شنبه ۲ دی ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۰
کد مطلب : 102364
تنش‌ها میان روسیه و آمریکا در اوکراین دوباره بالا گرفت

صف‌آرایی پوتین و ترامپ در میدان کی‌یف

صف‌آرایی پوتین و ترامپ در میدان کی‌یف

در اقدامی که به نوعی می تواند انتقام گیری از مسکو پس از شکست در تحولات غرب آسیا باشد، باردیگر تنشها میان روسیه و آمریکا در مورد اوکراین همزمان با اعلام اقدام واشنگتن در تسلیح اوکراین به سلاح‌های مرگبار شدت گرفت.
معاون وزیر خارجه روسیه می‌گوید که دولت آمریکا با تایید فروش سلاح‌های مرگبار به اوکراین، از خط قرمز عبور کرده است.در ادامه واکنش‌های مقامات روسیه به تایید فروش سلاح‌های مرگبار به اوکراین توسط دولت آمریکا، معاون سرگئی لاوروف وزیر خارجه این کشور هم در این‌باره صحبت کرده است. دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته فروش «تسلیحات مرگبار» به دولت اوکراین را برای استفاده در درگیری‌‌های شرق این کشور تأیید کرد.حالا معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به اقدام آمریکا گفته که این کشور، «خط قرمز را رد کرده است». «سرگئی ریابکوف» همچنین تاکید کرده که این اقدام آمریکا، مقامات کی‌یف را به یک «خونریزی» جدید در اوکراین تحریک می‌کند. به گفته این دیپلمات روس، آمریکا دیگر نمی‌تواند مدعی باشد که یک میانجی بیطرف در موضوع بحران اوکراین است. طبق گزارش «واشنگتن‌پست»، آمریکا فروش سامانه‌های تک تیرانداز مدل «ام ۱۰۷‌ای ۱» و تجهیزات مرتبط را به ارزش ۴۱.۵ میلیون دلار به اوکراین مورد تأیید قرار داد و هنوز فروش تسلیحات سنگین‌تر از جمله موشک‌های ضدتانک «جاولین» که کی‌یف درخواست کرده است را مورد تأیید قرار نداده است. «گریگوری کاراسین» ضمن انتقاد از اقدام دولت آمریکا تاکید کرد که چنین اقدامی سبب تحریک کی‌یف به توسل به زور و گزینه نظامی در شرق اوکراین خواهد شد.
در این میان در ادامه تحرکات غرب در اوکراین علیه روسیه، صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور اوکراین در گفت‌وگوی تلفنی، ابراز امیدواری کردند که آتش‌بس بلند مدت در شرق اوکراین برقرار شود. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «پترو شروشنکو» رئیس‌جمهور اوکراین در جریان گفت وگوی تلفنی ضمن رایزنی درباره تحولات شرق اوکراین، ابراز امیدواری کردند که صلح دراز مدت در منطقه محقق شود. کی‌یف و استقلال‌طلبان در منطقه دونباس روز چهارشنبه در زمینه به زمین گذاشتن سلاح‌ها به مناسبت کریسمس و تعطیلات سال نوی میلادی به توافق رسیدند. بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، «گئورگ اشترایتر» سخنگوی معاون دولت آلمان همچنین اعلام کرد که تحقق آتش‌بس باید به آرامش و امنیت طولانی در منطقه منتهی شود. مرکل پنجشنبه هم با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه صحبت کرده بود. دو طرف در مورد اجرای توافق مینسک که به محقق شدن آتش‌بس در منطقه شرق اوکراین منتهی شد، به اتفاق‌نظر رسیدند. کرملین همچنین، «کی‌یف» را متهم کرد که مانع از دسترسی مقامات این کشور به «دونباس» می‌شود و نمی‌گذارد که آنها به مناطق خط مقدم بروند. همزمان با تحرکات ضد روسی آمریکا، رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه مسکو به دنبال تقابل با «هیچ قدرتی» نیست، افزود: اساس روابط روسیه با شرکای شرقی و غربی اعتماد متقابل خواهد بود. ولادیمیر پوتین در ابتدای سخنرانی خود در جمع اعضای حزب حاکم، از مسائل داخلی از قبیل موضوعات اقتصادی مربوط به این کشور صحبت کرد. او گفت که روسیه به دنبال تقابل با هیچ قدرتی نیست و اساس روابط این کشور با شرکای شرقی و غربی، اعتماد متقابل خواهد بود. لازم به ذکر است وزیر دفاع روسیه اظهار کرد، بودجه وزارت دفاع روسیه در سال ۲۰۱۸، ۴۶ میلیارد دلار خواهد بود. شویگو برای مقایسه این بودجه با بودجه سایر کشورها اظهار کرد، در سال آینده میلادی، بودجه پنتاگون بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار است. همچنین بودجه وزارت دفاع انگلیس، ۶۰ میلیارد دلار و بودجه فرانسه و آلمان ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود.
وزیر دفاع روسیه گفت: در حال حاضر ارتش روسیه مدرن، متحرک، فشرده و مناسب برای جنگ است. با این وجود قصد نداریم با کشوری بجنگیم و یا قدرت‌نمایی کنیم. در عین حال به کسی توصیه نمی‌کنیم که توانایی دفاعی ما را امتحان کند. وزارت دفاع روسیه قصد دارد تا در سال ۲۰۱۸، میزان تجهیزات جنگی مدرن برای نیروهای نظامی خود را تا ۶۱ درصد افزایش دهد.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اظهار کرد: میزان هزینه‌های دفاعی در سال آینده، ۲.۸۵ تا ۲.۸۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص خواهد داد و در سال‌های آینده این میزان کاهش خواهد یافت. اما اینجا سوالاتی پیش می‌آید؛ آیا ما در چنین شرایطی و با چنین ظرفیت‌هایی می‌توانیم خودکفا باشیم؟ می‌توانیم با اعتماد و بدون قید و شرط از ظرفیت‌های دفاعی کشور حمایت کنیم؟ ما می‌توانیم، باید این کار را انجام دهیم و این کار را خواهم کرد.به گفته وزیر دفاع روسیه، پیش‌بینی می‌شود ۸۲ درصد نیروهای هسته‌ای استراتژیک، ۴۶ درصد نیروهای زمینی، ۷۴ درصد نیروهای هوایی و ۵۵ درصد نیروهای دریایی تجهیزات جنگی مدرن دریافت کنند.
شویگو طی دیدار پوتین با مقامات عالی‌رتبه وزارت دفاع روسیه و فرماندهان نیروهای ارتش گفت: به دستور رئیس‌جمهور، از حضور دائم ناوها و زیردریایی‌های روسیه در دریای مدیترانه که مجهز به تسلیحات دوربرد با دقت بالا هستند، اطمینان حاصل خواهیم کرد. شویگو همچنین درخصوص بازگرداندن نیروهای روسیه از سوریه اظهار کرد: بنا بر توافقنامه بین‌المللی، دو پایگاه روسیه در سوریه باقی خواهند ماند. یکی از این پایگاه‌ها، پایگاه هوایی فرودگاه حمیمیم و دیگری پایگاه پشتیبانی لجستیکی طرطوس خواهد بود. وی هم‌چنین افزود، وزارت دفاع روسیه بیش از ۱۰۰۰ سرباز را به جزایر حوزه اقیانوس منجمد شمالی اعزام کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcd9x0foyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی