شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۷
کد مطلب : 112192
ارزیابی صدرالحسینی از رزمایش دریایی مشترک ایران و چین و روسیه:

اقتدار دیپلماسی دفاعی ایران

اقتدار دیپلماسی دفاعی ایران

ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران در دعوت از دو قدرت شناخته شده دریایی که هر دو از رقبای جدی آمریکا و همپیمانانش محسوب می‌گردد از نقاط بسیار با اهمیتی است که می‌توان نقطه عطفی در ورود به ۴۰سالگی انقلاب اسلامی محسوب نمود و این اقدام در شرایط با ثبات و اقتدار کامل ایران انجام می‌شود و نقطه آغازینی برای حرکت‌های اقتدار آفرین در حوزه منطقه‌ای و بین المللی ایران اسلامی خواهد بود و اقتدار دیپلماسی دفاعی ایران محسوب می‌شود.
دیروز بزرگ‌ترین رزمایش نظامی- دریایی در آب‌های منطقه، با مشارکت ایران، روسیه و چین آغاز می‌شود. این نخستین همکاری نظامی میان سه کشور مذکور محسوب می‌شود و پیامی روشن و چالش‌برانگیزی برای دولت آمریکا ارسال می‌کند و این نشانه‌ای قابل توجه از ظهور ائتلاف نظامی جدی میان تهران، پکن و مسکو در رویارویی با اقدامات دولت آمریکا و سیاست‌های آن در منطقه و جهان تلقی می‌شود. امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که رزمایش‌ از منطقه چابهار در جنوب شرقی ایران آغاز خواهد شد و در شمال اقیانوس هند گسترش خواهد یافت و بین سه کشور انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد، رزمایش بزرگ میان مهم‌ترین نیروهای دریایی منطقه و جهان، یعنی ایران، روسیه و چین، خواهد بود و هدف از این رزمایش تقویت امنیت در منطقه است و این نیروهای از تاکتیک‌های مختلف نظامی استفاده خواهند کرد و به همکاری و هماهنگی مشترک متکی خواهند بود. وو چیان سخنگوی وزارت دفاع چین طی کنفرانسی خبری اعلام کرد، زمایش دریایی مشترک ایران، چین و روسیه از روز جمعه به مدت ۴ روز در شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار می‌شود.
وی افزود نیروی دریایی چین با یک ناوشکن موشک‌انداز به نام شی نینگ در این رزمایشی، که تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت، مشارکت می‌کند.
وی بدون اشاره به استعداد نیروهای شرکت کننده ایرانی در این رزمایش گفت: نیروی دریایی روسیه نیز با سه فروند شناور در این عملیات شرکت خواهد کرد.
سخنگوی وزارت دفاع چین همچنین تأکید کرد که هدف از این رزمایش تعمیق همکاری میان نیروهای دریایی سه کشور است و این رزمایش نشان می‌دهد که تبادل نظامی طبیعی میان نیروهای مسلح سه کشور وجود دارد که مطابق با قوانین و اقدامات بین‌المللی است و لزوما با اوضاع منطقه مرتبط نیست.
این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که نشست‌های نظامی پی در پی و دیدارهای متقابل میان سه کشور از ماه سپتامبر گذشته انجام می‌شد.
از سوی دیگر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که رزمایش سه‌جانبه که برای اولین بار برگزار می‌شود آزادسازی کشتی‌هایی که توسط دزدان دریایی ربوده می‌شود را شبیه‌سازی می‌کند.
وزارت دفاع روسیه تصریح کرد که سه کشتی متعلق به ناوگان بالتیک روسیه- قدیمی‌ترین ناوگان نیروی دریایی روسیه- در این رزمایش سه‌جانبه شرکت خواهند گرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، طی این رزمایش ملوانان روسی، ایرانی و چینی بخش‌هایی از تاکتیک‌های مانور مشترک، سازماندهی ارتباطات و ارائه کمک به کشتی سانحه‌دیده را اجرا خواهند کرد و همچنین برای تفتیش کشتی ربوده شده توسط دزدان دریایی و آزادسازی آن از چنگ‌شان آموزش خواهند دید.
هر سه کشور ایران، روسیه و چین به دلیل منازعات در برخی پرونده‌ها، با تحریم‌های آمریکا روبه‌رو هستند و اقدامات تنبیهی فزاینده آمریکا مستلزم هماهنگی سه‌جانبه میان این کشورهاست که این هماهنگی به سطح نظامی رسیده است و این سه قدرت با برگزاری مانوری توانمندی‌ها و قابلیت‌های نظامی‌شان را در منطقه‌ای حیاتی و حساس به نمایش می‌گذارند.

واکنش آمریکا به رزمایش سه‌جانبه ایران، روسیه و چین
وزارت دفاع به برگزاری رزمایش سه‌جانبه میان ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند واکنش نشان داد.
سیان رابرتسون گفت که واشنگتن رزمایش دریایی مشترک ایران،‌ روسیه و چین در اقیانوس هند را زیر نظر دارد و با متحدان در راستای اطمینان از آزادی دریانوردی همکاری خواهد کرد.
وی در ادامه گفت: ما از برگزاری رزمایش چندجانبه میان ایران،‌ چین و روسیه در دریای عربی مطلع هستیم. ما آن را زیر نظر داریم و به همکاری با شرکا و متحدان ادامه خواهیم داد تا از آزادی دریانوردی و جریان آزاد تجارت در آبراه‌های بین‌المللی اطمینان حاصل شود.
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص برگزاری این رزمایش به سیاست روز گفت: با بررسی نقاط مهم امنیتی در سراسر جهان متوجه می‌شویم مهمترین نقاط راهبردی در منطقه غرب آسیا بوده و آبراه‌های این منطقه از مهمترین و ژئواستراتژیک ترین نقاط جهان محسوب می‌شود.
وی افزود: در حقیقت غرب آسیا، خلیج فارس و دریای عمان از حساس ترین نقاط با اهمیت جهان که در حوزه خشکی و در حوزه بحری می‌باشد؛ بر این اساس در تاریخ بشر این منطقه همیشه مورد نظر قدرت‌های جهانی بوده است. کارشناس مسائل سیاست خارجی بیان داشت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رژیم پهلوی با وابستگی شدید و علنی خویش به آمریکا تلاش می‌نمود برای حفظ آبراه‌های این منطقه از نیروی دریایی آمریکا بیشترین بهره را برده و آمریکا نیز از ذلت پذیری رژیم کمال بهره را می‌برد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اهمیت ژئوپولوتیک این مناطق افزایش یافته و ضرورت امنیت این مناطق بیش از پیش در نزد ژئوپولوتیسین‌ها مطرح بوده است؛ در تمام این ایام منطقه شمال اقیانوس هند با خلاءحضور آمریکا روبرو بوده و جمهوری اسلامی ایران از بخش وسیعی از خلیج فارس و دریای عمان مراقبت می‌نموده است.
وی گفت: در طول ۴۰سال گذشته کشورهای حاشیه خلیج فارس به شکل‌های مختلف از پشتیبانی و قدرت دریایی آمریکا استفاده نموده و تا آن جا که ممکن بود تحت تاثیر تبلیغات آمریکا که رویکردی کاملا ایران هراسی داشت به دامن آمریکا پناه برده بودند؛ حدود یک دهه قبل که فرمانده کل قوا مقام معظم رهبری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی را نیروی دریایی راهبردی نامیده و با راهبردهای موثر خویش جرات و جسارت این نیرو را برای حضور در آب‌های بین المللی افزایش دادند و این نیرو با اقتدار تمام توانسته است در حوزه‌های خودکفایی دریایی به جایگاه قابل توجهی دست یافته و با پشتیبانی نیروی دریایی سپاه رزمایش های مقتدرانه‌ای را با حضور بعضی از کشورهای خلیج فارس با موفقیت انجام دهد.
وی افزود: از انجا که دیپلماسی دفاعی امروز به عنوان یکی از شیوه‌های موثر در روابط بین الملل محسوب می‌گردد و تنها کشورهایی می‌توانند از این دیپلماسی بهر ببرند که به یک جایگاه قابل قبول در رتبه بندی‌های نظامی دست یافته باشند جمهوری اسلامی ایران نیز توانسته است با بهره گیری از این شیوه از روابط بین الملل و ارتقای جایگاه خویش در حوزه دفاعی از بزرگترین قدرت‌های دریایی جهان مانند روسیه و چین درخواسته حضور در این منطقه راهبردی نموده تا در یک رزمایش ۴روزه دریایی و با اهدافی انسانی بتواند امنیت این منطقه را ارتقا داده و جلوه دیگر از توانمندی‌های خویش را به رخ بدخواهان جهان کشیده و امید کشورهای دوست را افزایش دهد.
وی افزود: نقاط مورد نظر این رزمایش که در قالب یک مثلث و با ۳ نقطه تنگه هرمز-باب المندب و گذرگاه مالاکا شرایطی را برای امنیت منطقه‌ای و بین امللی ایجاد نماید.
صدرالحسینی خاطرنشان کرد: ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران در دعوت از دو قدرت شناخته شده دریایی که هر دو از رقبای جدی آمریکا و همپیمانانش محسوب می‌گردد از نقاط بسیار با اهمیتی است که می‌توان نقطه عطفی در ورود به ۴۰سالگی انقلاب اسلامی محسوب نمود و این اقدام در شرایط با ثبات و اقتدار کامل ایران انجام می‌شود و نقطه آغازینی خواهد بود برای حرکت‌های اقتدار آفرین در حوزه منطقه‌ای و بین المللی ایران اسلامی.

https://siasatrooz.ir/vdcdnx0fxyt0ff6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی