شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۹
کد مطلب : 116990
گزارشگر سازمان ملل درباره تشدید فقر در اروپا هشدار داد

کارنامه سیاه نظام سرمایه‌داری

کارنامه سیاه نظام سرمایه‌داری

نظام سرمایه داری در حالی از دهه ۱۹۹۰ خود را تنها ناجی جهان معرفی می کرد که نه تنها به این ادعا دست نیافته بلکه امروز ابعاد گسترده‌ای از ناکامی‌های آن آشکار شده است چنانکه پس از آشکار شدن تزلزلز اقتصادی و حقوق بشری سرمایه داری در آمریکا، اکنون اخباری از بحران اقتصادی در اروپا منتشر می شود.
تحولات ماه های اخیر آمریکا یعنی بحران اقتصادی، ناتوانی در مقابله با بحران کرونا ، تبعیض گسترده نژادی که کشتار سیاه پوستان به دست پلیس نمودی از آن است، و در نهایت بحران سیاسی ایجاد شده در نظام سرمایه داری که در روند انتخابات و پسا انتخابات آمریکا اشکار شد، نمونه‌های از ناتوانی نظام سرمایه داری در حل بحران های جهان است. این روند اکنون در اروپا نیز بیش از گذشته آشکار شده است چنانکه اولیویه دی شاتر گفت: ۲۰ میلیون کارگر در اتحادیه اروپا یعنی ۹ درصد از افرادی که کار می‌کنند، فقیر هستند و این مسئله‌ای به شدت نگران کننده است.شبکه تلویزیونی رویترز اعلام داد اولیویه دی شاتر گزارشگر ویژه ملل متحد در امور فقر شدید و حقوق بشر در خصوص شرایط در اتحادیه اروپا هشدار داد و اعلام کرد در پاییز سال ۲۰۲۱ آمار مربوط به فقر در اتحادیه اروپا به اوج خود خواهد رسید.
اولیویه دی شاتر گفت: "در سال ۲۰۱۰, تعهدی درباره کاهش ۲۰ میلیونی تعداد افرادی که در خطر فقیر شدن قرار دارند تا سال ۲۰۲۰ داده شد. اما این هدف محقق نشد. در حال حاضر ما همچنان شاهدیم که ۹۲ میلیون نفر در فقر به سر می‌برند که بیش از یک پنجم جمعیت اروپا را تشکیل می‌دهد و حتی موضوع نگران کننده‌تر اینست که شاهد تعداد فزاینده افراد شاغل فقیر هستیم. این‌ها افرادی هستند که کار می‌کنند و شغلی برای خودشان دارند، اما دستمزد بسیار کمی دریافت می‌کنند و به همین دلیل در خطر فقر قرار دارند. ۲۰ میلیون کارگر در اتحادیه اروپا یعنی ۹ درصد از افرادی که کار می‌کنند فقیر هستند و این مسئله‌ای به شدت نگران کننده است. این موضوع در نتیجه سیاست‌هایی است که بر اساس آن تلاش می‌شود مردم کار کنند، اما ارائه دستمزد‌های مناسب برایشان تضمین نمی‌شود. "او همچنین گفت: "این کمیسیون تصمیم گرفت قوانین اعلام شده را تعدیل کند تا بدین ترتیب دولت‌ها بتوانند از شرکت‌ها حمایت کنند و آلمان به صورت خاص نیمی از کمک‌های ارائه شده در این زمینه در سراسر اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است، زیرا کشوری ثروتمند است که می‌تواند از شرکت‌ها حمایت کند. شمار زیادی از دیگر کشور‌ها قادر به انجام چنین کاری نیستند. بسیار مهم است که شرکت‌ها تحت حمایت دولت‌ها قرار داشته باشند، اما زمانی که این حمایت‌ها لغو می‌شود، شمار زیادی از شرکت‌ها ورشکسته می‌شوند و در نتیجه تعداد افراد بیکار افزایش می‌یابد. "
او خاطرنشان کرد: "این همه گیری سبب افزایش نابرابری‌ها شده است و این روند بیش از پیش تشدید خواهد شد، زیرا رقم مربوط به فقر در پاییز سال ۲۰۲۱ به بالاترین سطح خود خواهد رسید و شمار فزآینده‌ای از شرکت‌ها تا آن زمان ورشکسته خواهند شد. بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ و همچنین ۲۰۲۰, در ارقام مرتبط با نابرابری تغییری حاصل نشد، زیرا ما توانستیم فرصت‌های شغلی ایجاد کنیم، اما نتوانستیم سبب کاهش نابرابری‌ها به صورت قابل توجهی شویم. " یکی از نمودهای ناتوانی نظام سرمایه داری در مقابله با کرونا مشاهده می شود چنانکه همزمان با تداوم شیوع کرونا و نکرانی‌ها نسبت به همه‌گیری سریع، گونه جدید این ویروس در جهان، اعمال محدودیت های اجتماعی در کشورهای اروپایی و آمریکا همچنان ادامه دارد و دولت ها تلاش می کنند با تدابیر جدید به ویژه شیوع گونه جدید کرونا را مهار کنند.این در حالی است که اعمال این محدودیت ها، موجی از نارضایتی و اعتراض را در میان شهروندان برخی کشورهای جهان به دنبال داشته است.فرانسه درحالی در آستانه قرنطینه سوم برای مهار شیوع کرونا قرار دارد که بسیاری هشدار داده اند در کشوری که با بحران های زیادی از جمله جنبش جلیقه زردها دست و پنجه نرم می کند، اعمال محدودیت های جدید آتش زیر خاکستری است که شورش اجتماعی را شعله ور خواهد کرد.پس از هلند که چند شب متوالی شاهد ناآرامی و اعتراض به مقررات منع رفت و آمد شبانه به منظور جلوگیری از شیوع کرونا بوده که در نتیجه آن دست کم ۷۰ نفر بازداشت شدند؛ دولتمردان فرانسه نیز از شورش اجتماعی فرانسوی ها در صورت اعمال محدودیت های جدید کرونایی ابراز نگرانی کرده اند.

https://siasatrooz.ir/vdcdn90fzyt0fn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی