يکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸
کد مطلب : 102083
بررسی نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی؛

ابتکاری فرامرزی که به حقیقت پیوست

ابتکاری فرامرزی که به حقیقت پیوست

با ظهور داعش در عراق و سوریه و پیش از آن عملیات جنایتکارانه اعضای القاعده در کشورهای مختلف رسانه‌های غربی تلاش کردند تا اعمال این گروه‌ها را به دین مقدس اسلام نسبت دهند با استفاده از ابزارهای مختلف تصویری خشن، بی‌تمدن و علاقمند به کشتار از مسلمانان در میان افکار عمومی جهان به ویژه افکار عمومی اروپا القاء کنند.
آنها اخبار خود را با تصاویری از سر بریدن‌ها و کشتارها و آتش‌زدن‌های این گروه‌های تروریستی آمیخته بودند و تلاش می‌کردند که عنوان کنند اروپا و جهان متمدن در معرض خطر اسلام قرار دارد.
در این میانه مدت‌ها بود که مجله "شارلی‌ابدو" که یک مجله فکاهی و هجوآمیز بود به مقدسات اسلامی و حتی مسیحیت توهین می‌کرد و درون‌مایه مطالب این مجله تا حدود زیادی دین‌ستیزانه و نژادپرستانه بود.
اما هنگامی که ۷ ژانویه ۲۰۱۵ (۱۷ دی‌ماه ۱۳۹۳) "سعید کواشی" و "شریف کواشی" با حمله مسلحانه به دفتر مجله در فرانسوی شارلی‌ابدو ۱۲ نفر را کشتند، القاعده یمن مسئولیت این حمله را به عهده گرفت و رهبر این گروه در پیامی اعلام کرد که مهاجمان به شارلی‌ابدو دستور داشتند که به خاطر "توهین به پیامبر اسلام" به دفتر این مجله حمله کنند موضوع باعث تحریک فرانسوی‌ها نسبت به اسلام شد و چند مسجد و تعدادی از اماکن متعلق به مسلمانان در فرانسه از سوی گروه‌های افراطی و نژادپرست مورد حمله قرار گرفت و مخالفت با مهاجرت مسلمانان به اروپا شدت یافت.
در چنین شرایطی که مسلمان در اروپا وغرب دچار سرخوردگی شده بودند، رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک ابتکار و فارغ از گفت‌وگوهای معمول دیپلماتیک نامه‌ای را خطاب به جوانان غربی نگاشتند. در حقیقت رهبر معظم انقلاب با نگارش این نامه ضمن درک صحیح از شرایط غرب راهی را پیش‌پای جوانان کشورهای اروپایی گذاشتند تا ضمن شناخت اسلام حقیقی از طریق آن به راحتی نسبت به آنچه که در جهان امروز در قضاوت درباره اسلام می‌گذرد و هدایت آنها به سمت اسلام محمدی گام بردارند.
این نامه به چهار زبان بر روی خروجی خبرگزاری‌های داخلی و خارجی قرار گرفت موجب شد تا عمده جوانان کشورهای اروپایی از سردرگمی که سیاستمداران برای آنها ترسیم کرده بودند خارج شوند. در واقع رهبر انقلاب با تیزبینی هسته مرکزی تروریسم را در نامه‌های خود هدف قرار دادند و منشأ اصلی تروریسم را غربی‌ها معرفی کردند.
رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۸/۹/۹۴ نیز نامه دومی را خطاب به عموم جوانان در کشورهای غربی نوشتند که به موضوعات خاص‌تری همچون سیاست‌های متناقض آمریکا و غرب در قبال تروریسم، تهاجم‌های نظامی به جهان اسلام، محکوم کردن حمله تروریستی پاریس، خونریزی در فلسطین و خشونت داعش درعراق و سوریه، لزوم مقابله با اندیشه خشونت‌زا و تروریسم به عنوان درد مشترک جهان اسلام و غرب می‌پرداخت.

نامه رهبر انقلاب چه مسائلی را مورد توجه قرار می‌داد
این نامه که "عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی" را خطاب قرار می‌داد، با اشاره به حوادث فرانسه بر چند موضوع اساسی که جهان اسلام و اروپا را درگیر کرده بود اشاره داشت.
اولین موضوع طرح مسئله اسلام‌ستیزی و "رفتارهای غیر صادقانه و مزوّرانه‌ دولتهای غربی با دیگر ملّتها و فرهنگهای جهان" بود.
در مرحله دوم این نامه پشت‌پرده تروریسم حاکم در منطقه و ساخته بودن آن به‌دست کشورهای اروپایی و آمریکایی را افشا کرد. در بخشی از این نامه آمده بود:‌ «اجازه ندهید تروریست‌های تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند.»
همچنین در بخش سوم از این نامه ارجاع جوانان به دسترسی به اسلام از طریق آموزه‌های اصلی و قران بود. رهبر معظم انقلاب در بخشی از این نامه فرمودند:‌ «آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کرده‌اید؟... آیا تاکنون به جز رسانه‌ها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کرده‌اید؟»
انتشار این موارد در این نامه ظرفیت دیپلماسی عمومی را نیز فعال کرد. در کنار رایزنی‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از موج اسلام‌ستیزی و همچنان فعالیت‌های نظامی و عرصه جنگ سخت برای خنثی کردن توطئه داعش، هر مسلمانی که دسترسی به اینترنت داشت با پخش نامه مقام معظم رهبری قدمی در راه دفاع از مکتب اسلام حقیقی برداشت.

کارشناسان چه می‌گویند؟
در همین حال کارشناسان سیاسی نیز تحلیل‌های گوناگونی از انتشار این نامه دارند. بسیاری از آنها بر این باورند که نامه رهبر انقلاب سَد غرب برای شست‌وشوی ذهن جوانان را شکست.
حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با اشاره به تأثیر این نامه در حوزه دیپلماسی عمومی، گفت: نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپا و آمریکایی شمالی فرصت بزرگی بود که ایشان در اختیار دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران قرار داد. وی با ابراز اینکه نامه رهبر انقلاب سدی را که استکبار جهانی و غرب برای مسموم کردن ذهن جوانان اروپایی طراحی کرده بودند شکست، افزود: خطاب این نامه که جوانان بود، بر اهمیت و تأثیرگذاری این نامه افزود چراکه جوانان فطرت و طینت پاکتری دارند و برای جست‌وجو و تحقیق درباره حق و حقیقت آمادگی‌شان بیشتر از دیگران است.
وی استفاده از واژه تروریزم را برای شست‌وشوی ذهن جوانان، محور و راهبرد استکبار جهانی دانست و افزود: رهبر معظم انقلاب در نامه خود خطاب به جوانان اروپا، تحقیق درباره خشونت و ماهیت آن را برای روشن شدن حقیقت از آنها مطالبه کرده است که این مهم، فضای جدیدی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار می‌دهد تا ضمن مبارزه با تروریزم، از کیان خود در مقابله توطئه‌های غربی‌ها دفاع کند.
آصفی با تأکید بر لزوم تلاش نخبگان برای گسترده‌تر شدن انعکاس نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپایی و آمریکایی شمالی، گفت: واکنش‌های گسترده به نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی نشان‌گر تأثیرگذاری و استقبال جوانان اروپایی از این نامه است.
از سوی دیگر عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: محتوای پیام رهبری به جوانان غربی علیرغم سانسوری که بر این نامه اعمال شد بازخورد مناسبی داشت.
حجت‌الاسلام علی ذوعلم اظهار داشت: نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی یک نامه دیپلماتیک نبود بلکه یک نامه هشدار دهنده نسبت به یک جریان فکری بود که زمینه‌های این جریان فکری در غرب شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: در حقیقت رهبر معظم انقلاب دیدگاهی اساسی را برای بازنگری و توجه مجدد برای جوامع غربی مطرح کردند و اینکه تنها جوانان می‌توانند مسیر کنونی غرب را اصلاح کنند.
حجت‌الاسلام ذوعلم تاکید کرد: این دو نامه در دوران معاصر ما را می‌توان به عنوان نقطه عطفی در نوع نگاه به رابطه اسلام و غرب دانست.
وی گفت:‌ همانطور که در زمان صدور نامه مشاهده کردید که روحی تازه در پیکره جوانان غربی دمیده شد آنهم در شرایطی که اسلام‌هراسی در غرب رواج پیدا کرده بود. حجت‌الاسلام ذوعلم ادامه داد: حقایقی که در این نامه بود در چند سال اخیر و در عمل نیز خود را نشان داده است.

رسوایی سردمداران اسلام‌هراسی
از سوی دیگر حسین نوش‌آبادی کارشناس امور بین‌الملل و سفیر سابق ایران در عمان گفت: رهبر انقلاب با نامه به جوانان اروپایی، سردمداران اسلام‌هراسی را رسوا کردند.
وی با اشاره به اهمیت روشنگری در مقابل تفکرات تکفیری، تصریح کرد: محکومیت اقدامات تروریستی و خشونت‌آمیز گروه‌های تکفیری و ارسال پیام به جوانان کشورهای غربی و افشای چهره منحرف و کریه جریانات تروریستی که به نام اسلام، فجیع‌ترین اقدامات ضد انسانی و ضد بشری را مرتکب می‌شوند، اقدامی بسیار به‌موقع، زمان شناسانه و راهبردی بود که در نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی تشریح شد.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: گاهی اوقات روابط رسمی و دیپلماتیک متعارف در بیان حقایق و زدودن افکار مسموم کافی نیست. استفاده از ظرفیت ارتباطات بین‌المللی و بهره‌گیری از دیپلماسی عمومی و نوین و به‌کارگیری روش‌های مؤثر مانند شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در انتقال پیام بسیار حائز اهمیت است.
همچنین محمدحسین قدیری‌ابیانه کارشناس مسائل بین‌الملل و مدیر انجمن نخبگان جهان اسلام نیز گفت: این نامه باعث شد که نقشه اسلام‌هراسی سردمداران غربی و رسانه‌های آنها که عمدتاً توسط صهیونیست‌ها اداره می‌شود، سد شود و نامه مقام معظم رهبری تلاشی برای زدودن توطئه یکی دانستن اسلام و تروریسم بود.
وی با بیان اینکه از زمانی که این پیام صادر شده تلاش‌هایی در سطح کشور در این راستا انجام شد تاکید کرد :‌این تلاش‌ها کفایت نمی‌کند و باید همه کسانی که توانی در این رابطه دارند وارد عرصه شوند.

روشنایی حقیقت
امروز با پیش‌روی‌های نظامی نیروهای مردمی در عراق و سوریه و کمک‌های نظامی جمهوری اسلامی در محو داعش، حقیقت سخنان آن روز رهبری مشخص شد و نشان داد که نه تنها داعش چهره اسلام نیست بلکه تنها خود مسلمانان هستند که برای از بین بردن این گروهک تروریستی تلاش می‌کنند. با گسترش حملات ترویستی در اروپا این نکته برای مردم این کشورها فاش شد که ماری که در آستین پرورش می‌دادند امروز دامن خود آنها را گرفت.
حال که پیروزی‌های اخیر برای کشورهای مسلمان پیش آمده است، زمینه بازتری برای انتشار و پیگیری نامه‌های امام خامنه‌ای وجود دارد و می‌توان با فعالیت‌ در حوزه دیپلماسی عمومی افکار جهانی را نسبت به تروریسم آگاه کرد تا در صورت تشکیل دوباره یک گروهک تروریستی در جهان اسلام، غربی ها بدانند که نه تنها اسلام مخالف خشونت و افراط‌گری بلکه منشأ این گروه‌ها جایی در خود کشورهایشان است.
همچنین لازم است در این مهم باید نخبگان، اساتید دانشگاه و گروه‌های مرجع برای فرهنگ‌سازی در صحنه باشند.

برگزاری همایش سالروز صدور نامه‌های رهبر انقلاب به جوانان غربی
همایش گرامیداشت سالروز صدور نامه‌های رهبر انقلاب به جوانان غربی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی‌گلپایگانی، محمدجواد ظریف و علی‌اکبر ولایتی در سالروز صدور دومین نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی، همایشی با عنوان «طلوع حقیقت» در تهران با حضور جمعی از شخصیت‌های سیاسی، علمی و فرهنگی برگزار می‌شود.
در این همایش که به همت موسسه انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله خامنه‌ای و ستاد مردمی تبلیغ و نشر نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی برگزار می‌شود، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی مسئول دفتر مقام معظم رهبری، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و همچنین علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل سخنرانی خواهند کرد.
همچنین در این همایش، حمیدرضا مقدم‌فر مسئول ستاد مردمی نشر و تبلیغ نامه رهبر معظم انقلاب گزارشی از حرکت‌های مردمی انجام شده در فضای مجازی و در سطح میدانی در داخل و خارج از کشور راجع به این نامه‌ها ارائه خواهد کرد.
جعفر درونه دبیر برگزاری این همایش گفت که رونمایی از چند اثر فرهنگی و هنری و تجلیل از پدیدآورندگان آنها از دیگر برنامه‌های این همایش خواهد بود.

https://siasatrooz.ir/vdcbw5b8frhbggp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی