چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 118455

حضوری به وسعت ایران

ملت بزرگ ایران فردا برای ثبت برگی دیگر از مردم سالاری دینی پای صندوق‌های رای می‌روند تا در کنار...

ملت بزرگ ایران فردا برای ثبت برگی دیگر از مردم سالاری دینی پای صندوق‌های رای می‌روند تا در کنار انتخاب رئیس جمهور بعدی کشور، نمایندگان خود در شوراهای شهر و روستا، میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را انتخاب نمایند. آنچه در هر انتخاباتی دارای اهمیت می‌باشد حضور پر شور و البته همراه با بصیرت مردم است که می‌تواند تعیین کننده سرنوشت کشور برای سالهای آینده باشد. به عبارتی دیگر انتخابات یک روز است اما اثرات آن می‌تواند تا سال‌ها ادامه داشته باشد لذا در کنار حضور همه جانبه در انتخابات باید با بصیرت و آگاهی انتخاب خود را انجام داد.
حال این سوال مطرح است که چرا حضور و مشارکت گسترده و آگاهانه در انتخابات امری ضروری است و نقشی تعیین کننده در سرنوشت کشور خواهد داشت؟
نخست آنکه انتخابات برگرفته از جمهوریت و انتخاب صحیح و با بصیرت برگرفته از اسلامیت است چرا که از یک سو ملت آینده و سرنوشت کشور را رقم می‌زند که همان جمهویت است و از سوی دیگر انتخاب با بصیرت مساوی با انتخابی انقلابی و ارزشی است که بر اساس نگاه مردم محور است که خدمت به مردم را اصل اول دانسته و نه نگاهی که صرفا کسب قدرت را اصل می‌داند و با تفکرات نئولیبرالیستی صرفا به دنبال حکومت بر مردم است. نکته مهم آن است که حضور در انتخابات این حق را برای مردم ایجاد می‌کند که از نامزد منتخب مطالبه حقوق حقه خود را داشته باشند. به عبارتی دیگر گام اول در انتخابات، حضور و انتخاب صحیح است و گام دوم آن بهره گیری از این حضور برای مطالبه‌گری از دولتمردان برای تحقق وعده‌هایشان است که می‌تواند زمینه ساز پیشرفت و حل مشکلات کشور گردد. این حقیقتی انکار ناپذیر است که دولتی که با آرای پایین مردمی تشکیل شده باشد آن ظرفیت و توان لازم را برای تحقق وعده‌هایش نخواهد داشت لذا حضور گسترده در انتخابات مولفه‌ای برای سوق دادن دولت آینده به اجرای وعده‌ها و مطالبات مردمی خواهد بود.
دوم آنکه میزان مشارکت مردم در انتخابات میزان مشروعیت سیاسی دولت‌ها و نظام‌های سیاسی را آشکار می سازد لذا تمام کشورهایی که در آنها انتخابات برگزار می‌شود خواهان مشارکت گسترده مردمی در انتخابات هستند تا قدرت چانه زنی و جایگاه جهانی کشورشان با این مولفه افزایش یابد. نکته مهم آن است که شرایط کنونی ایران در منطقه و جهان چنان است که میزان مشارکت مردم در انتخابات نقشی مهم در آینده جایگاه منطقه ای و جهانی آن دارد. حقیقت آن است که ملت ایران و نظام اسلامی با مردم سالاری دینی و برگزاری انتخابات‌های متعدد توانسته جایگاهی مهم در منطقه کسب نماید. در شرایط کنونی که وزن کشی میان جبهه مقاومت و دشمنان ثبات منطقه در جریان است در کنار بعد نظامی و توان تسلیحاتی، میزان مشروعیت مردمی اصلی مهم در چانه زنی‌های آینده خواهد بود چنانکه نمود عینی آن را در سوریه می‌توان مشاهده کرد که حضور گسترده مردم در انتخابات اخیر زمینه ساز تغییر رویکرد کشورهای عربی و غربی و اذعان آنها بر لزوم رویکرد تعاملی به جای رویکرد تقابلی به سوریه بوده است. لذا مشارکت گسترده در انتخابات بالابردن قدرت چانه‌زنی منطقه‌ای ایران از جمله در قبال عربستان خواهد بود.
سوم آنکه اصل قابل توجه در سیاست خارجی ایران را مسئله لغو تحریم‌ها تشکیل می‌دهد که اکنون نیز مذاکرات وین با این محور در جریان است. حقیقت آن است که غرب لغو تحریم‌ها را صورت نخواهد داد مگر آنکه وادار به چنین امری شود. لازمه تحقق این مسئله صرفا ایران قوی در درون است که عقبه لغو تحریم در مذاکرات خواهد بود و این قوی شدن صرفا با حضور با بصیرت و آگاهانه و پرشور در انتخابات رقم می‌خورد. ایران قوی در چارچوب دولتی با نگاه مردم محور و درون محور رقم خواهد خورد چنانکه در سالهای اخیر نگاه دولت به خارج غفلت از درون را رقم زد که نتیجه آن افزایش مشکلات اقتصادی است.
بر این اساس می‌توان گفت که برای حل مشکلات کشور و بالا بردن قدرت چانه زنی کشور در منطقه و حتی لغو تحریم‌ها، گزینه نهایی حضور گسترده و با بصیرت ملت بزرگ ایران در انتخابات است، یعنی حضوری به وسعت ایران. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcbswb8srhb8ap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی