يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۱
کد مطلب : 96575
چمران تاکید کرد

فشل شدن شهرداری‌ها در برنامه ششم توسعه

فشل شدن شهرداری‌ها در برنامه ششم توسعه

به گفته رئیس شورای شهر تهران، در برنامه ششم توسعه به جای آنکه مشکلات مدیریت شهری حل شود بر مشکلات آن می‌افزاید و شهرداری‌ها فشل می‌شوند.
به گزارش فارس، مهدی چمران تصریح کرد: خبرنگاران بسیاری را به خاطر داریم که در جبهه‌های جنگ حماسه‌های هشت سال دفاع‌مقدس را ضبط و ثبت می‌کردند که با تلاش و جهادگری‌های آنها امروز یاد و خاطره جنگ تحمیلی را گرامی می‌داریم.
وی ادامه داد: خبرنگار با صداقتش در هدایت افکار عمومی نقش بسیار موثری دارد. زیرا نقش غیرقابل انکاری در ساختن فرهنگ عمومی و زندگی مردم ایفا می‌کنند.
چمران افزود: دیروز صبح دعوت‌نامه‌های فراوانی برای نمایشگاه ساختمان که یکی از نمایشگاه‌های شلوغ و پرازدحام است در محل نمایشگاه بین‌المللی به دستم رسید که راه بندان شدیدی را در بزرگراه شهید چمران و خیابان سئول برای مردم به وجود می‌آورد. این در شرایطی است که نمایشگاه شهر آفتاب به بهره‌برداری رسیده اما سازمان نمایشگاه‌ها در خیابان سئول به کار خودش ادامه می‌دهد و باز هم باید بگوییم که برپایی نمایشگاه در بزرگراه چمران جز آزار و اذیت برای مردم دستاورد دیگری ندارد.
رئیس شورای شهر تهران افزود: درست است که این نمایشگاه در مرکز شهر است و مردم راحت‌تر می‌توانند به آن رفت و آمد کنند، اما آسایش مردم منطقه را برهم می‌زند و در بخش عمده‌ای از شهر ما ایجاد گره ترافیکی می‌کند و تاثیرات مشکل ترافیکی در خیابان‌ها اطراف نفوذ می‌کند.
وی با بیان اینکه این اقدام صحیح نیست، گفت: وقتی سال‌ها تلاش و میلیاردها تومان هزینه شده تا نمایشگاهی ایجاد شود نباید همچنان نمایشگاه با شرایط نامطلوب در مرکز شهر به کار خود ادامه دهد. در نامه‌ای که همه اعضا امضا و به رئیس‌جمهور ارسال کردیم امیدواریم هرچه زودتر این مشکل و این عادت غلط برپایی نمایشگاه در درون شهر تهران تصحیح شود.

برنامه ششم توسعه برای بار دوم هم مشکلات بسیاری دارد
چمران با اشاره به برنامه ششم توسعه که چهارشنبه هفته گذشته به مجلس دهم ارائه شد، بیان کرد: مطالعه دقیق که کردیم متوجه شدیم متاسفانه این برنامه باز هم مسائلی دارد که برای مدیریت شهری تمامی شهرها ایجاد مشکل می‌کند و به جای آنکه مشکلات مدیریت شهری حل شود به مشکلات می‌افزاید و شهرداری‌ها فشل می‌شوند. زیرا یکی از مهم‌ترین درآمدهای شهرداری‌ها عوارض است که از محل‌های مختلف همچون کارخانه‌های صنعتی و تولیدی، ساختمان‌ها و مردم می‌گیرند. عوارضی که به صورت مستقیم گرفته می‌شد و مشکلی نیز نبوده است.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: در حالی که شهرداری‌ها می‌توانستند روی این عوارض حساب باز کنند، حال گفته‌اند باید این عوارض را جمع و قانون تجمیع عوارض را که در سال۸۱ تصویب شده و بنا بر آن مشخص شد عوارض گرفته شد و بلافاصله توزیع شود، اما عوارض بودجه دولت نیست و نباید به خزانه برود و باید سریع تزریق شود. این قانون تجمیع عوارض بود بعد آن را تبدیل به مالیات بر ارزش افزوده کردند که به مدتی آزمایشی اجرا و سپس به صورت قانون دائمی تبدیل شد.
وی ادامه داد: همان زمان هم گفتیم که این عوارض شهرداری است، اما دیدیم که سهم شهرداری‌ها در دو سال اول اجرای این قانون ۵۰ به ۵۰ بود و در سال‌های بعد ۳ به ۲ کردند و امسال شاهد هستیم که قرار است تنها ۳ درصد سهم شهرداری‌ها شود و باقی بودجه شهرداری‌ها شود. آن بخشی که مربوط به شهرداری هاست دارایی‌های استان‌ها می‌گیرند و به شهرداری‌ها می‌پردازند. باید در نیمه هر ماه عوارض ماه قبل پرداخته شود. آن مقدار را نیز به اصطلاح به صورت متمرکز دارایی‌ها می‌گیرند و به وزارت کشور تحویل می‌دهند.
چمران بیان کرد: یعنی بر اساس فرمولی بین بخشداری و استانداری‌ها می‌پردازند.سرعت عمل مهم است زیرا اگر این عوارض به موقع پرداخته نشود شهرداری‌ها حقوقی برای پرداخت ندارند اما آنچه که در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده این است که این عوارض کاملا دولتی و بر مالیات افزوده می‌شود. می‌گویند ما زیاد مالیات گرفتیم در حالیکه درست نیست. رفتن این پول به خزانه و خارج شدن آن بسیار سخت است زیرا ممکن است شامل تخصیص شود در حالیکه سهم شهرداری‌ها هستند.
وی افزود: هنوز آئین نامه آن کشیده نشده و قرار است به وزارت کشور یا از طریق حساب متمرکز به استانداری‌ها داده شود و سپس شورای استانداری‌ها تقسیم‌بندی‌ها را انجام دهد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: در این میان نگرانی‌ها بسیار زیاد است که چگونه قرار است تقسیم شود و مهم تر اینکه قرار است بودجه دولتی شود و در واقع دست شهرداری‌ها خالی می‌ماند زیرا شهرداری‌ها که همچون دولت یک دوازدهم بودجه نمی‌گیرند. برخی شهرداری‌ها هستند که دو تا سه ماه است پول رفتگران‌شان را هم نداده‌اند.
وی ادامه داد:‌ دولت فکر شهرداری‌ها نیست و شاید به گونه‌ای فکر می‌شود که اگر شهرداری‌ها آسیب ببینند مهم نیست و فقط مهم این است که سهم دارایی‌های دولت افزایش یابد.
به گفته چمران اگر برنامه ششم توسعه امروز در مجلس رای بیاورد و به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع شود، باید افکار عمومی را روشن کنیم تا مردم بدانند شهرداری‌ها قرار است با این برنامه ششم توسعه دچار مشکل شوند. ضمن اینکه در برنامه ششم توسعه قبلی نیز این مشکلات دیده نشده بود.
چمران افزود:‌ این در حالی است که برای شهرک‌های صنعتی نیز باز شاهد پیش‌بینی درآمدی از مالیات بر ارزش افزوده پیش‌بینی شده است. صندوقی از سهم شهرداری‌ها در نظر گرفته شده است که هر کجا دولت بودجه کم بیاورد از سبد شهرداری بردارد. در حالی که شهرداری‌ها مستحق‌ترین نهادها هستند که نیاز به حمایت مالی دارند.
وی تاکید کرد: در تمام برنامه ششم در یک بند حتی اشاره به شوراها نشده در حالی که در برنامه‌های قبلی مفاد مختلفی درباره مدیریت واحد و یکپارچه شهری و واگذاری تصدی‌گری‌ها داشتیم و تکلیف شده بود، مواردی که امروز به چشم نمی‌خورد.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان دارد که عوارض اخذ شده برخی شهرها به شهرهای دیگر تخصیص یابد نیز گفت: یک مغایرت قانونی دیگر هم وجود دارد. منطقا ممکن است این اتفاق بیفتد اما طبق قانون عوارض یک شهر نمی‌شود برای شهر دیگر هزینه شود. این مشکل هم باید به دولت فرستاده شود و برای آن تعیین تکلیف شود.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: البته گفته شده که آیین‌نامه نحوه توزیع و تقسیم تدوین و تنظیم می‌شود، اما معضل این است که باید دید این آیین‌نامه برای چه کسی تنظیم می‌شود در حالی که مدیریت شهری خودش حضور ندارد.
وی ادامه داد: در برنامه‌های قبلی، شورای عالی استان‌ها در روند تصمیم‌گیری‌ها حضور داشت اما امروز این نهاد نیز حضور ندارد. از همین رو معتقدیم دولتی کردن این نهادهای غیردولتی صحیح نیست. در حالی که بنا بر اصل ۴۴ و خود دولت نیز معتقد نیست که این نهادها باید دولتی شوند.
وی در پاسخ به اینکه روند اطلاع‌رسانی خبرهای شورا را چگونه ارزیابی می‌کنید، افزود: حتی اگر مواردی باشد که برای شخص من دوست داشتنی نباشد، اما تلاشی که در انعکاس اخبار شوراست، قابل تحسین است. البته گاهی اوقات برخی خبرنگاران از مصوبات دقیق و حساس شورا برداشت دقیقی ندارند که این منطقی نیست. باید خبرنگاران تلاش کنند که اخبار مصوبات را دقیق‌تر انعکاس دهند. باید تلاش شود که اصالت خبر و وفاداری به قلم را حفظ کنیم.

اینکه خبرنگاران مشی سیاسی رسانه‌شان را حفظ کنند مشکلی ندارد
وی با تاکید بر اینکه شورای چهارم در سال آخر قرار دارد، افزود: یکی از دلایل انحلال شورای اول همین رسانه‌ها بودند. در حالی که اعضا از یک طیف و جناح سیاسی بودند.
چمران گفت: تا جایی که اختلافات به ترور خارج از شورا نیز انجامید. اما بحث اصلی این است که نباید آتش آن را تندتر کنیم و هیجان خبری ایجاد نکنیم. نباید ایجاد هیجان خبری به اصل و صداقت خبر آسیب برساند. اگر بخواهیم خبرمان را تند و تیز کنیم نباید به کسی آسیب برسانیم. اما این موضوعی است که گاهی اوقات در شورا رخ می‌دهد.
چمران تصریح کرد: کشمکش‌های شورا را نباید خبری کنیم هرچند که خبرنگاران مشی سیاسی رسانه‌شان را در روند اطلاع‌رسانی‌ها باید حفظ کنند.
رئیس شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: در ابتدای شورا قرار بود رای گیری‌ها الکترونیکی شود. حتی دستگاه‌ها نیز خریداری شد، اما وقتی به سال دوم کشیده شد، هر چه انتظار کشیدیم نیامد. البته بگویم که سیستم الکترونیکی فرقی در روند رای‌گیری‌ها ندارد. شورا چون کوچک است دوستان دوست دارند که صحبت کنند اما این پارلمان با مجلس متفاوت است. در مجلس به دلیل تعدد نمایندگان باید یک سیستم اداری حاکم باشد و اداره آن از شورا بسیار راحت‌تر است. اما شورا با این پارلمان متفاوت است.
وی افزود: در شورا هر زمان هر عضوی که انتقاد دارد، قانون داریم و قانون را نیز من خودم نوشتم و در شورای عالی استان‌ها تصویب کردیم. البته برخی مواقع دوستان اعتراض دارند اما من قانون را می‌دانم. به طوری که معتقدم می‌توان اداره جلسه شورای شهر تهران را با سایر نقاط قیاس کرد.

حضورم در انتخابات شورای پنجم بستگی به شرایط کشور دارد
چمران در پاسخ به سوالی درخصوص حضورش در انتخابات شورای پنجم نیز اظهارکرد: من هنوز برای انتخابات شورای پنجم کاری شروع نکردم و صحیح نمی‌دانم که یک سال کار شورا را تعطیل کرد و به فکر انتخابات بود.
وی تاکید کرد: هنوز اقدامی نکردم و هنوز تصمیم خاصی نیز نگرفته‌ام. به لحاظ آرامش فکری نیز می‌پسندم که به کارهای فرهنگی و مطالعاتی بپردازم، اما باید بگویم که ما به دنیا آمدیم تا برای انقلاب کار کنیم نه اینکه به آسایش و آرامش خودمان فکر کنیم و حتی جنگ هم نمی‌رفتیم. زندگی مان به خاطر انقلاب‌مان است و آسایش مردم. پس حضورم در انتخابات آتی به شرایط کشور بستگی دارد.
رئیس شورای چهارم شهر تهران در پاسخ پرسشی درباره روند برگزاری جلسه با نمایندگان مجلس برای تعیین تکلیف برنامه ششم توسعه نیز گفت: مجلس گرفتار تنظیم کمیسیون‌ها و فراکسیون‌هاست. چنیدن بار نیز اعلام کردیم که قرار بود در ماه رمضان دعوت کنیم اما نمایندگان همگی گرفتار بودند. شاید یکی از دلایل این بود که من با بحث میهمانی دادن‌ها زیاد موافق نیستم.
چمران در پاسخ به اینکه در شورای کنونی شاهد انتقادات بی‌شمار اعضا به محض فرارسیدن فرصت تذکرها در صحن علنی هستیم. به طوری که این پرسش پیش می‌آید که آیا هیچ خبر خوبی از مدیریت شهری نمی‌توان به مردم داد به جای تشویش اذهان عمومی، تصریح کرد: در ارتباط با شورا و اقداماتی که انجام شده اگر نگاه منصفانه‌ای به شورای چهارم بیاندازیم متوجه می‌شویم که به رغم تفاوت نگرش‌های سیاسی اما روی مسائلی اصلی اقدامات خوبی انجام شده است.
وی گفت: به عنوان مثال در جلسه گذشته برای کاهش یا افزایش یک بدهی چقدر بحث شد؟ ممکن است در ظاهر این بحث‌ها خوب دیده نشود اما مشکلات را کاهش می‌دهد. ممکن است داد و فریادها شود اما به قول قدیمی‌ها بحث‌های طلبگی است. حقیقت این است که در تهران خوب کار شده است و طی این سال‌ها تحول عظیمی نه در شهر بلکه در کشور رخ داده است.
رئیس شورای شهر تهران گفت: با بیان اینکه ممکن است مردم ساکن تهران توسعه شهر را به دلیل عادت کردن زندگی در تهران نبینند، تصرح کرد: تحول مثبت تهران واقعیتی است که بازدیدکنندگان شهر آن را به خوبی می‌بینند.

https://siasatrooz.ir/vdcbssb9.rhb0zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی