يکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۴
کد مطلب : 101599
مقام سابق کردستان عراق فاش کرد

ثروت غیرقانونی ۵۵ میلیارد دلاری بارزانی

ثروت غیرقانونی ۵۵ میلیارد دلاری بارزانی

در ادامه افشای فساد خاندان بارزانی، مقام ارشد سابق منطقه کردستان عراق در مصاحبه‌ای، از ثروت غیرقانونی ۵۵ میلیارد دلاری «مسعود بارزانی» و ثروت‌اندوزی غیرقانونی او و خانواده‌اش خبر داد.
روزنامه ترکیه‌ای مصاحبه‌ای اختصاصی با عضو سابق دولت منطقه کردستان عراق ترتیب داده که در آن، او از ثروت چند میلیاردی و غیرقانونی مسعود بارزانی خبر می‌دهد. در گزارش «ینی‌شفق» آمده است: «مقام سابق کُردی گفت که (مسعود) بارزانی که با حمایت آمریکا و اسرائیل، همه‌پرسی غیرقانونی و غیرمشروع (جدایی کردستان عراق) را رهبری کرد، یک امپراطوری مافیایی ایجاد کرده است». «به گفته یک مقام ارشد سابق حکومت کردستان (عراق)، ثروت مسعود بارزانی رهبر حکومت منطقه‌ای کردستان که از طرق فعالیت‌های غیرقانونی جمع‌آوری شده است، ۵۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
به گفته این مقام سابق که به صورت اختصاصی با ینی شفق صحبت کرده، بارزانی که با حمایت آمریکا و اسرائیل، همه‌پرسی غیرقانونی و غیرمشروع (جدایی کردستان عراق) را رهبری کرد، با پسر، خواهران، برادران و خویشاوندانش یک امپراطوری مافیایی ایجاد کرده و از طریق ابزارهای غیرقانونی و ریختن پول به حساب‌های شخصی خود و نه ریختن آن به حساب وزارت دارایی حکومت منطقه کردستان، در حال ثروت‌اندوزی است. این مقام سابق که در حد فاصل سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ منصب مهمی در اربیل داشت، ثروت بارزانی را ۵۵ میلیارد دلار تخمین زده است. بارزانی با اشغال بیش از ۴۵ میدان نفتی در حد فاصل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷، ثروت شخصی خودش را از منابع مختلف درآمدی از قبیل گذرگاه مرزی خابور، کورک تلکام (شرکت مخابراتی ارائه‌دهنده خدمات تلفن همراه به مرکزیت اربیل)، تبادل نفت و گاز به اضافه پول دریافتی از دولت مرکزی عراق جمع‌آوری کرده است.
خبر دیگر از کردستان عراق آنکه منابع آگاه اعلام می‌کنند که منطقه کردستان به طرف آمریکایی ابلاغ کرده است که با بازگشت مشروط به مرزهای سال ۲۰۰۳ موافق است. ریاست منطقه کردستان در حال مذاکره با طرف آمریکایی به عنوان میانجی میان بغداد و اربیل است و به وی اعلام کرده است که آماده است کلیه گذرگاه‌های مرزی مشترک را به بغداد تحویل دهد به شرطی که در اداره آن مشارکت داشته باشد و این مشارکت براساس توافقی میان دولت مرکزی عراق و اربیل و با ضمانت آمریکایی یا بین‌المللی صورت گیرد.
همچنین سرتیپ «هلکورد حکمت» سخنگوی نیروهای پیشمرگه، برای اعلام آتش‌بس به طور نهایی اعلام آمادگی کرد. وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «موازین نیوز»، اظهار داشت: پیشمرگه یک نیروهای نظامی مامور دفاع از مرزهای اداری منطقه کردستان است و به هیچ نیروی نظامی در مناطق دیگر، حمله نمی‌کند و به همین دلیل برای آتش‌بس به طور نهایی، آماده است.
خبر دیگر آنکه وزیر خارجه عراق باهشدار نسبت به تلاش داعش برای اجرای عملیات‌های تروریستی گفت: آنچه در عراق در نتیجه کنترل داعش بر برخی مناطق آن رخ داد، از دیگر کشورهای جهان دور نیست.
دفتر ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، جعفری سفر چند روزه‌اش به روسیه که با دعوت رسمی مسکو انجام شد را پایان داد، او در این سفر با تعدادی از سفرای کشورهای عربی و نمایندگان هیات‌های دیپلماتیک مستقر در مسکو دیدار کرده و آنها را در جریان تحولات امنیتی و سیاسی عراق قرار داد. در بیانیه منتشر شده توسط شبکه سومریه به نقل از ایراهیم جعفری آمده است: «ما با خطرناک‌ترین چالش‌ها یعنی چالش تروریستی مواجه هستیم و در عراق گروه‌ تروریستی داعش را داریم که از کشورهای مختلف جهان به عراق آمده‌اند اما عراقی‌ها تصمیم گرفتند که با این تروریست‌ها مقابله کرده و بر آنها پیروز شوند».
در حوزه نظامی عراق نیز خبر می‌رسد، ده‌ها عنصر تکفیری داعش در حملات جنگنده‌های ارتش عراق به مواضع تکفیریها در محور غربی استان «الأنبار» به هلاکت رسیدند. جنگنده‌های عراقی هشت حمله هوایی به مواضع تکفیری‌ها در راوه و القائم ترتیب دادند. طبق اعلام رسانه‌های عراقی، در این حملات ده‌ها عنصر تکفیری داعش به هلاکت رسیده و شماری دیگر زخمی شدند. از سوی دیگر مجلس اعلای اسلامی عراق با انتقاد شدید از اظهارات مقامات آمریکایی علیه یکی از فرماندهان حشد شعبی تأکید کرد: این اظهارات تأمین‌کننده منافع تکفیری‌ها و جدایی‌طلبان است. این مجلس با صدور بیانیه‌ای از اظهارات اخیر مقامات آمریکایی علیه ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد حشد شعبی به شدت انتقاد کرد.
خبر دیگر از عراق آنکه جنبش اپوزیسیون "تغییر" یا گوران در اقلیم کردستان عراق از چهار سازوکار برای تشکیل دولت موقت در این اقلیم خبر داد و گفت، اعتصاب سراسری برای وادار کردن دولت اقلیم به استعفا را بررسی می‌کند.
وی گفت، چهار سازوکار برای تشکیل دولت موقت جهت عبور اقلیم از مرحله کنونی وجود دارد. حاجی با بیان اینکه یکی از این مکانیزم‌ها استعفای دولت، ریاست اقلیم و تشکیل دولت نجات ملی برای عبور از مرحله کنونی است، افزود، تاکنون به این طرح پاسخی داده نشده است. وی ادامه داد، مکانیزم دوم برای تشکیل دولت موقت، دادن رای عدم اعتماد به دولت کنونی توسط پارلمان و با رای یک‌سوم از اعضای آن است. حاجی اظهار داشت، دو حزب اصلی و هم‌پیمانانش نمی‌پذیرند که نماینده حقیقی در پارلمان کردستان برای مردم این استان وجود داشته باشد به همین دلیل جلسات پارلمان یکی پس از دیگری بی‌دلیل به تاخیر می‌افتند. سخنگوی جنش تغییر گفت، گام سوم برای تشکیل دولت موقت استعفای میزان (۱+۵۰ درصد) از وزیران کابینه کنونی دولت اقلیم و دعوت از همه وزیران این دولت به داشتن احساس مسؤولیت و اعلام استعفای خود است.

https://siasatrooz.ir/vdccosqso2bqxp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی