چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۳
کد مطلب : 118375
حکم حبس ابد برای قاتل هشت هزار مسلمان بالکان تأیید شد

قاتلان اصلی کشتار سربرنیتسا همچنان‌ آزاد

قاتلان اصلی کشتار سربرنیتسا همچنان‌ آزاد

دادگاه سازمان ملل با درخواست تجدیدنظر «راتکو ملادیچ» فرمانده پیشین صرب‌های بوسنی معروف به «قصاب سربرنیتسا» برای تغییر حکم حبس ابد به جرم مشارکت در قتل هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی مخالفت کرد و حکم حبس ابد برای وی مورد تأیید نهایی قرار گرفت در حالی که سران اروپا و آمریکا و ناتو و سازمان ملل که مقصران اصلی این کشتار بوده‌اند همچنان بدون محاکمه مانده‌اند. .
کشتار ضد بشری سربرنیتسا در حالی رقم خورد که عامل اصلی آن آمریکا، ناتو و سازمان ملل بودند اما هرگز به خاطر این کشتارها محاکمه نشدند و صرفا برخی سران صرب‌ها بازداشت و به زندان محکوم شدند.
اسناد نشان مي‌دهد كه سازمان ملل ، آمريكا و ناتو كه در آن سالها مسئول امنيت اين مناطق بوده‌اند به رغم آگاهي از اهداف جنايت‌كارانه صرب‌ها به رياست ميلوسوويچ و كارادزيج و ملادیچ به مقابله با آنها نپرداخته و از اين كشتار حمايت كرده‌اند. نسل كشي كه به رغم اسناد و شواهد كافي عاملان آن هرگز محاكمه نشدند و صرفا برخي سران صرب بازداشت و با مرگ‌هاي مشكوكي از صحنه حذف شدند.
لازم به ذكر است كشورهاي غربي نظير انگليس براي توسعه نفوذ در حوزه بالكان و بهره‌گيري از آن عليه روسيه، ادعای حمایت از حقوق بشر را سر می‌دهند و حتی محاکمه سران صرب در این چارچوب قابل تعریف است در حالی که آنها اشاره‌اي به جنايات اروپا، آمريكا و سازمان ملل در اين كشتار وحشيانه نشده است. آنها با اين طرح برآنند تا اسناد اين جنايت را پنهان و لوحي پاك از خود بر جاي گذارند كه زمينه‌ساز نفوذ آنها در اين منطقه و حوزه بالكان باشد.
در ادامه نمایش حقوق بشری غربی، دادگاه سازمان ملل با درخواست تجدیدنظر «راتکو ملادیچ» فرمانده پیشین صرب‌های بوسنی معروف به «قصاب سربرنیتسا» برای تغییر حکم حبس ابد به جرم مشارکت در قتل هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی مخالفت کرد و حکم حبس ابد برای وی مورد تأیید نهایی قرار گرفت.
یک دادگاه سازمان ملل حکم سال ۲۰۱۷ حبس ابد را برای ملادیچ به جرم مشارکت در قتل عام سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ که در آن حدود هشت هزار مرد و پسر مسلمان بوسنیایی قتل عام شدند، مورد تأیید قرار داد.
در دادگاه تجدید‌نظر در ماه آگوست سال گذشته میلادی، دادستان خواستار افزایش اتهام ملادیچ به نسل‌کشی شده بود.کشتار سربرنیتسا در قلمرویی به وقوع پیوست که قرار بود تحت محافظت سازمان ملل باشد و این فاجعه بدترین جنایت در اروپا از جنگ جهانی دوم تاکنون محسوب می‌شود. هنوز مشخص نیست که ملادیچ قرار است در کجا باقی دوران محکومیت خود را بگذراند.
حکم نهایی در حالی صادر شده است که هیأت پنج نفره تجدیدنظر در لاهه پس از بررسی‌ها به این نتیجه رسیدند که ملادیچ شواهد کافی برای باطل کردن حکم‌های قبلی که علیه وی صادر شده، ارائه نکرده است.
ملادیچ در سال ۲۰۱۷ به حکم حبس ابد خود اعتراض کرده بود و هم‌اکنون با تأیید نهایی این حکم، دیگر اجازه اعتراض نخواهد داشت.گزارش‌ها حاکی از آن است که ملادیچ یکی از اصلی‌ترین افرادی محسوب می‌شود که مسئول نسل کشی در جریان جنگ بوسنی است که در آن حدود یکصد هزار نفر کشته و دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز آواره شدند.جنگ بین صرب‌ها و مسلمانان بوسنی که از پیامدهای تجزیه کشور «یوگوسلاوی» بود، از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی به طول انجامید و هزاران کشته برجای گذاشت.
در سال ۱۹۹۵، سربازان صرب بوسنیایی بیش از هشت هزار پسر و مرد مسلمان را در شهر سربرنیتسای بوسنی قتل عام کردند و این در حالی است که ملادیچ ۸۰ ساله تاکنون هرگونه مسئولیت خود در این فاجعه را رد نکرده است.با صدور حکم نهایی حبس ابد برای ملادیچ، دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی کشورهای یوگوسلاوی سابق به پایان رسیده است.از طرف دیگر، سال گذشته دادگاه عالی هلند، دولت وقت این کشور را بخاطر کشتار ۳۵۰ مرد مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ محکوم کرد.در جریان جنگ صرب ها و مسلمانان بوسنی، چهارصد نیروی حافظ صلح هلندی به یک «منطقه امن» به نام «سربرنیتسا» اعزام شده بودند تا از هزاران پناه‌جوی مسلمان دربرابر نیروهای صرب محافظت کنند.نیروهای هلندی با این‌که می‌توانستند به ۳۵۰ مردی که به این پایگاه پناه آورده بودند اجازه دهند در آن بمانند، آن‌ها را به نیروهای صرب تحویل دادند. این در حالی انجام شده بود که از خطر آزار یا کشته‌شدن آن‌ها توسط سربازان صرب باخبر بودند و به‌صورت آگاهانه و غیرقانونی دست به چنین اقدامی زدند. این وضعیت در افغانستان، عراق، لیبی و بسیاری از کشورهای دیگر مشاهده می‌شود بگونه‌ای که غرب اقدام به نسل کشی گسترده کرده اند و هرگز به خاطر آنها مجازات نشده‌اند.

https://siasatrooz.ir/vdccm4qsp2bqs18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی