جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 99250
برقراری دموکراسی هدف حمله آمریکا به عراق نبود

اعتراف وزیر خارجه بوش

اعتراف وزیر خارجه بوش

سرانجام پس از ۱۴ سال از اشغال عراق و در حالی که مقامات آمریکایی همچنان بر ادامه این حضور تاکید دارند، کاندولیزا رایس مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا گفت این کشور تنها به دلیل سرنگونی صدام - و نه برقراری دموکراسی - به عراق حمله کرده است.
وی در یک نشست گفت: "ما به عراق حمله نکردیم که دموکراسی را در آن برپا کنیم. ما به عراق رفتیم تا صدام حسین را سرنگون کنیم. این یک مسئله امنیتی بود." وی که در زمان حمله آمریکا به عراق به عنوان مشاور امنیت ملی این کشور فعالیت می‌کرد، این ادعا را که آمریکا با استفاده از قدرت نظامی‌‎اش قصد داشت دموکراسی را به عراق و یا افغانستان ببرد، رد کرد. وی گفت: "من هرگز به رئیس‌جمهور بوش نمی‌گفتم برای ایجاد دموکراسی در عراق و افغانستان از نیروی نظامی استفاده کند."
این مواضع در حالی مطرح شده که در عرصه داخلی عراق گروه‌های مردمی برای برقراری امنیت تلاش می‌کنند. نیروهای الحشد الشعبی در ادامه عملیات خود در منطقه «القیران»، روستای «امکیبره» واقع در جنوب شرقی قیروان در جنوب موصل را آزاد کردند.
در این میان در اقدامی که برگرفته از تحرکات آمریکا برای چند پاره کردن عراق است، نماینده منطقه کردستان عراق در روسیه با بیان اینکه موعد دقیق برگزاری همه‌پرسی جدایی کردستان از عراق هنوز مشخص نیست، آن را در پاییز و در ماه اکتبر یا نوامبر دانست. در همین حال منابع محلی سوری از جان باختن ۱۸ غیرنظامی درپی حملات ائتلاف آمریکایی به رقه خبر دادند.
لازم به ذکر است در واکنش به تحرکات غرب، رئیس‌جمهوری سوریه در مصاحبه با شبکه بلاروسی «او‌ان‌تی» اظهار داشت که جنگ سوریه منحصر در تروریست‌ها نبوده و مردم این کشور با حامیان تروریسم نیز در حال جنگند.
بشار اسد، اظهار داشت که تروریسم ابزاری است که از سوی کشورهای غربی به کار گرفته می‌شود. این کشورهای می‌خواهند تفکر نازیسم را که همان سیطره بر همه و تبدیل دولت‌ها و ملت‌ها به بردگان است، اجرا کنند. رئیس‌جمهوری سوریه از تصویری که غرب از جنگ سوریه ارائه می‌دهد انتقاد کرد و گفت که غرب تلاش کرد که جنگ سوریه را جنگ برای حفظ منصب نشان دهد. حال آنکه مردم سوریه فهمیدند که این جنگ برای تسلط بر سوریه است.
اسد ادامه داد: غرب توانست تا حد زیادی سوریه را تخریب کند ولی موفق به تحقق نقشه‌ای را که از ابتدا ترسیم کرده بود، نشد. غرب می‌خواست همه مردم سوریه با آن‌ها همراهی کنند. وی به حمله موشکی آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات نیز اشاره کرد و این اقدام دونالد تراپ را به مثابه استوارنامه‌ای برای لابی‌ها و قدرت‌های آمریکا دانست. بشار اسد در رابطه با حمله شیمیایی در خان‌شیخون نیز گفت که این حمله با هدف توجیه دخالت نظامی آمریکا در سوریه صورت گرفت.
خبر دیگر از سوریه آنکه نماینده ارشد سازمان ملل در امور سوریه می‌گوید که با حضور نظامیان ۳ کشور ضامن اجرای توافق آستانه در «مناطق عاری از تنش» سوریه موافق است ولی سازمان ملل حضور نظامیان کشورهای ثالث را نیز خواستار است. خبر دیگر آنکه دبیرکل ناتو پس از دیدار با صدراعظم آلمان تأکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در عملیات نظامی علیه داعش در عراق یا سوریه شرکت نخواهد کرد. از سوی دیگر فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه با اعلام دور جدید مذاکرات این کشور در ژنو ادعا کرد که تجزیه، خطری است که آینده سوریه را تهدید می‌کند.
لازم به ذکر است آمریکا در حالی همچنان به بحران‌سازی در عراق و سوریه ادامه می‌دهد که در داخل با چالش‌های متعددی مواجه است. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته که از ابتدا قصد داشته «جیمز کامی»، رئیس اف‌بی‌آی را اخراج کند. وی در مصاحبه‌ای با ان‌بی‌سی نیوز گفت: «او آدمی پرمدعا و خودنما است. «اف‌بی‌آی» دچار آشفتگی شده است.»
ترامپ اضافه کرد: «شما این را می‌دانید، من می‌دانم. همه می‌دانند. نگاهی به اف‌بی‌آی یک سال پیش بکنید دچار آشفتگی واقعی شده است.» یک رسانه آمریکایی گزارش داد که رئیس برکنار شده اف‌بی‌آی در واکنش به ادعای چندی قبل دونالد ترامپ درباره شنود مکالماتش توسط باراک اوباما، او را «دیوانه» خوانده بود.
رئیس‌جمهور آمریکا اعتراف کرد که از همان زمان تبلیغات انتخاباتی و بررسی رابطه‌اش با روس‌ها در صدد برکناری رئیس اف‌بی‌آی بوده و برکناری جیمز کومی به خاطر بحث ایمیل‌های هیلاری کلینتون نبوده است. در همین حال رئیس‌جمهور روسیه گفت که اخراج رئیس اف‌بی‌آی توسط رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر روابط مسکو - واشنگتن نخواهد داشت. پوتین در پاسخ به سوال خبرنگار سی‌بی‌اس مبنی بر اینکه اخراج کومی چه اثری بر روابط دو کشور خواهد داشت گفت: «هیچ اثری نخواهد داشت. سوال شما برای من خیلی خنده‌دار به نظر می‌آید. از من عصبانی نشوید.»

https://siasatrooz.ir/vdce7w8o.jh8oni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی