چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۶
کد مطلب : 116501

چهار توصیه راهبردی و کاربردی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز گذشته در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی...

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز گذشته در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد سپهبد شهید سردار سلیمانی و خانواده آن شهید والامقام ضمن تأکید بر انتقام قطعی خون سردار سلیمانی چهار توصیه مهم به مسئولان ملت کردند که اگر اجرایی شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
ایشان این چهار توصیه مهم را اینگونه بیان کردند؛
«در همه زمینه‌ها قوی شوید»،«به دشمن اعتماد نکنید»،«اتحاد ملی را حفظ کنید» و«بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشید، به فکر خنثی کردن تحریم باشید.»هر یک از این توصیه‌ها در جای خود باید بررسی و عملیاتی شود، این چهار توصیه همطراز هم باید پیش برود اگر تنها یکی از آنها در چارچوب عملیاتی مسئولان و ملت قرار نداشته باشد، باعث لنگ زدن حرکت خواهد شد. قوی شدن در همه زمینه‌ها، نخستین توصیه‌ای است که ایشان به آن تأکید کرده‌اند. قدرت افزایی در همه زمینه‌ها مانعی بر سر راه همه توطئه‌ها و دسیسه‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد. ایران اکنون در زمینه نظامی قدرتمند است و همین قدرت باعث برچیده شدن سایه جنگ از سر ایران است،‌ اگر قدرت اقتصادی ایران نیز همچون نظامی می‌توانست خود را قدرتمند کند، تأثیر فشارهای اقتصادی بر مردم کاهش می‌یافت و حتی بی‌اثر می‌شد. برای همین است که حضرت آیت الله خامنه‌ای در توصیه دوم تأکید دارند که به دشمن اعتماد نکنید.بخشی از مشکلات کنونی کشور به خاطر اعتمادی است که بر سر توافق هسته‌ای شکل گرفت.
تصور بر این بود که با مذاکره و رسیدن به یک توافق،‌تحریم‌های اقتصادی برچیده می‌شود و رونق اقتصادی باز می‌گردد اما نه تنها تحریم‌ها لغو نشد بلکه بر آنها افزوده شد.اکنون نیز با رفتن ترامپ یا آمدن بایدن نمی‌توان به دولت تازه کار آمریکا امیدوار بود و قطعاً به بایدن که از این پس رهبری جبهه دشمنان جمهوری اسلامی ایران را بر عهده خواهد گرفت، یک اشتباه راهبردی است که باعث می‌شود چهار توصیه مهم رهبر معظم انقلاب کامل اجرا نشود.توصیه سوم ایشان درباره اتحاد ملی است، این مقوله خود نیازمند آن است که همه مسئولین در جایگاه خود بیشتر از فرد و جایگاه دیگری به اتحاد ملی تکیه کنند و برای تقویت آن تلاش نمایند.اتحاد ملی در میان مسئولین،‌همبستگی مردم را با نظام اسلامی تقویت می‌کند. مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و قوه قضاییه اگر اختلافی بر سر مسئله و موضوعی دارند باید این اختلافات را کنار گذاشته و در جلسات خصوصی حل و فصل کنند رسانه‌ای کردن اختلافات و نمایان کردن آنها میان افکار عمومی اتحاد ملی را تضعیف می‌کند.نمونه آن را می‌توان مصوبه راهبردی مجلس و مخالفت دولت با این مصوبه قانونی دانست.جریانی که برای این مسئله در داخل و رسانه‌های خارجی شکل گرفته است،‌ این تصویر را در اذهان نقش می‌بندد که قوا در جمهوری اسلامی ایران بر سر موضوعات حساس اختلافات عمیق دارند در حالی که برای حل این اختلافات راهکارهای قانونی وجود دارد ضمن آن که مصوبات مجلس پس از تأیید شورای نگهبان برای دولت لازم الاجرا است.توصیه چهارم و آخر رهبر معظم انقلاب در باره تحریم‌های اقتصادی است.
ایشان در سخنانشان تأکید کردند؛ «البته نمی‌گوییم دنبال رفع تحریم نباشیم، چرا که اگر بتوان تحریم را رفع کرد، حتی یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم، اگرچه اکنون چهار سال است که تأخیر شده و از سال ۹۵ که بنا بود همه تحریم‌ها یک‌باره برداشته شود، تا امروز نه تنها تحریم‌ها برداشته نشد بلکه زیادتر هم شد.»
برای همین است که ایشان تأکید دارند «بیش از آنکه به فکر رفع تحریم باشید، به فکر خنثی کردن تحریم باشید» چرا که دشمنان تحریم‌ها را بر نمی‌دارند و اگر در توان داشته باشند بر تحریم‌ها و تأثیر آن می‌افزایند. تحریم‌ها وجود دارد و تا زمانی که دشمنی دشمنان ادامه داشته باشد تحریم‌ها باقی است مگر آن که خنثی شود.
برای حنثی سازی تحریم‌های اقتصادی راهکارهای علمی و عملیاتی وجود دارد، اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر انقلاب حدود ۸ سال پیش به دولت ابلاغ شد، جدی‌تر گرفته شده بود، در کمتر از ۸ سال تحریم‌های اقتصادی خنثی شده بود.قدر مسلم این چهار توصیه مهم و راهبردی در کنار هم باید پیش برود، ضعف در اجرای هر یک از آنها، کارکرد داروی چهارگانه درمان دردهای اقتصادی کشور را تضعیف می‌کند.دولت، مجلس، قوه قضاییه در کنار دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌های حاکمیتی و البته مردم که تاکنون مقاومت کرده‌اند، می‌توانند این چهار توصیه را اجرایی و عملیاتی کنند. راه دیگری وجود ندارد.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcbg0b88rhb8sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی