يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۲
کد مطلب : 99475
تحلیل گفت‌و‌گوی محمدرضا خاتمی

لطفا کمی منصفانه‌تر ببینید

محمدرضا خاتمی برادر رئیس دولت اصلاحات که بارها به ما گفته وارد مصاحبه سیاسی نمی‌شود و نمی‌خواهد با روزنامه سیاست روز گفت‌و‌گو کند اما علاقه‌ای به صحبت با خبرگزاری‌ها و رسانه‌های هم‌طیف دارد. این هم مدلی است که نمی‌خواهیم به آن انتقاد وارد کنیم هر چند که معتقدیم فردی که استدلال قوی در پس تصمیماتش باشد ابایی از صحبت با منتقدانش ندارد.
او در گفت‌و‌گویی که با ایلنا داشته همه چیز را به سال ۷۶ کشانده است و انگار وظیفه داشته که یکبار دیگر اوضاع ۷۶ را برای آنهایی که ندیده بودنش تفسیر کند. خاتمی با نفس‌گیر دانستن انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری گفته که «ما فقط در سال ۷۶ چنین رقابت نفس‌گیری را مشاهده کردیم.» او یادش می‌رود که برای نسل جوان توضیح دهد که رقابت به اصطلاح نفس‌گیر سال ۷۶ بین برادرش و ناطق‌نوری بوده که برادرش به واسطه سخنان خلاف جهت با هاشمی‌رفسنجانی از دید مردم برگزیده می‌شود!!
اما او ترجیح می‌دهد که چیزی از بازی سیاسی اصلاح‌طلبان در آن دوره نگوید و برای نسل جوان اینطور خاطره‌سازی کند که «در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران، ما دو انتخابات رقابتی را شاهد بودیم، ریاست جمهوری ۷۶ و ۹۶ که در فاصله بیست سال از یکدیگر اتفاق افتادند. حال این سوال پیش می‌آید که چرا این دو انتخابات رقابتی هستند؟ پاسخ روشن است هر دوجریان اصلی سیاسی کشور کاندیدای خودشان را داشتند و متحدد پشت آن‌ها ایستادند.» در حالی که خیلی ساده می‌توانست بگوید که دقیقا همه افراد انتخابات ۷۶ اصلاح‌طلبان یا دوستاران اصلاح‌طلبان بودند که برای اخذ رای از مردم به بازی سیاسی و رقابت با هم برخاستند، در مثال عینی‌تر می‌توان رقابت سال ۷۶ را اینطور در مسایل امروزی بازگرداند که این رقابت مانند این می‌ماند که در سال ۹۶ روحانی وجهانگیری با هم رقابت جدی می‌کردند! آیا این دونفر دو جناح بودند و رقابتشان نفس‌گیر می‌شد؟!
او به حمایت از رئیس دولت دوست دارد که به صداوسیما هم انتقادی را روانه کند و درهمین راستا بدون در نظر گرفتن بسیاری از اتفاقات که می‌توانست در این راستا جانبداری تلقی شود گفت: «رفتار صداوسیما تازگی ندارد. وقتی می‌گویم این انتخابات رقابتی بود به خاطر دلایلی است که در طول روند برگزاری انتخابات رخ داد، جناح اصولگرا از همه امکانات خود استفاده کرد تا پیروز میدان باشد که یکی از آن‌ها صداوسیما است، تریبونی که باید فراجناحی عمل کند. البته فقط صداوسیما هم نبود به طور مثال برخی اعضای شورای نگهبان درگردهمایی آقای رئیسی شرکت کردند، ائمه‌های جمعه پشت تریبون نماز جمعه به صراحت مواضع حزبی خود را اعلام می‌کردند. در این دوره مشاهده کردیم نهادهایی که نباید دخالتی داشته باشند تمام امکانات خود را اعم از قانونی و غیر قانونی برای پیروزی جناح مقابل بسیج کردند که کاندیدای مورد نظرشان رای بیاورد.» همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که حداقل خاتمی می‌توانست با انتخاب مجری‌ای که در سفر آقای روحانی همراه وی بوده برای حساس‌ترین تبلیغات انتخاباتی که مناظرات است مواضعی متعادل‌تر بگیرد.

ماهورا کیهانی

https://siasatrooz.ir/vdcdko0n.yt0n56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی