چهارشنبه ۱۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۲
کد مطلب : 105037
نگاهی به معضل کمبود آب خوزستان و سو استفاده دشمنان

هوشیاری امام جمعه خوزستان برای بازگشت اعتماد مردم به مسئولان

هوشیاری امام جمعه خوزستان برای بازگشت اعتماد مردم به مسئولان

معضل کهنه کمبود آب خوزستان نه تنها تا کنون درمان نشده بلکه به دلیل خشکسالیهای و پیشروی آب دریا شوری آن نیز افزایش یافته و به بغضی در گلوی مردمان این منطقه مبدل شده است.
از تیرماه امسال کمبود آب در خوزستان تشدید شده است و مردم این خطه از کشورمان با مشکل جدی آب شرب دست و پنجه نرم می‌کنند. این کمبود آب از آنجا شروع شد که به دنبال شکسته شدن خط لوله‌کشی انتقال آبرسانی غدیر در هویزه به خرمشهر- آبادان، آب شیرین و تصفیه شده قطع شد و آب مردم در شهرهای جنوبی استان خوزستان شور شد.
باید در نظر داشت در سالهای که در خوزستان،‌ آبادان و خرمشهر بارندگی کمی صورت می گیرد ، آب کارون کیفیت لازم ندارد و شور می شود و از آنجا که مراکز تصفیه‌ای‌ در این منطقه آب مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند.
اما این امر با بی توجهی مسئولان روبرو شد و نتیجه آن حوادثی بود که اخیرا ً در خوزستان به وقوع پیوست. متاسفانه دشمنان نظام و کشور نیز از چنین وقایعی استفاده و در صدد ایجاد آشوب در منطقه برآمدند.
پس از افزایش شوری آب شرب به ۱۲ هزار میکروموس بر متر مکعب، مردم این منطقه تجمعاتی برگزار کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت آب شدند ولی آن چه در کنار این موضوع ناراحتی مردم تشدید کرد خبری در خصوص انتقال آب کارون به خارج از کشور بود.

جنجال انتقال آب به کویت
در همین زمان دشمنان کشور با سوءاستفاده از فرصت نارضایتی مردم خوزستان از وضع آب شرب‌شان تلاش کردند تا ضمن ایجاد بی‌اعتمادی در مردم این منطقه ، صبر آنها را لبریز و خشم آنها را شعله ور کنند.
در واکنش به چنین خبری امیر حیات‌مقدم استاندار اسبق خوزستان استاندار انتقال آب از خوزستان به کویت به طور کلی دورغ دانست.
وی در این باره گفت: اساسا این خط لوله هیچ وقت اجرا نشده است ولی متاسفانه در برخی سایت‌ها و در مقطعی لوله‌هایی را نشان دادند که این واقعیت ندارد. یک متر لوله هم از زیر زمین برای انتقال آب به کویت در خوزستان اجرا نشده است.
وی تاکید کرد: زمانی که فتاح وزیر نیرو و من استاندار خوزستان بودم ، وی با من تماس گرفت و گفت که چنین طرحی وجود دارد و ما می‌خواهیم یک خط لوله از آب پشت مخزن سد کرخه به کویت انتقال دهیم که درآمد خوبی هم دارد و شما امنیت آن را برقرار کنید تا ما توافقات را اجرایی کنیم که من مخالفت کردم و گفتم خوزستان خودش مشکل آب دارد و نمی‌شود امنیت چنین خط لوله‌ای را فراهم کرد که این طرح بعدا هم در دولت منتفی شد.
حیات مقدم گفت: البته از قبل و در دولت اصلاحات بیطرف توافقی با کویتی‌ها امضا کرده بود ولی در دولت نهم اصلا اجرایی نشد و به توافق اجرایی نرسید.
از سوی دیگر هدایت فهمی معاون مدیـرکل دفتر بـرنـامه ‌ریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو با تکذیب این موضوع گفت: این تفاهم نامه که در در دولت اصلاحات مطرح شد هیچ گاه اجرایی نشد.
وی همچنین تاکید کرد که اولویت وزارت نیرو تامین آب شرب ایرانی ها است و اعتقادی به صادرات آب نداریم.

اوضاع خوزستان
امیر حیات‌مقدم استاندار اسبق خوزستان با اشاره به اوضاع استان خوزستان و مشکل بی‌آبی در آن اظهار گفت:‌ در سال‌های ۸۴ و ۸۵ که استاندار خوزستان بودم هر هفته جلسه داشتیم و کارگروه آب خوزستان را تشکیل دادیم. در این جلسات همه موضوعات را پیرامون این مشکل بررسی می‌کردیم، از سرازیری زباله‌های صنعتی و سنتی به کارون تا انتقال خط لوله آب به آبادان، خرمشهر، ماهشهر، امیدیه و هندیجان که از قبل هم مشکل آب داشتند.
وی افزود: دو طرح کوتاه مدت و درازمدت مطرح بود. طرح درازمدت همین طرح آبرسانی غدیر بود که یک بار هم احمدی‌نژاد آن را افتتاح کرد و در حال حاضر مراحل بعدی آن را قرار است افتتاح شود.
در قالب طرح آب غدیر یک خط جدید با ظرفیت بالا به قطر ۲ هزار میلی متر از سد کرخه کشیده شد که به تدریج به ۲۵ شهر و یک هزار ۶۰۰روستا را آبرسانی خواهد کرد.
با این حال شایعاتی را نیز در این باره در فضای عمومی منطقه مطرح شد مبنی بر اینکه طرح بزرگ آب رسانی غدیر خوزستان که از ایستگاه پمپاژ قیصریه هویزه در حال تکمیل است، قرار است آب شرب بیش از ۲ میلیون شهروند بصره عراق را تأمین کند.
همین امر نیز سبب شد که گروهی با شکستن لوله‌های آب در خوزستان، به خیال خود، مانع از این انتقال می‌شوند و و این درحالی است که لوله‌های طرح غدیر قرار است آب را به خرمشهر و آبادان و دیگر شهرهای خوزستان برسانند.

اقدام مطلوب امام جمعه
در کشاکش چنین اقداماتی، حجت الاسلام موسوی‌فرد امام جمعه خرمشهر در آفتاب سوزان و هوای بسیار گرم منطقه با حضور در کنار کارگران و همکاری در جوشکاری لوله انتقال آب به مدت ۳۰ دقیقه شرکت کرد ، موجب خشنودی مردم این شهر شد. در حقیقت او با این اقدام آب بر آتشی که شوری آب در روزهای گذشته برافروخته بود ریخت.
وی با این اقدام روحیه کارگران را دوچندان کرد تا تلاش آنها برای حل شکل آب مردم زودتر به سرانجام برسد.
این اقدام بیانگر روشن بینی و گامی در همراهی با قلوب مردم بود تا آنها بدانند که در مشکلات، مسئولان آنها را تنها نمی گذارند. در این شرایط در حالی که مردم مطالبات خود را با مسئولی که درمیان آنها است مطرح می کنند، اجازه سوءاستفاده به دشمنان نیز داده نمی شود
وی در هدف خود از این اقدام افزود:‌ چون قرارگاه خاتم‌الانبیاء در خط دوم غدیر مشغول بود برای بازدید به آن مناطق رفتیم، دیدیم که در آنجا کارگران مجاهدت می کنند از این رو تصمیم گرفتم تا مانند زمان هشت سال دفاع مقدس که روحانیون ما می‌رفتند و در کنار رزمنده‌ها می‌جنگیدند و اسلحه به دست می‌گرفتند در کنار آنها کاری انجام دهم

تلاش قرارگاه خاتم
در همین زمان قرارگاه مهندسی خاتم الانبیا پروژه یک ساله آبرسانی به این شهرها را در مدت زمان کمتر از ۴۵ روز اجرا کرد و امروز ۸۰ درصد آب آبادان و خرمشهر از طرح غدیر تامین شد و سبب کاهش شوری آب شد.

در نهایت
در نهایت باید در نظر داشت که هدف دشمن کاهش اعتماد میان مردم و مسؤولاناست. وضعیت نامناسب آب در آبادان و خرمشهر از یک سو و از سوی دیگر مشکلات زیست محیطی چون ریزگردها موضوعی است که باید استاندار، مسؤولان استانی، وزارت نیرو، رئیس جمهور و همه وزرا در جریان آن باشند و بدانند مشکل اساسی خوزستان، زیرساخت ‌های عمرانی آسیب دیده است که باید اصلاح شوند ، اگر چه اقداماتی هم صورت گرفته است. با این حال مردم میگویند که اگر پروژه غدیر در زمان خود اجرا می‌شد کار به چنین شرایطی نمی‌رسید.
آنها بر این باورند که اگر قرار است که تحمل شوری آب و نبود آن سهم زندگی آنان باشد، مسئولانشان نیز باید در این موارد با آنان سهیم باشد و در غیر این صورت اگر مسئولان از مشکلات خبری نداشته باشند و زندگی آنها روال همیشگی خود را طی کند تحمل مردم اندک و راه نفوذ دشمن هموار می شود.
تا کنون روش های دولت پاسخگوئی مشکلات این منطقه نبوده اند و مردم در انتظار اقدامی انقلابی و جهادی هستند. بعلاوه مردم می خواهند این موضوع را در عمل ببیند که در غیر این صورت هر چه صداو سیما و مسؤولان گزارش دهند بی فایده خواهد بود.
از سوی دیگر اگرچه برخی از مسئولان هزینه طرح های عملی در این منطقه را بالا می دانند اما نباید فراموش کرد که مردم خوزستان مرزبانان مهین اسلامی بوده و هزینه های زیادی را در زمان جنگ پرداختند که این این هزینه‌ها در برابرآن به حساب نمی‌آید و اندک است.
در عین حال مسئولان بایستی به حرفهایی که به مردم می زنند عمل کنند چرا که سخن زیاد وعمل اندک موجب ایجاد بی اعتمادی در مردم می شود.

آب شیرین کن
در همین حال بسیاری از مسئولین استانی با توجه به حضور خود نیز راه حل های متعددی را اعلام کرده اند که یکی از آنها نصب آب شیرین کن است.
بسیاری از کارشناسان می گویند لازم است تا در آبادان، خرمشهر، ماهشهر، هندیجان و امیدیه دستگاه آب شیرین کن نصب شود تا در زمان مشکل آب با کیفیت بالا به مردم برسد. ترکیب این آب شیرین با آب های لوله‌کشی شهری نیز کیفیت آب را در فصل های گرم بالاتر می برد.
استاندار اسبق خوزستان با تاکید بر اینکه حتما باید آب شیرین‌کن در این استان کار گذاشته شود،‌ گفت: باید آب رودخانه‌های اطراف توسط این دستگاه‌ها شیرین شود. در زمانی که من در آنجا مسئول بودم موضوع آب‌شیرین‌کن‌ها را تصویب کردیم اما متاسفانه مسئولین بعدی آن را باید اجرایی نکردند.

https://siasatrooz.ir/vdcdsk0f5yt0zz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی