چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۵
کد مطلب : 106810

گرای ظریف

آقای ظریف وزیر خارجه محترم دولت تدبیر و امید خوب دیدبانی می‌کنید و گرا می‌دهید! اما...

آقای ظریف وزیر خارجه محترم دولت تدبیر و امید خوب دیدبانی می‌کنید و گرا می‌دهید! اما...
آنهایی که نظامی هستند یا در جنگ بودند معنی دیدبان و گرا دادن را خوب می‌دانند، اگر او نباشد یا باشد و اشتباه گرا دهد روشن است که چه اتفاقی می‌افتد و اگر هم این دیدبان ستون پنجم دشمن باشد که هیچ!
دیدبان کارش دیدبانی است، جلوتر از نیروهای خط مقدم، با یک بیسیم، اندازه گیری می‌کند، مختصات محل و مکانی که نشانی آن را به دست آورده به واحد توپخانه یا موشکی خودی می‌دهد و آتشباری علیه دشمن آغاز می‌شود.
آقای ظریف وزیر خارجه دولت تدبیر و امید که برای به بار نشستن مذاکرات هسته‌ای، خود را به هر دری زد تا این که برجام امضا شد و تضمین آن هم امضای آقای جان کری وزیر خارجه پیشین آمریکا در دولت اوباما بود، اکنون تنها به ابراز تأسف از وضعیت اقتصادی موجود بسنده می‌کند و می‌گوید، «اصلاً شرایط خوبی نیست و من کاملا درک می‌کنم که مردم احساس خوبی از قیمت‌ها ندارند. ما هم همینطوریم، ما هم احساس خوبی نداریم.»
او در پاسخ به این که اگر در این وزارتخانه نبودید دوست داشتید کدام وزارتخانه را اداره کنید می‌گوید؛ من همین وزارتخانه را خیلی بلد نیستم علیرغم این که تمام زندگی کاری، درسی و علمی من همین وزارتخانه بوده و لذا هیچ کار دیگه ای جز وزارت خارجه و درس دادن در دانشگاه بلد نیستم.»
این که آقای ظریف می‌گوید همین وزارت خانه را هم بلد نیست خوب اداره کند، شکسته نفسی است! اما آن بخش که درباره افزایش قیمت‌ها پاسخ می‌دهد او را به سخنان خودش یادآوری می‌کنیم که از دولت پیشین گلایه می‌کرد و می‌گفت هر روز و هر ساعت قیمت‌ها بالا میرفت و حتی به فروشگاه که مراجعه می‌کردید قیمت جنسی را می‌پرسیدید می‌گفت قیمت الان این جنس اینقدر است چند دقیقه یا چند ساعت دیگر معلوم نیست!
اما از اینها که بگذریم به موضوع اصلی می‌رسیم که جناب آقای ظریف وزیر خارجه محترم جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با یک سایت خبری آنلاین سخنانی گفته است که از جنس همان دیدبان است که گرا می‌دهد.
به این بخش از مصاحبه محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان توجه کنید؛«پولشویی گسترده در کشور یک واقعیت است، دلیل مخالفت عده ای با لوایح مرتبط با پولشویی وجود منافع گسترده آنها است، جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی می‌کنند آنقدر توان مالی دارند که صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی کنند.»
این بخش از سخنان آقای ظریف با استقبال گسترده رسانه‌های معلوم الحال خارجی به ویژه رسانه‌های فارسی زبان روبرو شده است.
روشن است که سخنان وزیر خارجه در مصاحبه با یک سایت خبری غیر رسمی، باب دندان رسانه هایی همچون بی بی سی فارسی، وی او ای، رادیو فردا، دویچه وله فارسی و بسیاری شبکه و رسانه باشد.
قطعاً یادتان هست که چند سال پیش و دقیقاً روز سه ‌شنبه، ۱۲ آذر ۱۳۹۲، گفته بودید: «غربی‌ها از چهار تا تانک و موشک ما نمی‌ترسند. از این مردم می‌ترسند. آیا شما فکر کرده‌اید که آمریکا که با یک بمبش می‌تواند تمام سیستم‌های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می‌ترسد.»
این سخنان هم با استقبال گسترده رسانه‌های خارجی و محافل سیاسی کشورهای دشمن جمهوری اسلامی ایران روبرو شده بود.
وزیر خارجه در مصاحبه خود گرچه گفته هیچ نهاد جمهوری اسلامی ایران را متهم نمی‌کند، اما اشاره او غیر مستقیم رسانه‌های خارجی را به سوی نهادهایی کشانده که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار دارند یا قرار خواهند گرفت.
نهادهایی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه قدس، شخص سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس که طرح ترور او چند روز پیش افشا شد و برخی نهادهای انقلابی دیگر پس از اظهارات آقای ظریف در گزارش‌ها و تحلیل‌های رسانه‌های خارجی نامشان مطرح شد.
همه تلاش آقای ظریف برای این است که جمهوری اسلامی ایران به سازمان اف.ای.تی.اف بپیوندد و تن به خواسته‌های این سازمان با امضا و اجرای چهار کنوانسیون زیر مجموعه آن بدهد.
یکی از کنوانسیون‌های زیر مجموعه اف.ای.تی.اف مبارزه با پولشویی و دیگری قطع حمایت مالی از تروریسم است.
هم اکنون بر اساس ادعاهای آمریکا ایران در این دو زمینه فعالیت می‌کند، در حالی که حزب‌الله لبنان یک گروه و سازمان قانونی در لبنان است و حماس نیز یک سازمان فلسطینی است که برای پایان دادن به اشغال سرزمین‌های فلسطین با متجاوزین اسرائیلی مبارزه می‌کند. این دو سازمان در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا و اف.ای.تی.اف قرار دارند.
این در حالی است که در صورت پیوستن ایران به اف.ای.تی.اف جمهوری اسلامی متهم به حمایت از تروریسم خواهد شد ضمن این که همه اطلاعات مالی و اقتصادی ایران باید در اختیار سازمان اف.ای.تی.اف قرار گیرد.
سخنان ظریف وزیر خارجه دولت تدبیر و امید برای دفاع از پیوستن ایران به سازمان اف.ای.تی.اف است، اصرار شخص او و دولت برای این منظور یادآور اصرار و تأکید آنها هنگام مذاکرات هسته ای با آمریکا است.
زمانی که مذاکرات هسته‌ای در حال انجام بود، منتقدین و مخالفین آن پیش بینی می‌کردند که نتیجه مذاکرات به نفع ایران نخواهد بود، از آن پس القاب جالبی به منتقدین داده شد که معروف ترین آن دلواپسان است.
جالب اینجاست که پیش‌بینی‌های همه آن دلواپسان درست از آب در آمد و هیچ‌یک از وعده‌ها و تعهدات امضا شده در برجام از سوی آمریکا و اروپا اجرا نشد.
وزیر خارجه و یا هر وزیر دیگری باید حافظ منافع ملی کشور باشد، اما با تعجب و تأسف می‌بینیم که مواضعی از سوی آقای ظریف مطرح می‌شود که در راستای اهداف دشمنان است.
شورای نگهبان چند روز پیش لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را رد کرد.
لایحه سی اف تی یکی از لوایح چهارگانه ای است که آقای ظریف نیز برای این که نمایندگان مجلس را مجاب کند به آن رأی بدهند به مجلس رفت و در مدح و ستایش آن سخن گفت، اما تضمین نداد که با پیوستن ایران به سازمان اف.ای.تی.اف اوضاع بهتر می‌شود اما تضمین داد که اگر ایران به اف.ای.تی.اف بپیوندد، اوضاع بدتر نخواهد شد!
اکنون با وجود سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه دولت تدبیر و امید چندین سوال در ذهن نقش بسته است از آن جمله،
آقای ظریف آیا وزرای خارجه دیگر کشورها هم اینگونه علیه منافع ملی خود سخن می‌گویند؟ یا فقط شما هستید که به راحتی می‌توانید هر چه مایل هستید بگویید، حتی تضعیف نیروهای مسلح!
جناب وزیر خارجه! اگر مطمئن هستید که چنین پولشویی بزرگی در ایران اتفاق می‌افتد چرا آنها را به قوه قضاییه معرفی نمی‌کنید تا رسیدگی قانونی و قضایی شود؟ چرا اصرار دارید که با پیوستن به اف.ای.تی.اف به پولشویی‌های ادعایی شما در چنین سازمانی رسیدگی شود، آیا در داخل ایران قانون مبارزه با پولشویی وجود ندارد یا سازمان و نهادی نیست که به چنین تخلفات ادعایی شما رسیدگی کند؟
آقای وزیر خارجه! آیا سخن گفتن در این زمینه‌ها در حیطه اختیارات شما است؟ آیا می‌دانید در وزارت خارجه ای که شما مسئولیت آن را بر عهده دارید چه می‌گذرد؟ سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری اخیر خود از اجرای حکم یک جاسوس که از کارمندان وزارت خارجه است خبر داد. ۱۰ سال زندان و ۱۰۰ ضربه شلاق حکم این کارمند شما است.
آمریکا و برخی از کشورهای غربی تلاش زیادی را آغاز کرده اند که ایران را وادار کنند به اف ای تی بپیوندد، همراهی شما با چنین خواسته ای برای چیست؟
پیوستن به اف.ای.تی.اف و ملزومات چهارگانه آن آنقدر ارزش دارد که به برخی افراد و نهادها اتهام پولشویی می‌زنید؟

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcdf90fzyt0zj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی