد: در حال حاضر برنامه‌ریزی دقیقی در حال شکل‌گیری است تا اصلاح‌طلبان بتوانند مسیر گذشته وزارت علوم را با گزینه بعدی ادامه دهند و ادامه این حرکات از بلوا و آتش‌بار رسانه‌ای از این موضوع نشأت می‌گیرد تا دولت مجبور به تمکین از آنها شود.

وزير بعدي چه ويژگي‌هايي داشته باشد
به نظر مي‌رسد كه رئيس‌جمهور لازم است تا در انتخاب وزير بعدي نهايت دقت و وسواس را در نظر گيرد تا مسير گذشته تكرار نشود و جلوي دوباره‌كاري‌ها گرفته شود. صاحب‌نظران بر اين عقيده هستند كه وزیر بعدی باید فردی علمی و مورد وثوق جامعه علمی کشور باشد و بتواند رشد علمی کشور را ارتقا دهد و دانشگاه‌ها را به دور از تنش‌های سیاسی و جناحی اداره کند؛ همچنین باید بتواند روند آرام‌بخشی را در دانشگاه‌ها مدیریت کند، روندی که بینش سیاسی دانشجویان را افزایش دهد اما در عین حال مانع تنش‌ها، درگیری‌ها و برخوردهای جناحی در دانشگاه‌ها شود. نبايد فراموش كنيم كه خمیر مایه رشد، توسعه و پیشرفت کشور در گرو رشد علمی کشور است و وزیر علوم می‌تواند نقش بزرگی را در این زمینه ایفا کند.

دولت تغييري در مسير خود ندهد
اصلاح‌طلبان تلاش مي‌‌كنند اينگونه وانمود كنند كه مجلس تلاش مي‌كند تا مسير دولت را به نحوي مصادره به مطلوب كند. اين درحالي است كه نمايندگان مجلس بر اين باورند كه مجلس وظيفه نظارتي داشته و تنها در جهت منافع ملت گام بر مي‌دارد.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در اين‌باره به سياست روز گفت: ما نگفته‌ايم كه دولت در روش‌هاي خود تغييري بدهد بلكه بحث در تغيير روش وزارت علوم بود.
وي با اشاره به اينكه به صلاح نبود تا معاونيني كه در فتنه دست داشتند و هيچ وقت نيز عملكردشان پشيمان نشدند افزود: آقاي روحاني يك قسمت كار را در نظر گرفته‌اند و اظهار‌نظر كرده‌اند. بحث بورسيه‌ها به تنهايي مطرح نبود. بلكه بحث انتصابات بيشتر مد‌نظر مجلس بود و اينكه رتبه علمي كشور در جهان نزول كرده است.
نماينده مردم تهران با تاكيد بر اينكه اگر فردي با مشخصات و خصوصيات وزير قبلي معرفي شود مجلس روش گذشته را تكرار مي‌كند اظهار داشت: اگر وزير جديد قول ندهد و در اين‌باره محكم نباشد باز مجلس اين روال را تكرار مي‌كند روش مجلس همان روش قديم است.
محمد‌حسن آصفري نماينده مردم اراك نيز دراين‌باره به سياست روز گفت: ما اسناد و مداركي داشتيم كه نشان مي‌داد برخي به دنبال آن هستند كه محيط دانشگاه را سم‌آلود كنند و نا‌امني‌هاي سال ۷۸ و سال‌هاي بعد را به وجود آورند بنابراين با استيضاح موافقت كرديم تا محيط دانشگاه به سمت مسائل امنيتي نرود و آرامش بر دانشگاه‌ها حاكم باشد.
وي افزود: مطمئناً اگر دولت وزيري را انتخاب كند كه سياست‌هاي گذشته را ادامه دهد مجلس رفتار گذشته خود را تكرار مي‌كند. وزير علوم بايد فضاي آرامش علمي را در كشور مهيا نمايد و مانع از حركت‌هاي سياسي را در اين محيط شود.

دولت تدبير واقع‌بينانه رفتار كند
كوثري با انتقاد از رفتار دولت گفت: اگر دولت دفاعي از عملكرد وزير علوم داشت لازم بود كه در مجلس حاضر مي‌شد و از عملكرد خود دفاع مي‌كرد و نمايندگان را قانع مي كرد كه فرجي‌دانا را استيضاح نكنند.
نماينده مردم تهران در مجلس حضور نيافتن روحاني در جلسه استيضاح را نشانگر موافقت دولت با نظر مجلس دانست و گفت: شايد برخي بگويند كه ايشان در اردبيل قرار داشتند اما رئيس‌جمهور مي‌توانستند اين موضوع را با مجلس هماهنگ كنند و مجلس جلسه استيضاح را سه‌شنبه برگزار كند.
وي اينطور توجيه كردن را از دولت تدبير و اميد بعيد دانست و گفت : انتظار مي‌رود كه دولت تعامل با مجلس را فراموش نكند.
از سوي ديگر محمد‌حسن آصفری نماينده اراك و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در اين‌باره تاكيد كرد: واقعيت امر اين است كه مجلس به دنبال تقابل با دولت نيست و دود تقابل دولت با مجلس تنها به چشم مردم مي‌رود.
وي با تاكيد بر اينكه امروزه مشكلات مردم گراني، بيكاري و مشكلات اقتصادي است افزود: در فضاي سياسي بازي و نا‌امني سياسي نمي‌توان مشكلات و مسائل اقتصادي كشور را به راحتي حل كرد.
محمد‌حسن آصفري نيز در‌خصوص سخنان ديروز رئيس‌جمهور گفت: اينگونه سخنراني‌ها با توجه به اظهارات و اختياراتي كه رئيس‌جمهور دارند سبب مي‌شود مردم نسبت به تصميم‌گيري‌هاي دولت شك كنند و نگران شوند.
وي افزود: موضع‌گيري‌هاي دولت بايستي بر‌اساس عقلانيت و مصاديق باشد و مسائل جناحي و سياسي در آن دخيل نشود تا فضاي كشور دوقطبي و آلوده شود.

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdcbfzbw.rhbw0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی