دوشنبه ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۹
کد مطلب : 101653

هزینه ناکارآمدی‌ها را چه کسانی باید بپردازند

نظام جمهوری اسلامی توانسته است در منطقه پرآشوب خاورمیانه امنیت محکم و استواری را در...

۱ـ نظام جمهوری اسلامی توانسته است در منطقه پرآشوب خاورمیانه امنیت محکم و استواری را در کشور برقرار نماید و به همت نیروهای مسلح و کارکنان وزارت اطلاعات در میان کشورهای منطقه از امنیت ممتازی برخوردار باشد و با مبارزه بی‌امان با گروه‌های تروریستی و آدمکشی در کشورهای همجوار به ملت‌های مسلمان کمک نماید که آنان نیز از شر توطئه‌های آدمکشان و اربابان آنها رهایی یابند.
۲ـ در داخل کشور با کمال تأسف دولت‌های مختلف نتوانسته‌اند مشکلات اقتصادی را به گونه‌ای حل نمایند که اکثریت مردم در رفاه و آسایش باشند و در برخی از زمینه‌ها مانند اشتغال به کار جوانان و ایجاد درآمد پایدار برای خانوارها نه تنها پیشرفتی حاصل نشده بلکه روز به روز اوضاع به سمت بدتر شدن پیش می‌رود علت اصلی این نابسامانی‌ها این ‌است که تعدادی از صاحب منصبان در جایگاه مدیریتی خویش به جای خدمت به مردم، محلی برای جمع‌آوری غنائم برای خود و برای نسل‌های بعد از خویش قرار داده‌اند.
در طول چند دهه گذشته طبقه نوکیسه‌ای در کشور به وجود آمده است که تنها به فکر افزایش ثروت خویش از هر راه ممکنه است. با استفاده از جایگاه حکومتی خویش و با توسل به شعارهای مردم فریب کاخ‌های شمال شهر و لواسانات را اشغال کرده‌اند، در مقابل اکثریت طبقات ضعیف با سختی زندگی خویش را می‌گذرانند. در این میان دولت که می‌بایستی دغدغه‌اش حل مشکلات اقتصادی مردم باشد به امورات فرعی مشغول است و به جای واگذاری اقتصاد به مردم و شکوفا نمودن آن درصدد سوء استفاده از جایگاه‌های اقتصادی خویش است.
۳ـ مجلس شورای اسلامی که در جایگاه قانونی خویش وظیفه نظارت برای اجرای قوانین را دارد در مبحث قوانین اقتصادی مانند خصوصی‌سازی و واگذاری امور به مردم با عدم تحرک جدی نمایندگان محترم روبرو هستیم و متأسفانه در جلوگیری از مفاسد اقتصادی مجلس کارنامه درخشانی ندارد بلکه با کمال تأسف شنیده‌ها حاکی از آن است که برخی از نمایندگان با زدوبندهای پشت پرده در مقابل تخلفات، یا سکوت می‌کنند یا دنبال رانت‌خواری هستند.
۴ـ اگر در صدد مقایسه عملکرد قوه قضائیه در دوره‌های مختلف باشیم در زمان تصدی آیت‌الله آملی لاریجانی اقدامات خوبی در جهت محاکمه دانه درشت‌ها صورت گرفته است که در دوره‌های گذشته کم سابقه بوده است اما مشکلات مردم با محاکم دادگستری هنوز پابرجاست، طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌ها، مفاسد اقتصادی در برخی از محاکم دادگستری باعث نارضایتی مردم شده است که می‌طلبد مسئولین قوه قضائیه در اصلاح دستگاه قضایی با شتاب بیشتری عمل نمایند تا رضایت‌مندی مردم از دستگاه قضایی تحقق یابد.
۵ـ حمله به سه نفر از طلاب حوزه علمیه در کسوت روحانیت از اخبار چندروزگذشته بود که متاسفانه دو نفر از آنان فوت نموده‌اند نکته مهم این است که در طول تاریخ ایران روحانیت شیعه در جبهه‌گیری‌ها در طرف مردم بخصوص اقشار محروم بوده است اگرچه همیشه تعدادی انگشت شمار روحانی نمای درباری در مقابل مردم بودند و در پی زندگی دنیایی سیر می‌نمودند. از آنجایی که در نظام جمهوری اسلامی روحانیت نماد اسلام و جمهوری اسلامی است، یا اکثریت مردم این باور را دارند بنابراین محسنات نظام جمهوری اسلامی یا عدم کارآمدی در برخی حوزه‌ها بخصوص اقتصادی را ناشی از عملکرد روحانیت می‌دانند. زمانی که مسئولین دولتی، قوه مقننه و قوه قضائیه وظایف خویش را به نحو احسن انجام ندهند برای اقشار ضعیف شرایطی را به وجود می‌آورند که بخاطر بیکاری و فشار زندگی دست به اعمال ناخواسته بزنند. بدین ترتیب حمله به سه نفر روحانی باید توسط مسئولین ذیربط مورد توجه و دقت ویژه قرار گیرد چه اینکه حوادثی از این قبیل می تواند ضمن قبح زدایی از بروز برخی ناهنجاری‌ها، پایگاه اجتماعی روحانیت را متزلزل سازد. در این راستا ضروری است روحانیت اصیل و نیروهای انقلابی کمافی‌السابق صف‌بندی خود و روحانیت اصیل را از طیف رانت‌خوار جدا نمایند و کماکان در کنار مردم پاسدار دنیا و آخرت آنان باشند.

نویسنده: علی یوسف‌پور

https://siasatrooz.ir/vdcdkf0fsyt0z96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی