دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۳
کد مطلب : 100888
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش داد

پاکسازی قومی مسلمانان در یمن و میانمار

پاکسازی قومی مسلمانان در یمن و میانمار

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن هشدار نسبت به وضعیت انسانی در یمن، تأکید کرد که ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان عامل اصلی مرگ غیرنظامیان به ویژه کودکان در یمن است در همین حال این کمیساریا کشتار مسلمانان میانمار را پاکسازی نژادی عنوان کرد.
«زید بن رعد حسین» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در افتتاحیه سی و ششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو تأکید کرد که وضعیت زندگی برای مردم یمن بسیار دشوار و نگران‌کننده است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل تأکید کرد که مسئولیت مرگ کودکان یمنی در این کشور برعهده ائتلاف عربی به رهبری عربستان است و خواستار تشکیل کمیته‌ای بین‌المللی برای تحقیق در نقض حقوق بشر در یمن که به صورت روزانه صورت می‌گیرد، شد. وی همچنین تأکید کرد که حملات هوایی جنگنده‌های ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان هنوز هم اصلی ترین دلیل مرگ و میر غیرنظامیان در این کشور به شمار می‌رود و گفت: تلاش‌های کمی که سال گذشته برای تحقیق درخصوص نقض روزانه و مکرر حقوق بشر در یمن به کار گرفته شده کافی نیست.
زید بن رعد با انتقاد از وضعیت حقوق بشر در بحرین هم از این کشور خواست تا به حقوق بشر احترام بگذارد. وی تأکید کرد که دولت بحرین از سال گذشته تا کنون ابزارهای سرکوب بیشتری علیه شهروندان این کشور اعمال کرده است و با بازداشت، تهدید و ممنوع‌الخروج کردن مردم فعالیت سیاسی در این کشور را سرکوب کرده است. وی یادآور شد که گزارش‌های زیادی مبنی بر استفاده از شکنجه علیه بازداشتی ها به وسیله مسئولان امنیتی بحرینی منتشر شده است و اعلام آمادگی کرد که از طریق دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با این اقدامات مقابله شود. لازم به ذکر است حمله جنگنده‌های ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان به استان حجه یمن به شهید و مجروح شدن هفت شهروند یمنی منجر شد.

پاکسازی قومی در میانمار
سازمان ملل هشدار داد شرایط مسلمانان میانمار مثالی از پاکسازی قومی است. سازمان ملل گفت شرایط جاری در میانمار که علیه مسلمانان روهینگیا است،‌ پاکسازی قومی است. از روز ۲۵ آگوست تا کنون نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به دلیل ظلم حکومت میانمار و به آتش کشاندن خانه‌های مسلمانان ساکن راخین، از این کشور گریخته‌اند.
خبر دیگر آنکه یک نشریه آلمانی در انتقاد از رهبر میانمار و موضع‌گیری وی در برابر کشتار و آوارگی اقلیت مسلمان در این کشور نوشت که عملکرد او هوادارنش را ناامید کرده و از دید آنها، وی قهرمانی است که سقوط کرده است. در این گزارش با عنوان «چرا بانوی برمه درباره اعتبار و شهرت خود خطر می‌کند؟» آمده است که عده زیادی از اقلیت مسلمانان میانمار از کشور خود رانده می‌شوند و این وضعیت دیدگاه‌ها درباره آنگ سانگ سوچی را تغییر می‌دهد.
وی که برنده جایزه نوبل شده، به دلایل سیاسی در مورد این موضوع سکوت اختیار کرده است. از سوی دیگر شهرهای مختلف کشمیر شاهد تظاهرات گسترده مردم در حمایت از مسلمانان میانمار بود که با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد. رهبر بوداییان جهان از رهبر دوفاکتوی میانمار خواست درخصوص بحران مسلمانان روهینگیا به دنبال راه‌حلی صلح‌آمیز باشد. دالایی لاما رهبر بوداییان جهان از آنگ سان سو چی رهبر حزب حاکم میانمار خواست راه‌حلی صلح‌آمیز برای بحران روهینگیا پیدا کند. ده‌ها تن از شهروندان روس در حمایت از مسلمانان میانمار، در مرکز شهر سنت‌پترزبورگ، تجمع کردند.
این در حالی است که خبرگزاری فرانسه از بازداشت بیش از ۱۰۰ تن از شهروندانی که در شهر سنت‌پترزبورگ تجمع کرده بودند، خبر داد. حدود یک هفته قبل نیز حدود ۱۰۰۰ نفر از مسلمانان روسیه در مقابل سفارت میانمار در مسکو تجمع کردند. صدها نفر از مسلمانان انگلیس در اعتراض به کشتار مسلمانان در میانمار تظاهرات کردند. حاضران در این تظاهرات که در خیابان‌های مرکزی شهر لندن برگزار شد با در دست داشتن پلاکارد و سر دادن شعار اقدام دولت میانمار در کشتار مسلمانان روهینگیا را محکوم کردند.
حاضران در این تظاهرات در پایان در برابر دفتر نخست‌وزیری انگلیس تجمع کردند. یکی دیگر از حاضران در این تظاهرات گفت: ما برای نشان دادن حمایت خود به اینجا آمده‌ایم. به نظرم اقدامات اشتباه زیادی در جهان انجام می‌شود.شاید افراد عادی تصور کنند که ما قدرتی نداریم اما ما امروز به اینجا آمده ایم که بگوییم ما هنوز تسلیم نشده ایم و برای خوبی مبارزه می‌کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcc4xqs42bqx48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی