چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 109494

بحران‌سازان یک بحران

همزمان با اوج‌گیری بحران در سودان سعودی و البته امارات نقش حامی را برای شورای نظامی ایفا کرده و به رغم آنکه ادعای...

همزمان با اوج‌گیری بحران در سودان سعودی و البته امارات نقش حامی را برای شورای نظامی ایفا کرده و به رغم آنکه ادعای حمایت از ثبات سودان را سر می‌دادند، حمایت گسترده شورای نظامی را در دستور کار قرار دادند که محور آن نیز جلوگیری از تحقق مطالبات انقلابی مردم بود.
عربستان و امارات کمک سه میلیارد دلاری به سودان انجام دادند که ۵۰۰ میلیون دلار از این کمک به بانک مرکزی سودان برای تقویت مالی آن اختصاص یافته است. این کمک‌ها با آگاهی از این موضوع انجام شد که اعتراض‌ها در سودان ریشه اقتصادی داشته است. هدف عربستان و امارات این است که در این مرحله مانع تکمیل انقلاب مردم سودان شوند، همان گونه که در مصر این اقدام را انجام دادند.
اکنون ریاض و ابوظبی سعی دارند مدل مصر را در سودان پیاده کنند و با روی کار آوردن یک دولتی نظامی، ماهیت اقتدارگرای دولت در این کشور را حفظ کنند و سودان را در باشگاه اقتدارگرایان عربی نگه دارند. در همین راستا، دیوان پادشاهی سعودی در بیانیه‌ای با تاریخی خواندن روابط با سودان اعلام کرد که: ریاض تحولات سودان و بیانیه شورای انتقالی نظامی را پیگیری و حمایت خود را از اقدامات این شورا اعلام می‌کند. وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز بلافاصله پس از سعودی وارد عمل شد و با تاریخی خواندن تحولات سودان، تعیین عبدالفتاح البرهان به عنوان رئیس شورای انتقالی نظامی را تبریک گفت و تأکید کرد، به قدرت مردم و ارتش سودان برای عبور از تهدیدات اعتماد کامل دارد.
نکته مهم آنکه در نشست اتحادیه عرب در مکه، البرهان حضور یافتد و رسما از سوی عربستان به عنوان حاکم بر سودان مورد استقبال قرار گرفت. شورای نظامی حاکم در سودان پس از نشست مکه فرمان سرکوب انقلابيون که به قتل ده‌ها نفر و زخمی شدن صدها نفر دیگر منجر شد را صادر کرد.
صدیق ابو فواز خلبان سابق و معارض شورای نظامی حاکم بر سودان، حقایق جدیدی از حمایت‌های بی‌دریغ نظامی عربستان و امارات از شورای نظامی حاکم و از محموله‌هایی که هواپیماهای این دو کشور در فرودگاه خارطوم تخلیه کرده اند، پرده برداشت.وی گفت: محموله‌های سعودی و اماراتی طی هفته‌های اخیر در فرودگاه خارطوم فرود آمده است که به نظر می‌رسد جنگ افزارهای نظامی باشد.
البشیر که زمانی خود را حامی فلسطین و مقابله با سلطه بیگانگان می‌نامید و حتی کشورش به بهانه انبار تسلیحات حماس بودن از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شد، در سال‌های اخیر با تصور برخوردار شدن از حمایت‌های مالی و سیاسی در برابر مطالبات مردمی و تحرکات مخالفان، رویکرد به سعودی و آمریکا را درپیش گرفت. سودان زمانی روابط مطلوبی با جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت داشت. اما این رویکرد که ضامن حمایت مردم از البشیر بود به مرور از سوی وی کم رنگ شد و در نهایت سودان به مهره آمریکا و سعودی در آفریقا مبدل شد بگونه‌ای از یک سو در جنگ سعودی علیه یمن مشارکت کرد و از سوی دیگر علیه جبهه مقاومت از جمله مقاومت فلسطین و جمهوری اسلامی موضع گیری کرد. از سال ۱۳۹۴ و تعطیلی سفارت عربستان در تهران، سودان نیز مواضع ضد ایرانی تندی اتخاذ نمود. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdceoo8zejh87ei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی