شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱
کد مطلب : 98340
رئیس‌جمهور جدید آمریکا چه می‌کند

ناشی‌گری یا درایت در رفتار؟

ناشی‌گری یا درایت در رفتار؟

بالاخره اولین اقدام ضد ایرانی رییس جمهور منتخب آمریکا علیه ملت ایران رونمایی شد و با امضای دستوری ورود اتباع ایرانی و ۶ کشور مسلمان دیگر به آمریکا به تعلیق در آمد.
دونالد ترامپ با این امضا که هدف از آن "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" خوانده شده ورود پناه‌جویان به آمریکا را برای چهار ماه معلق کرد و موقتاً بازدید شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان از جمله اتباع ایران به آمریکا را ممنوع کرد.
تصور می‌شود براساس این طرح سفر شهروندان ایرانی ابتدا برای ۹۰ روز متوقف می‌شود اما احتمال تمدید آن وجود دارد. هنوز معلوم نیست این دستور شامل دارندگان گرین کارت می‌شود یا نه.
این هفت کشور ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن هستند.
شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید تدابیر تازه را "بررسی سختگیرانه" سابقه افراد توصیف کرد.
وی در مراسم روز جمعه در پنتاگون گفت: "من درحال اعمال تدابیر تازه بررسی (سابقه) افراد هستم تا جلوی ورود تروریست‌های افراطی اسلام‌گرا به ایالات متحده گرفته شود. فقط باید کسانی را به کشورمان راه دهیم که از کشور ما حمایت می‌کنند و عمیقاً به مردم ما عشق می‌ورزند".
پیشتر، رسانه‌های آمریکا پیش‌نویس فرمانی را منتشر کرده بودند که خواستار منع موقت ورود اتباع ایران و ۶ کشور دیگر برای مدت ۳۰ روز به خاک آمریکا بود. انتظار می‌رود ترامپ، همین پیش‌نویس یا متنی با تغییراتی اندک را امضا کرده باشد.
اقدام ترامپ در قبال ملت ایران و منع رفت و آمد آنها در آمریکا در حالی صورت گرفته که در وهله اول غیر قابل پیش بینی بودن این رییس جمهور اثبات شد.
وی که نگاهی خصمانه به جمهوری اسلامی دارد شکی نیست که این سیاست‌های غیر قابل پیش بینی‌اش ادامه دار باشد.
نکته جالب توجه اینکه وی با ادعای حفاظت از آمریکا برای ممانعت از ورود تروریست‌ها این دستور را صادر کرده است و این در حالی است که نام عربستان که مهد پرورش تروریست‌ها است و القاعده تحت حمایت آنان که گفته می شود در حادثه ۱۱سپتامبر نقشی اساسی داشته در این لیست آورده نشده است،حتی نام پاکستان که انواع تروریست ها در آن پرورش می یابند نیز به چشم نمی خورد. به نظر می آید که آمریکا و دولت دونالد ترامپ و همه آنانکه به نوعی سیاست‌های ضد ایرانی را راهبری می کنند با این غربالگری هدفی مشترک دارند و آن گسترش ایران هراسی در عرصه منطقه‌ و بین الملل است.
از سوی دیگر واضح و مبرهن است کشورهایی که منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا را درعرصه‌ جهانی تامین نمی کنند از دایره مراودات و رفت و آمد به این کشور منع هستند و البته این نوعی سیاست فشار علیه کشورهایی همچون جمهوری اسلامی است تا در ذیل آن بتوانند این کشور را تسلیم خواسته‌های خود کنند. البته اسلام ستیزی و شیعه هراسی نیز در دستور کار این رییس جمهور تازه به دوران رسیده است که بطورحتم بازیگردانانی وی را در پشت صحنه هدایت می کنند!
به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی این رفتار رییس جمهور آمریکا می تواند درس عبرتی برای همه شیفتگان و ارادتمندان به آمریکا باشد تا چهره واقعی این رژیم استکباری را بیشتر بشناسند و دریابند که دست دوستی با آمریکا به تعبیر مقام معظم رهبری دستکش مخملی بر روی دست چدنی است و ریشه رفتار آنها همین است و امام خمینی(ره) نیز از ابتدا آمریکا را شیطان بزرگ نامیدند. ناظران سیاسی با تاکید بر غیر قابل پیش بینی بودن رفتار آمریکایی‌ها بر این باورند که ما نباید منتظر کنش های بعدی این رییس جمهور نابخرد بمانیم، بلکه باید با استراتژی‌های هدفمند قبل از هرگونه اقدامی مانع ادامه اقدامات ضد ایرانی این کشور شویم.
همچنین می بایست در حوزه دیپلماسی و اقتصادی قدرتمندتر از شرایط کنونی حرکت کنیم که هیچ کشوری به خود اجازه کوچکترین جسارتی به ملت ایران و انقلاب اسلامی ندهد.

ترامپ نگران ۲۷۰ میلیون اسلحه در دست آمریکایی‌ها باشد
عضو اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره فرمان ترامپ در اعمال محدودیت صدور روادید برای اتباع ۷ کشور مسلمان گفت: رئیس جمهور آمریکا به جای تصمیمات عجولانه نگران ۲۷۰ میلیون اسلحه در دست شهروندان این کشور باشد.
زهره الهیان نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، درباره امضای فرمان «غربالگری مهاجران از کشورهای مسلمان» توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا که براساس آن صدور روادید برای اتباع هفت کشور مسلمان عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه، یمن و ایران به مدت ۹۰ روز تعلیق شده، به تضاد موجود در اعترافات تبلیغاتی ترامپ در دوران تبلیغات ریاست جمهوری و اقدام کنونی رئیس جمهور آمریکا در صدور این فرمان اشاره کرد و گفت: در اظهارات انتخاباتی و تبلیغاتی ترامپ پیش از انتخابات، اعتراف به این واقعیت مطرح بود که آمریکا مبدع داعش است و ترامپ، کلینتون را محکوم می‌کرد که در زمان وی داعش شکل گرفته و حتی اوباما را حامی داعش می‌خواند.
وی افزود: ‌در حال حاضر این سؤال مطرح است و این تضاد جلوه می‌کند که چگونه است ایران که با داعش در حال جنگ است و در این زمینه به جبهه مقاومت کمک می‌کند، نماد کشوری حامی تروریسم در این فرمان (براساس ارجاعات متن فرمان) تلقی شده و به نوعی به عنوان کشوری با تهدید فوق‌العاده و جزو هفت کشور مطرح در فرمان مذکور قلمداد می‌شود؟
عضو اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس با ذکر این نکته که مسلم است در شرایط حاضر و طبق اعترافات ترامپ، آمریکا به عنوان اصلی‌ترین حامی تروریسم و داعش و تهدید علیه امنیت جهانی مطرح است، خاطرنشان کرد: این تضاد در صحبت‌های انتخاباتی ترامپ و فرمانی که صادر شده از این جا نشات می‌گیرد که مشاوره‌های غلطی که عناصر رادیکال و مشاوران رادیکال به ترامپ می‌دهند، باعث امضا کردن این فرمان شده و نوعی تصمیم عجولانه و تبلیغاتی برای ترامپ به حساب می‌آید.
الهیان با بیان اینکه قطعا این فرمان به لحاظ حقوق شهروندی و مسائل مرتبط با حقوق بشر قابل ارزیابی است،‌ اظهار داشت: بهتر است ترامپ به جای طرح این گونه مباحث تبلیغاتی و تصمیمات عجولانه، در قدم اول و اولویت اصلی به مشکلات اقتصادی و فقر و تبعیض در جامعه آمریکا و بدهی‌های سرسام‌آور خارجی این کشور بپردازد.
وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: امروز آمریکا به عنوان بزرگترین کشور با بالاترین میزان بدهی‌های خارجی و بدهکارترین کشور جهان مطرح است و نیاز است که به لحاظ مشکلات اقتصادی، ترامپ اولویت اصلی خود را در نظر بگیرد و اگر نگران تهدیدات امنیتی جامعه آمریکاست، بهتر است این موضوع اساسی را مدنظر داشته باشد که فعلا تهدید اصلی در جامعه آمریکا وجود ۲۷۰ میلیون اسلحه در دست شهروندان آمریکایی است که این بدان معناست که از هر ۱۰ آمریکایی ۹ نفر دارای سلاح هستند و طبق آمار هر روز ۳۲ نفر با شلیک گلوله کشته می‌شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این مهمترین تهدید امنیتی برای شهروندان آمریکایی است که باید ترامپ در این زمینه دستوراتی را برای ممنوعیت فروش سلاح در آمریکا صادر کند که البته این هم قطعا صورت نمی‌پذیرد، چرا که سودهای سرسام‌آور کارخانه‌های اسلحه‌سازی در آمریکا مطرح است و احتمال زیاد رئیس جمهور آمریکا به این موضوعات ورود پیدا نخواهد کرد.
وی با اشاره به عدم درج شهروندان عربستانی در این فرمان عنوان کرد: قطعا عربستان باید به عنوان خاستگاه داعش مورد اشاره ترامپ در این فرمان باشد؛ ولی به لحاظ حفظ منافع و اینکه پیوند بین آمریکا و عربستان به نوعی تضمین کننده منافع دو طرف است، قاعدتا اشاره‌ای به کشور عربستان به عنوان خاستگاه تروریسم و داعش نشده است.
الهیان در پایان عنوان کرد: بهتر است دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پیگیری‌های حقوقی را در مجامع بین‌المللی و سازمان ملل داشته باشد و طبق شعار روحانی مبنی بر بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی، پیگیری‌هایی را در راستای منافع و حقوق اتباع ایرانی انجام دهد.

فرمان ترامپ حاصل سیاست تسلیم و کرنش در مقابل آمریکایی‌ها‌ست
یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه فرمان ترامپ در محدود کردن ورود ایرانیان به آمریکا از نتایج سیاست تسلیم و سازش با آمریکایی‌ها است، گفت: اینها نتیجه بستن با کدخدا و مذاکره با آمریکاست.
محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در خصوص امضای فرمان «غربالگری مهاجران از کشورهای مسلمان» توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا که براساس آن صدور روادید برای اتباع هفت کشور مسلمان عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه، یمن و ایران را به مدت ۹۰ روز تعلیق شده، اظهار داشت: این دستور در واقع به نگاه برتری‌جویانه و حتی نژادپرستانه‌ای که در بین آمریکایی‌ها وجود دارد و نهادینه شده است، بازمی‌گردد.
وی با بیان اینکه آمریکا اصالتا کشوری است که برپایه مهاجران تشکیل شده است، افزود: مهاجران اروپایی در این کشور خود را به عنوان نژاد برتر می‌دانند و این خودبرتربینی منجر به نوعی نژادپرستی آمریکایی شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: شهروندانی که خود را آمریکایی اصیل می‌دانند که البته این‌ها هم نوادگان مهاجران اروپایی هستند، خود را از مهاجرانی که از کشورهای دیگر می‌آیند، برتر می‌دانند.
کوشکی با تاکید بر اینکه خودبرتربینی در فرهنگ آمریکایی وجود دارد و در مقاطع مختلفی منجر به بروز تنش‌های مختلف اجتماعی و درگیری شده است‌‌، عنوان کرد: ترامپ براساس همین زیرساخت فرهنگی وعده داد که با ورود مهاجران برخورد می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در فرهنگ آمریکایی، این مهاجران مزاحم و افراد شرور تلقی می‌شوند و فرصت‌های شغلی را نیز از آمریکایی‌های اصیل می‌گیرند. این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ترامپ با همین وعده بخشی از آرای آمریکایی‌ها را به خود جلب کرد، گفت: ترامپ در حال حاضر در مقام اجرای وعده‌های انتخاباتی خود است و نمی‌توان به وی ایرادی گرفت، چرا که وی براساس فرهنگ موجود در ایالات متحده عمل می‌کند.
کوشکی با انتقاد از سیاست خارجی دولت روحانی اظهار داشت: آیا نتیجه آن سیاست خارجی که می‌خواست اعتبار پاسپورت ایرانی را افزایش دهد این شد که پاسپورت ایرانی هم‌سطح با گذرنامه کشورهایی چون سومالی بشود‌؟
به گفته این استاد دانشگاه اعتبار گذرنامه ایرانی در حد کشورهای دارای تنش منطقه پایین آمده است.
وی ادامه داد: اگر نتیجه بستن با کدخدا و گفت‌وگو و مذاکره با آمریکا این باشد،‌ این به معنای تنزل وحشتناک جایگاه گذرنامه ایرانی و تنزل جایگاه کشور است.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: اجرای این فرمان و محدود کردن ورود ایرانی‌ها به آمریکا، یکی از نتایج سیاست تسلیم، سازش و کرنش در مقابل آمریکایی‌ها است.
کوشکی در خصوص برجام و سیاست ترامپ در برخورد با توافق هسته‌ای نیز تصریح کرد: برجام به نفع آمریکایی‌ها است و ترامپ برجام را کنار نخواهد گذاشت، بلکه سعی می‌کند با وارد کردن فشار به دولت روحانی امتیازات بیشتری را از ایران به دست آورد. وی افزود: آمریکایی‌ها و متحدان آنها توانستند در برجام امتیازات بسیار خوبی را از ایران بگیرند، اما ترامپ مایل است با همراهی و پشتوانه رژیم صهیونیستی بتواند مجددا امتیازات بیشتری را از دولت روحانی به دست آورد.
این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: چون دولت روحانی به شدت نگران این است که برجام از سوی ترامپ کنار گذاشته شود، حتما حاضر است امتیازات بیشتری را به آمریکایی‌ها بدهد تا ترامپ برجام را پاره نکند و از آنجایی که دولت آمریکا این موضوع را می‌داند، حتما فشار بیشتری به ایران وارد خواهد کرد.

در زمین آمریکایی‌ها بازی نکنیم
کارشناس مسائل بین‌الملل فرمان ترامپ درباره غربالگری مهاجران ۷ کشور مسلمان را بخشی از حرکت‌هایی ایذایی آمریکا علیه ملت ایران خواند و گفت: دوران راحتی را با حضور ترامپ نخواهیم داشت، ولی نباید در زمین آمریکایی‌ها بازی کنیم.
نصرت‌الله تاجیک سفیر اسبق ایران در اردن ، درباره امضای فرمان «غربالگری مهاجران از کشورهای مسلمان» توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا که براساس آن صدور روادید برای اتباع هفت کشور مسلمان عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه، یمن و ایران به مدت ۹۰ روز تعلیق شده، گفت: بحث ما با آمریکا صرفا بحث برجام و هسته‌ای نبوده و ما مشکلات زیادی با آمریکا داریم و طبیعی است قسمت اعظم آن به حساسیت‌های بی‌حد و بی‌مورد و سوء‌ظن‌ها و امنیتی کردن سیاست خارجی ایران توسط آمریکا برمی‌گردد.
وی این اقدام ترامپ را بخشی از همان حرکت‌هایی ایذایی خواند که آمریکایی‌ها ادامه خواهند داد و افزود: ممکن بود ما با سیستم دموکرات‌ها از این حساسیت‌ها دور باشیم، ولی با جمهوریخواهان به دلیل گرایششان در سیاست خارجی و دیدگاهشان نسبت به مسائل منطقه، شاید مشکلات بیشتری پیدا کنیم.
این کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است که باید خیلی دقیق و حساس باشیم و سعی کنیم به دام سیستم جمهوریخواهان نیفتیم و حساسیت‌ها را در حد معقول بروز داده و دنبال کنیم.
تاجیک اضافه کرد: اینکه به عکس‌العمل بیفتیم و در زمین آمریکایی‌ها بازی کنیم، شاید خیلی در راستای منافعمان نباشد.
سفیر اسبق ایران در اردن با ذکر این نکته که از این گونه موارد با سیستم آمریکا و مشخصا شخص ترامپ خواهیم داشت، افزود: باید خیلی دقیق و حساب شده رفتار کنیم و به گونه‌ای عکس‌العملی برخورد نکنیم که در دام ترامپ بیفتیم.
وی ادامه داد: باید رفتارمان را براساس یک راهبرد منظم که از الان طراحی کنیم شکل بدهیم، نباید رفتارها و عکس‌العمل‌ها و یا نوع واکنش‌هایمان به گونه‌ای باشد که دائما سینوسی و زیگزاگی باشد که هر رفتاری ترامپ صورت می‌دهد براساس آن رفتار کنیم. بدانیم با آمریکایی‌ها مشکل داریم و آنها هم با ما مشکل دارند. باید براساس منافع خودمان رفتار کنیم و نه بر اساس رفتارهای آنها.
تاجیک اضافه کرد: باید رفتارمان را براساس راهبردها تنظیم کنیم، نه براساس عکس‌العمل به رفتارهای ترامپ.
این کارشناس مسائل بین‌الملل اقدام ترامپ و این نوع برخوردها را در شأن مردم ایران ندانست و اظهار داشت: ما با آمریکا چالش سنگین داریم و نباید انتظار داشته باشیم که ترامپ جز این برخورد را داشته باشد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور قبلی (اوباما) نیز چنین قانونی را امضا کرد، یادآور شد:نباید خیلی از این اقدام ترامپ شوکه شویم، ولی باید برخوردمان تنظیم شده باشد و نباید خوشبین باشیم که همه مسائل‌ ما با ترامپ و آمریکا به دلیل برجام حل شده است. تاجیک مردم ایران را صلح دوست و با فرهنگ عمیق و تاریخ و تمدن برشمرد که تاکنون هیچ مشکلی در ارتباط با مسائل تروریستی و ... نداشته‌اند و گفت: اعمال محدودیت در صدور ویزا برای ایرانیان از همان فشارهایی است که آمریکا می‌خواهد بر سیستم حکومتی ایران وارد کند و با این برخوردها باعث اذیت و آزار مردم ایران و آن دسته از شهروندان ایرانی که در حال رفت و آمد به این کشور هستند، شود.
سفیر اسبق ایران در اردن ترامپ را فردی تاجرمنش خواند و گفت: از این پس دوران راحتی را با حضور ترامپ نخواهیم داشت.

https://siasatrooz.ir/vdcdzs0n.yt0jo6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی