يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
کد مطلب : 117782

راهکار قدر شناس بودن

کرونا بحرانی است که همچنان در حال اوج گرفتن است و هر روز آمار جدیدی با شیب افزایشی از قربانیان این ویروس منتشر می شود...

کرونا بحرانی است که همچنان در حال اوج گرفتن است و هر روز آمار جدیدی با شیب افزایشی از قربانیان این ویروس منتشر می شود. در کنار این اخبار تلخ و ناگوار اما خبرهای خوشی از دستاوردهای دانشمندان کشورمان نیز منتشر می شود که در کنار نمایش اراده و توان بالای ایرانی، نوید بخش نزدیک‌تر شدن کشور به مهار و مقابله با کروناست.
در همین چارچوب دیروز فازسوم و نهایی مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت، با تزریق واکسن به مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا آغاز شد. این گام بلند علیه کرونا در حالی صورت می‌گیرد که تحریم‌ها علیه ملت ایران و نظام اسلامی در ابعاد گسترده‌ای ادامه دارد و حتی آمریکا با نقض تمام کنوانسیون ها و مقررات بین‌المللی در حوزه دارویی نیز به اعمال تحریم علیه ایران می پردازد. با توجه به این حقایق می‌توان گفت که دستاورد علمی دانشمندان جوان ایرانی در واکنس کرونا در کنار کمک بزرگ به حل این بحران می‌تواند گامی مهم در طنین انداز شدن نام ایران در عرصه جهانی به عنوان پیشگام مبارزه با کرونا آن هم در شریط سخت تحریم باشد. در این میان یک اصل مهم مطرح است و اینکه چگونه می‌توان به یاری این پیشگامان عرصه مبارزه با کرونا پیوست و قدردان داوطلبان دریافت واکنس ایرانی و البته کادر درمان و بهداشت کشور بود که این روزها شرایطی بسیار سخت را سپری می‌کنند؟
در کنار اقداماتی که مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صورت می دهند اما مسئولان نیز وظایفی دارند که در کنار کمک به حل بحران کرونا می‌تواند قدردانی از تلاش‌های این عزیزان نیز باشد.
نخست آنکه چنانکه رهبر انقلاب هم تاکید کرده اند مرجع اصلی تصمیم گیری در بحران کرونا وزارت بهداشت و شخص آقای نمکی وزیر بهداشت است. دخالت‌ها و چند پاره سازی تصمیم ها آفتی است که بعضا تاثیرات بسیاری بر افزایش آمار قربانیان کرونا داشته است. آنچه در باب تعطیلات نوروز روی داده درس بزرگی است که تمام مسئولان و دولتمردان تابع وزارت بهداشت شوند و از بیان نظرات متغایر با خواست آن خودداری نمایند تا مردم نیز با دیدن یک مرجعیت تصمیم گیری، دچار سردرگمی در مواجه به کرونا نشوند.
دوم آنکه متاسفانه همزمان با قوت گرفتن روند واکسیناسیون سراسری، مواضع چند پاره در باب رایگان بودن و یا پولی بودن واکسن به ابهامی بزرگ در جامعه مبدل شده است و حتی نگرانی و نارضایتی مردم از مدیریت واکنس را به همراه داشته است. قطعا واکسیناسیون کرونایی، امری نیست که به صورت آزاد و خصوصی صورت گیرد لذا جا دارد تا مسئولان با همسان سازی نظراتشان با گفته های وزارت بهداشت مبنی بر رایگان بودن واکسیناسیون سراسری از اهمیت زدایی و دلسرد سازی مردم از تولید واکسن در کشور و حتی اقدام نظام در تهیه واکسن برای همگان خودداری نمایند.
سوم آنکه تیم پزشکی و دانشمندان آزمایشگاهی در حالی گام‌های بلند مبارزه با کرونا را بر می‌دارند که حلقه تکمیلی این روند، اقدام دولت در مدیریت اقتصاد کشور است. بعضا مشاهده می شود که به خاطر تورم و گرانی‌ها ، بسیاری از مردم نمی توانند پروتکل کرونایی و حتی قرنطینه را رعایت نمایند، لذا یکی از وظایف دولت بهبود شرایط اقتصادی به عنوان مولفه مکمل اقدامات پزشکی برای تحقق قرنطیه سراسری است. و در پایان آنکه دانشمندان ایرانی و کادر بهداشت و درمان بیش از یک سال است که برای مبارزه با کرونا در خط مقدم  قرار دارند.
این روزها در حالی مذاکرات برجامی در جریان است که همگان انتظار دارند از یک مذاکره کنندگان فراموش نکنند که در دوران کرونا نیز تحریم‌ها از جمله تحریم دارویی ادامه یافته است پس نباید دلخوش به لبخند آمریکا بود و از سوی دیگر در صورت لغو تحریم‌ها، با واردات بی رویه واکسن خارجی دستاوردهای بزرگ دانشمندان ایرانی در حوزه واکسن به حاشیه رانده نشود. یادمان باشد که اولویت با دستاوردهای متخصصان ایرانی است و واردات نباید قربانگاه تولید داخل شود و سرنوشتی مانند سرنوشت بسیاری از صنایع دیگر کشور بیابد که بر اصر وادرات‌ بی رویه راهکاری جز تعطیلی برایشان باقی نماند. 

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcdj50fxyt0f56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی