شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۱
کد مطلب : 93570
غرب همچنان از مسئوليت‌پذيري در قبال آوارگان خودداري مي‌كند

استقبال اروپا از پناه‌جويان با گاز اشك‌آور

استقبال اروپا از پناه‌جويان با گاز اشك‌آور

در حالي پناه‌جویان با پای پیاده در حال رساندن خود به مرز اتریش هستند، گزارش‌ها حاکی است در حمله پلیس مجارستان با گاز اشک‌آور به گروه‌هایی انتقال داده شده به اردوگاه‌ها، چندین نفر زخمی شدند تا نشانه‌اي باشد بر استمرار عدم مسئوليت‌پذيري غرب در قبال پناه‌جويان.
پناه‌جویان نسبت به عملکرد دولت بوداپست معترضند زیرا به آنها قول داده شده بود با قطار به اتریش و آلمان فرستاده مي‌شوند اما آنان را به اردوگاه‌های مجارستان انتقال دادند؛ این مساله سبب شد تا درگیری شدیدی میان پناه‌جویان و پلیس این کشور رخ دهد. براساس گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده، پلیس مجارستان با استفاده از گاز اشک‌آور و نارنجک‌های بی‌حس‌کننده به پناه‌جویان حمله کرده است.
براساس عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی، برخی از پناه‌جویان که با قطار به اردوگاه‌های بیرون از شهر بوداپست منتقل شده‌اند، از رفتار خشونت‌آمیز پلیس خبر داده‌اند. آنها به سرعت از رفتارهای پلیس مجارستان عکس و فیلم مي‌گیرند و در شبکه‌های اجتماعی منتشر مي‌کنند. همچنین در یک حرکت نمادین نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ تن از مردم اتریش پس از فراخوانی که در شبکه‌های اجتماعی انجام شد با دوچرخه یا اسکیت، شرق به غرب شهر وین را طی کردند تا ضمن همدردی با پناه‌جویانی که در حال رسیدن به مرز این کشور با مجارستان هستند، از دولت درخواست کنند همه آنها را بدون هیچ قید و شرط بپذیرد.
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان عفو بین‌الملل، گروه‌های تندرو در روزهای اخیر با چوب به پناه‌جویان مستقر در جزیره «کاس» این کشور حمله و آنها را مضروب کرده‌اند. این اقدامات خشونت‌آمیز در مقابل نیروهای این سازمان رخ داده و پلیس ضدشورش یونان نیز از گاز آشک‌آور برای متفرق کردن جمعیت استفاده کرده است.
«آنتونیو گوتیرز» رئیس کمیساریای عالی پناه‌جویان سازمان ملل متحد نیز در بیانیه ای با تاکید بر لزوم اقدام مشترک و جمعی همه اعضای اتحادیه اروپا برای تسهیل مهاجرت قانونی، واکنش این قاره به بحران مهاجرت را «سرنوشت‌ساز» دانست و هشدار داد تعلل دراین باره فقط به سود قاچاقچیان انسان خواهد بود. در اين ميان «برنامه غذای سازمان ملل» یک‌سوم پناه‌جویان سوری که ساکن همسایگان این کشور هستند را از کمک‌های غذایی حذف کرد.
سخنگوی سازمان برنامه جهانی غذا گفت در سال‌جاری میلادی یک سوم از پناه‌جویان سوری در کشورهای همسایه این کشور، از برنامه «کوپن غذایی» حذف شده‌اند. ۲۲۹.۰۰۰ پناه‌جوی سوری در کشور اردن زندگی مي‌کنند که در ماه سپتامبر (شهریور) کمک غذایی دریافت نکردند. در اين ميان در اقدامي كه ايجاد‌كننده فضاي منفي عليه پناه‌جويان مي‌باشد صدراعظم آلمان با انتقاد از بیگانه‌ستیزی درباره گسترش تروریسم و اقدامات افراطی در این کشور هشدار داد. در اين ميان مارین لوپن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه ضمن انتقاد از روسای جمهور قبلی این کشور تاکید کرد: فرانسوا اولاند کسی بوده که می‌بایست از دیپلماسی قبل از سلاح در درگیری‌های سوریه استفاده کند و سارکوزی نیز شخصی بوده که خواستار حمله هوایی به لیبی شده است.
همچنين «جرمی کوربین» نامزد رهبری حزب کارگر انگلیس در یادداشتی برای روزنامه ایندیپندنت ضمن اشاره به بحران سوریه درباره مهاجران نوشت «این بحران مهاجران نیست بلکه بحران بشری است که نمی‌بایست به بحران انسانیت ما بدل شود. مردم از شرایطی می‌گریزند که برای بسیاری غیرقابل تصور است؛ جنگی وحشیانه در سوریه در جریان است که در آن ده‌ها هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر بی‌خانمان شدند. افراد بسیاری نیز از کشورهایی می‌گریزند که حقوق بشر به طور سازمان‌یافته و نفرت‌انگیزی مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد.»
خبر ديگر آنكه میلیاردر مصری در اظهاراتی عجیب اعلام کرده است، قصد دارد برای اسکان هزاران آواره‌ای که با فرار از کشورهای درگیر جنگ داخلی چون سوریه با خطرات بسیاری مواجه می‌شوند، جزیره‌ای بخرد. نجیب انسی ساویریس، سرمایه‌دار میلیاردر مصری که برخی دارایی وی را سه میلیارد دلار اعلام کرده‌اند در ادامه اظهارات عجیبش می‌گوید، یونان یا ایتالیا می‌توانند جزیره‌ای را به وی بفروشند، آن را مستقل و آن را میزبان مهاجران اعلام کنند. در این جزیره برای آوارگان جهت ساختن کشور جدیدشان شغل در نظر گرفته می‌شود. در همين حال رئیس‌جمهور ونزوئلا از سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در خاورمیانه انتقاد کرده و این کشور را مقصر اصلی بحران مهاجرتی اروپا دانسته است.
«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا روز گذشته ضمن انتقاد از سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در آفریقا و خاورمیانه گفت که سیاست‌های مخرب واشنگتن در قبال این کشورها، دلیل اصلی بحران مهاجرتی کنونی اروپاست. «مادورو» در مصاحبه با شبکه خبری روسی «راشا تودی» واشنگتن را متهم ردیف اول بحران مهاجرتی اخیر اروپا دانست.
وی افزود: فجایای داخلی عراق و بحران کنونی این کشور نتیجه سیاست‌های نادرست و مداخله‌جویانه واشنگتن در دوران ریاست جمهوری «جورج بوش» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در قبال بغداد (پایتخت عراق) است. رئیس‌جمهور ونزوئلا در ادامه ضمن انتقاد از آمریکا گفت که واشنگتن از عراق، سرزمینی که مهد تمدن بشریت است، کشوری بی‌ثبات ساخت و موجب تکه‌تکه شدن قلمرو این کشور شد.

https://siasatrooz.ir/vdcdzk0n.yt0s56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی