يکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۱
کد مطلب : 120563

بازی سایه روشن ها در شهر!

فافیت پدیده ایست که می تواند جمله سایه روشن را درفرهنگ ادبیات فارسی تکمیل کند زیرا همیشه در کنار روشنایی تاریخ تاریکی هایی هم بوده است...
شفافیت پدیده ایست که می تواند جمله سایه روشن را درفرهنگ ادبیات فارسی تکمیل کند زیرا همیشه در کنار روشنایی تاریخ . تاریکی هایی هم بوده است تا همه فداکاری ها وجانفشانی ها را به حاشیه بفرستد. تخریب کاری بس ساده در مقابل ساختن و آبادانی به حساب می آید و این نوع اقدام همیشه زمانی آشکار می شود که گامهای بلندی بمنظور اعتلای یک فرهنگ وتمدن وحفظ یک اعتقاد وعقیده را در برداشته باشد.
گام دوم برای اصلاح چنین اتفاقی ضروری است که طی چهل سال اول انقلاب اسلامی تخطی هایی حادث شد و اگر ادامه یابد می تواند برای گام دوم خطر آفرین باشد زیرا کسانیکه قدم به این وادی می گذارند در آغاز نا دانسته است و نتیجه آن آبی است که به آسیاب دشمن ریخته می شود در حالیکه برای توجیه آن ازالقابی چون خدمت . سازندگی . پیشرفت و تمدن استفاده می کنند تا بشود ممر در آمدی برای گروههای مختلفی از جامعه به حساب آید اما در تراز بعد مادی ومعنوی خساراتی جبران ناپذیر را به همراه خواهد داشت .
دولت های پنجم وششم را می توان مجزا از این تفکر به حساب آورد زیرا نا چار بودند ویرانی های حاصل از هشت سال دفاع مقدس را سامان بخشند که باید در کمترین زمان ممکن انجام می شد تا جامعه ی بهت زده پس از جنگ بابحران های اقتصادی تازه ای بدلیل توقف تولید و افق پیش رو که حاصل تفکر و تحریم های بازندگان در این نبردنابرابر بود روبرو نشوند. اما پس از گذاراز این دوران سازندگی نوبت به ایجاد نظمی تازه فرا می رسید تا همه چیز بر اساس وروال مصوبات قوه قانون گذار و نظارت های حاشیه ای آن باشد که بر اثر بی توجهی های مفرط بازهم گروهی از وارثان در خفا ی سیاه بازار های دوران نبرد که شاهد موفقیت اجداد خود طی ۱۶ سال اول پس از انقلاب اسلامی و به چنگ آوردن گنج های قارون از محل احتکارورانت واردات ونیازهای ضروری مردم بودند پروژه تازه را به تبعیت از آموزش های گانگستری در غرب واروپا وبخصوص مافیای ایتالیا پیاده نمودند تا بخش مادیات را همچنان میراث خود دانسته ودر انحصارداشته باشند! که این روش به دلیل بی اعتنایی در دولت های بعدی گسترش قابل توجهی پیدا کرد تا نوبه نوعی بدعت و عادت ثانویه تبدیل گردد ومبحث خصوصی سازی از نمونه های بارز آن است. اهداف تبیین شده دولت سیزدهم اگرچه بر لبه تیغ گام بر می دارداما ۱۸۰ درجه با این رفتار نهادینه شده مغایرت دارد که بالطبع سختی ها ومرارت های بسیاری را با خود به همراه خواهد داشت ونیازمند آن است تا رسانه های مختلف وبخصوص صدا وسیما تمام توان را بر محور شفافیت وبرون رفت از سایه روشن ها استوار کنند تا نیروهای تازه نفس قوای سه گانه وبخصوص مجریه و همچنین آحاد جامعه کاملا از بستر نو ورویکردهای جدید آن آ گاهی پیدا کرده وبدانند نه تنها روال تغییر یافته بلکه قطارها ی مستقر براین ریل نیز مسیر های متفاوت وتازه ای را طی خواهند کرد.
به همین منظور مدیران پایین دستی نباید منتظر اقدامات کلان باشند بلکه دیدگاه خود را با نقطه نظر های رئیس قوه مجریه تراز نموده تا قبل از تفکر پیرامون پروژه های جدید طرحهای نیمه تمام و بجا مانده را به اتمام برسانند که در این میان شهرداری ها را موظف و متعهد می کند پیش از اینکه به جمع مشکل سازان گذشته بپیوندند نگاهی به صندوق خالی خود ومیزان دیون بجا مانده بیندازند زیرا بدون استثنا همگی با تراز منفی نقدینگی روبرو هستند .
همانگونه که شورای اسلامی پنجم قسمت اعظمی از دارایی های منقول وغیر منقول شهرداری اصفهان از جمله عرصه واعیانی ها رابه حراج در قالب مزایده گذاشت تا با کسری بودجه سالانه روبرو نشود اما بازهم این روند همچنان ادامه پیدا کرد. چنان که شهردار قبلی درست یک روز پیش از پایان دوره مدیریت خودبرای اولین بار تنها وبدون حضور بعضی از بادمجان دور قاب چین ها ی همیشگی با دریافت گزارش شفاهی یکی از مدیران حوزه خلاف در ساخت وساز یک باب مغازه را که در چند متری شهرداری مرکزی وبافت تاریخی اتفاق افتاده بود مشاهده وضمن بررسی در محل اعلام می کند « این ساختمان کلا باید تحریب شود» اما هیج اقدامی صورت نگرفته تا علیرغم شکایات متعدد طومارهای موجود در شهرداری مرکزی ومنطقه ۳ تا مرحله نازک کاری و دکوراسیون ادامه یافته و امروز تابلوی فروش آن بملغ ۹ میلیارد پشت شیشه ها نصب شود!
شهرداری وشورای شهر جدید وتازه نفس که انگار هیچ مسئولیتی پیرامون مشکلات و چالش های بجا مانده از قبل در خود نمی بینینند که برای نمونه تکلیف مغازه مذکور رادر محدوده تاریخی معلوم تا مشمول عطف به ماسبق نشود اما واحدی ۹ متری در منطقه میراثی وبافت تاریخی گذر تلفنخانه ونبش کوچه سردار جنگ با اخذ پروانه تعمیرات گام به گام تخریب ومجددا وبدون رعایت ضوابط عقب نشینی از گذروعدم افزایش ارتفاع نوسازی شود در حالیکه نه تنها منطقه سه بلکه اداره کل بازرسی وهمچنین مشاور رسانه ای شهردار و شخص مدیر کل روابط بین الملل ودیگر قسمت های مسئول در شهرداری از روند این جریان و تصاویری مستند با اطلاع بودند اما هیج اقدام عاجلی تا این تاریخ صورت نگرفته و از سوی دیگر در حالیکه شاهدند مسجد قدیمی وخانه میراثی وتاریحی مرحوم حاج محمد علی کازرونی بنیان گذار صنعت نساجی در اصفهان با احداث کارخانه وطن .با چراغ سبز میراث فرهنگی پروانه تخریب اخذ تا یکی دیگر از هویت های شهر درعباس آباد که از خیابان های بجا مانده عصر صفویه است در ورطه تخریب قرار گرفته و کفن ودفن شود وکدام مشت نمونه خروارباشند.
حالا اگر مدیران شهری جدید نمی توانند اتفاقات گذشته از این نوع را جبران نمایند حداقل می شود از ادامه آن ممانعت نمایند که نیازمند است تا شهردار جدید روزهای اول را به بازدید بدون همراه به سبک شاه عباسی پرداخته وهمچون شهردار قبلی به آخرین روز ودقیقه نود واگذار نکنند ! با کمال تاسف بازهم به مدیران جدید شهری واعضای شورای ششم شهر عاجزانه یاد آور می شویم که اسلاف این دو ارگان در دو دوره گذشته را می توان گروه افتتاح طرح هایی دانست که اهم آن ها از دوران شهرداران و شوراهای سوم وچهارم به مرحله تکمیل رسیده بودند اما فرصت رو نمایی پیدانشده بود تا امروز تاریخ به گونه ای تکرار شود زیرا آنچه از باقی مانده شورای پنجم نتوانست توسط شهرداروقت به بهره برداری برسد اما به فرم صوری افتتاح شود شامل میدان شهید سلیمانی . رینگ چهارم حلقه ترافیکی شهر.سالن اجلاس .نمایشگاه بین المللی و تعویض کف پوش پیاده روها ی شهر و گذر های سپاه و آمادگاه وتعدادی دیگر است که اصولا پیشرفت آنها هیچ کدام در مقیاسی نبود که افتتاح شوندزیرا برای نمونه بازدید کنندگان نمایشگاه نساجی با مشکل قفل بودن درب سرویس های بهداشتی روبرومی شدند تا عطای نمایشگاه بین المللی را به لقایش ببخشند ومحل را به سرعت ترک کنند تا علیرغم ادعا ها پیرامون شفافیت اما بازهم بازی سایه روشن ها در شهر برقرا باشد!

نویسنده: حسن روانشید - روزنامه نگار پیشکسوت
https://siasatrooz.ir/vdcep78zxjh8wni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی