دوشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 111535
عطوان:

کشورهای حوزه خلیج‌فارس از دام ایران‌هراسی خارج می‌شوند

مترسک مقابله با تهدید ایران و نفوذ فزاینده آن در منطقه که ساخته آمریکا و رژیم صهیونیستی است، با توجه به تحولات سیاسی شتابنده در منطقه و نیز روابط روزافزون برخی کشورهای خلیج فارس و ایران در این روزها دیگر قانع‌کننده نیست.
عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم نوشت: بنیامین نتانیاهو و وزرای کابینه مستعفی او این روزها از طریق کمپین‌هایی، که عمداً اطلاعاتی نادرست می‌دهند، روی روند عادی‌سازی با برخی نه با تمامی ـکشورهای عربی حوزه خلیج فارس متمرکز هستند و از این طریق تلاش می‌کنند افکار عمومی اسرائیلی‌ها را در سایه نگرانی فزاینده‌ای، که ناشی از افول هژمونی نیروی نظامی اسرائیل مقابل برتری نیروی نظامی ایران و بازوهای همپیمان با آن در سرتاسر این منطقه است، اطمینان دهند.
وی مقابله با تهدید ایران و نفوذ فزاینده آن در منطقه، که در چنین کمپین‌های گسترده رسانه‌ای بر آن استناد می‌شود، با توجه به تحولات سیاسی شتابنده در منطقه، چه در سوریه یا در جنگ یمن، و نیز روابط روزافزون (برخی کشورهای) خلیج {فارس} و ایران در این روزها، دیگر قانع‌کننده نیست.
ما این مقاله را با چنین مقدمه‌ای، که به‌نظرمان ضروری‌ست، آغاز می‌کنیم؛ به‌ویژه بعد از پیام «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه اسرائیل، که در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر منتشر کرده است که در آن به پیشنهادش درباره «طرحی» برای همتایان خود در کشورهای عربی خلیج {فارس} در حاشیه مشارکت در آخرین دور از نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تلاش وی برای امضای توافقنامه‌های عدم‌تجاوز با این کشورها، اشاره شده است.
قرار دادن تمامی کشورهای خلیج فارس در یک سبد اشتباه تعمیم ساده است، به‌عنوان مثال، کویت عادی‌سازی را رد می‌کند و تاکنون از هیچ مسئول یا یک تیم ورزشی (رژیم صهیونیستی) استقبال نکرده است و دراین‌باره مردم، دولت و پارلمان موضعی واحد دارند و بنابراین نمی‌توانند امضای هرگونه توافقنامه تجاری یا ورزشی با رژیم اشغالگر اسرائیل را بپذیرند چه برسد به امضای توافقنامه عدم‌تجاوز، علاوه بر این، روابط این کشور و دو کشور دیگر خلیج فارس یعنی پادشاهی عمان و قطر با ایران خوب است با وجودی که قطر و عمان درگیر برخی از مراحل عادی‌سازی رسانه‌ای، سیاسی و ورزشی با این رژیم هستند.
نکته دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، جوهره چنین توافقنامه عدم‌تجاوز است که نتانیاهو و وزیر خارجه‌اش آن را مطرح می‌کنند. این سؤال را می‌پرسیم که: چه‌زمانی جنگی میان این رژیم اشغالگر و دیگر کشورهای خلیج فارس اتفاق افتاده است که چنین ایده‌هایی مطرح شده است، به‌خصوص این‌که پایگاه‌های آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی، بدون استثنا در تمام این کشورها، طی معاهدات دفاعی مشترک مستقر هستند؟
شاید مسئولان اسرائیلی در سایه وضعیت ترسی، که این روزها به‌دلیل افزایش قدرت نظامی ایران و همپیمانانش در آن به‌سر می‌‌برند، تحولات اخیر در منطقه را نخوانده باشند که مهم‌ترین آنها، اظهارات سرتیپ قاسم رضایی فرمانده مرزبانی کل کشور است که طی آن گفت که روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس به‌ویژه امارات، قطر، کویت و پادشاهی عمان بسیار خوب است و نشست‌های زیادی برگزار شده که منجر به توافق‌های بسیار خوبی در سطوح ملی و منطقه گشته است. اگر وزیر خارجه اسرائیل در درستی چنین اظهارات قاطعی تردید دارد او را به سخنان وزیر دولت امارات در امور خارجه ارجاع می‌دهیم.

https://siasatrooz.ir/vdcdsf0fkyt0fk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی