يکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 97882

کلیات لایحه برنامه ششم توسعه تصویب شد

جلسه علنی صبح و بعدازظهر دیروز نمایندگان مجلس به بررسی برنامه ششم توسعه اختصاص یافت و مجلس کلیات لایحه برنامه ششم توسعه را تصویب کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۵۴ رأی مثبت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران موافقت کردند. نمایندگان در نشست علنی پس از استماع اظهارات مخالفان و موافقان کلیات لایحه برنامه ششم توسعه، را به تصویب رساندند.
وکلای ملت با ۱۵۴ رأی موافق، ۷۶ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از ۲۴۸ نماینده حاضر در صحن علنی با کلیات برنامه ششم توسعه موافقت کردند.
وکلای ملت تا پایان رسیدگی به کلیات و جزئیات برنامه ششم توسعه، هر روز به طور قطعی در دو شیفت کاری صبح و عصر نشست علنی خواهند داشت و برای برگزاری جلسات علنی پارلمان در شیفت سوم، در نشست‌های نوبت عصر از وکلای رأی‌گیری خواهد شد.

مخالفت مجلس با دائمی شدن سهمیه ورود خانواده‌های ایثارگران به دانشگاه‌ها
نمایندگان مجلس به منظور تأمین نظر شورای نگهبان سهمیه ورود همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را حذف کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنج‌ساله توسعه از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و چند ماده از این لایحه را به منطور تأمین نظر آن شورا با اصلاحاتی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه خانه ملت، نمایندگان مجلس پیش از این وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تمامی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۲ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران موظف شده بودند که ۲۵ درصد از سهمیه‌های ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، بورسیه‌های تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصت‌های مطالعاتی و دوره‌های دکترای تخصصی را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند.
وکلای ملت در این نشست برای تأمین نظر شورای نگهبان این بند از لایحه مذکور را حذف کردند.

دولت با تعطیلی هشتم ربیع‌الاول موافقت کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی از موافقت دولت با تعطیلی هشتم ربیع‌الاول و تأمین بار مالی ناشی از اجرای این مصوبه خبر داد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح دیروز در ادامه بررسی لایحه اعاده شده دائمی کردن برخی احکام قوانین برنامه‌های پنج ساله از شورای نگهبان، بند الحاقی ۶ ماده ۴۱ این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس هشتم ربیع‌الاول سالروز شهادت حضرت امام حسن عسگری(ع) و آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) به عنوان تعطیل رسمی تعیین شد.
علی لاریجانی در جریان بررسی این ماده، گفت: شورای نگهبان به این مصوبه مجلس ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی را گرفته بود اما دولت اعلام کرده که بار مالی ناشی از اجرای این مصوبه را تأمین خواهد کرد و با تعطیلی هشتم ربیع‌الاول موافقت کرده است.

حضور رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پرتغال
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس پرتغال و هیأت همراه میهمان جلسه علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی بودند.
غلامرضا کاتب عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز پارلمان اسامی میهمانان این جلسه را قرائت کرد.
کاتب از طرف هیأت رئیسه خانه ملت حضور هیأت پارلمانی مجلس پرتغال در صحن پارلمان را از طرف هیأت رئیسه و همه نمایندگان مجلس خوش‌آمد گفت.

برنامه ششم طوری محاسبه شده است که دولت خود را متعهد به اجرا نداند
عضو هیات‌رئیسه مجلس گفت: برنامه ششم توسعه دستگاه‌های کشور را دچار نوعی روزمرگی کرده و از لحاظ محتوایی نیز بدون انسجام است.
‌ محمدعلی وکیلی در مخالفت با کلیات برنامه ششم توسعه اظهار داشت: ما تاکنون چند برنامه را گذرانده‌ایم و اکنون به برنامه ششم توسعه رسیده‌ایم اما این برنامه دارای اشکالات اساسی است که بخشی از آن شکلی و بخش دیگر محتوایی است. وی افزود: به دلیل برداشت‌های متفاوتی که دولت یازدهم از برنامه داشت حاضر نشد تا برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه دهد لذا مجلس دهم ناچار شد و اقدام به برنامه‌نویسی کرد که این موضوع تبعات زیان‌باری برای کشور و ساختارهای سیاسی آن داشت.
وکیلی با بیان اینکه ساختار برنامه ششم، ساختار برنامه توسعه نیست، عنوان کرد: گویا ما برنامه را با بودجه سالانه اشتباه گرفته‌ایم. هیچ کدام از مفاهیم موجود در برنامه ششم هیچ نسبتی با اسناد بالادستی و مفاهیم توسعه ندارند. با این برنامه پنج ساله بناست چه درصدی از افق را طراحی کنیم؟
وکیلی با طرح این سوال که چه نسبتی بین برنامه ششم و سیاست‌های ابلاغی ۲۴گانه رهبر معظم انقلاب است، گفت: بخش مهمی از این سیاست‌های ۲۴گانه در برنامه ششم مورد غفلت و تعارض واقع شده است. وی با اشاره به سیاست‌های کوچک‌سازی دولت یادآور شد: در برنامه تهیه شده ما شاهد سیاست کوچک‌سازی دولت هستیم که به مرور شاهد فربه بودن بخش‌هایی از دولت می‌شویم و این در حالی است که توجهی به کوچک‌سازی دولت نشده است.

اساسنامه صندوق توسعه ملی اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان اصلاح لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه، اساسنامه صندوق توسعه ملی را به منظور تأمین نظر شورای نگهبان اصلاح و تصویب کردند.
به موجب مصوبه مجلس، صندوق توسعه ملی که در این ماده صندوق نامیده می‌شود با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی تشکیل می‌شود.
صندوق در تهران مستقر است و در تهران و سایر نقاط کشور شعبه‌ای نخواهد داشت. اموال و دارایی‌های این صندوق متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است. این ماده در حکم اساسنامه صندوق است.
با ردّ کلیات لایحه برنامه ششم دولت باید مجدداً لایحه جدیدی را به مجلس ارائه دهد
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفت: در صورتی که به کلیات لایحه برنامه ششم توسعه رأی داده نشود، دولت باید مجدد لایحه‌ای را تدوین و تقدیم مجلس کند.
غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان و در جریان رسیدگی به کلیات لایحه برنامه ششم توسعه در اخطاری با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی و در تذکری با استناد به ماده ۱۹۶ آیین‌نامه داخلی خانه ملت، اظهار داشت: با توجه به نکاتی که مخالفان کلیات لایحه برنامه ششم توسعه مطرح می‌کنند، می‌خواهیم بدانیم هیأت رئیسه مجلس چه سیاستی را در قبال لایحه ششم توسعه اتخاذ کرده است.
وی افزود: براساس توضیحات نمایندگان، لایحه برنامه ششم توسعه مغایرت‌های زیادی با اسناد بالادستی دارد، بنابراین توضیح داده شود به چه نحوی قرار است این لایحه در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.
در ادامه لاریجانی در پاسخ به تاجگردون توضیح داد: ماده ۱۹۶ آیین‌نامه داخلی مجلس به مواد طرح‌ها و لوایحی برمی‌گردد که خلاف قانون اساسی یا اسناد بالادستی باشند، در صورت وارد بودن تذکر درخصوص مواد مذکور، این مواد یا اصلاح می‌شوند یا به کمیسیون تلفیق ارجاع داده خواهند شد. رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما درخصوص لایحه برنامه ششم باید گفت در صورتی که به کلیات آن رأی داده نشود، دولت باید مجدد لایحه‌ای را تدوین کند و کمیسیون‌های تخصصی لایحه جدید دولت را مورد بررسی قرار دهند و سپس کمیسیون تلفیق جدیدی برای رسیدگی به لایحه جدید برنامه ششم تشکیل شود و در نهایت در نوبت رسیدگی در صحن علنی قرار گیرد که به نظر می‌رسد چنین روندی تا سال آینده نیز طی نخواهد شد.

دولت یازدهم از بدهکارترین دولت‌هاست
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: امروز دولت یازدهم از بدهکارترین دولت‌ها است که در برنامه ششم برای پوشش این بدهی‌ها مواردی قید شده است.
علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در جریان بررسی کلیات برنامه ششم و در موافقت با آن طی سخنانی اظهار داشت: امروز یک رکن جدید برای تأمین بودجه آن هم تأمین خزانه تخصیص داده شده است همچنین نرخ رشد ۸ درصدی امسال و سال قبل از مسئولان عالی رتبه کشور شنیدیم. حال سوال اینجاست که بدون برنامه ششم ما با کدام ریل می‌خواهیم این قطار را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه ای‌کاش این قانون برنامه ششم توسعه یکبار مطالعه می‌شد، گفت: در این برنامه مطالب به خوبی ذکر و قید شده است. نگاه ارزشی به کار و ثروت آفرینان و همچنین بنگاه‌داری نوین ذکر شده که اتفاقاً هم به صورت کمی به آن اشاره شده است.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود یکی دیگر از مشکلات اساسی امروز کشور را افزایش سالیانه بیکاران فارغ‌التحصیل خواند و گفت: در برنامه ششم مقرر شده ۵۰ درصد تا پایان برنامه فارغ‌التحصیلان مهارتی باشند و از این فارغ‌التحصیلان بیشتر استفاده شود.
سلیمی با بیان اینکه امروز سود بانکی کمر مردم را شکسته است، گفت: براساس برنامه ششم هر سال ۱۰ درصد نسبت به سال قبل این سود بانکی کاهش پیدا می‌کند در حوزه سیاست‌های تجاری و تعرفه‌ای نیز به نکات خوبی اشاره شده است.

پرداختن به مسائل روزمره در برنامه ششم
نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: ما در گزارش کمیسیون تلفیق با چیزی به عنوان برنامه راهبردی مواجه نیستیم و آنچه مشاهده می‌شود مسائل روزمره و جاری است.
جلال میرزایی در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه گفت: آنچه که موافقان لایحه برنامه ششم در صحن مجلس ارائه کردند نشان می‌دهد که با چیزی به نام برنامه راهبردی در این لایحه مواجه نیستیم و آنچه که ما مشاهده می‌کنیم مسائل روزمره و جاری کشور است. وی افزود: به عنوان نمونه از یک‌سو بار مالی اضافه برای دولت در این لایحه ایجاد شده است اما در بخش‌هایی که ما با مشکل مواجه هستیم و درآمدهای دولت نیز وجود دارد هیچ راهکاری ارائه نشده است.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من نمی‌دانم اشاره به اردو رفتن در یک برنامه راهبردی ۵ ساله چه ضرورتی دارد، اظهار داشت: در ارتباط با تدوین متن برنامه در کمیسیون تلفیق نیز چهارشنبه هفته قبل دو بخش از برنامه برای مطالعه به نمایندگان ارائه شد اما امروز متوجه شدیم که گزارش کمیسیون ۴ بخش است و تغییراتی از روز چهارشنبه تا امروز در متن گزارش ایجاد شده است و این خود بیانگر آن است که اعضای کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه به خود اطمینان و اجماعی ندارند.
میرزایی خاطرنشان کرد: کسی منکر ضعف لایحه دولت نیست اما قرار نیست با این شیوه برنامه‌نویسی خلاء کار دولت را بیشتر کنیم و متنی را بنویسیم که قابل اجرا نباشد.

https://siasatrooz.ir/vdcdxj0n.yt05j6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی