دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۱
کد مطلب : 100088
اعتراف ویکلی استاندارد به تلاش آمریکا برای حذف غنی‌سازی ایران

زمینه‌سازی آمریکا برای کدام توافق!

زمینه‌سازی آمریکا برای کدام توافق!

در حالی برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای آمریکا بر طبل توافقی دیگر با ایران با هدف حذف غنی‌سازی می‌زنند که ملت ایران از دولتمردان انتظار دارند مردان دیپلماسی ما دیگر فریب لبخند غرب را نخورند؛ دو سال و نیم عمر دولت یازدهم برای مذاکرات هدر رفت؛ آنچه نتیجه این دوسال ونیم مذاکرات پی درپی و آمد وشدهای فراوان؛ بود برجام دوساله و دریغ ازیک روز تعهد طرف مقابل در قبال اجرای این توافق !!حالا به بهانه‌های واهی می‌خواهند زیر این توافق بزنند و دوباره مسیر امتیازگیری بیشترعلیه جمهوری اسلامی ایران را طوری دیگر طی کنند.
پایگاه ویکلی‌استاندارد گزارش داده رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال توافقی دوباره با ایران است که اجازه غنی‌سازی را از ایران برای همیشه بگیرد.
به گزارش مهر، یک رسانه آمریکایی در گزارشی به تازگی از طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای دائمی کردن محدودیت‌هایی در توافق هسته‌ای با ایران (برجام) خبر داده که پس از طی دوره‌ای مشخص به پایان می‌رسند.
این خبر قرار است در شماره آینده مجله ویکلی‌استاندارد مورخ ۲۴ جولای به چاپ برسد، اما بخشی از آن روی وب‌سایت این پایگاه خبری منتشر شده است. ویکلی‌استاندارد نوشته ترامپ از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ متنفر است و به همین دلیل در خفا، مذاکراتی را برای عقد توافقی جدید آغاز کرده است.
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا می‌گوید که رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا با وی در خصوص برجام رایزنی کرده است. وی می‌گوید: «من گفت‌وگوهای زیادی با تیلرسون در این مورد داشته‌ام. می‌دانم که هدف او این است که می‌خواهد به مرور زمان به توافقی دست پیدا کند که به ایران، هرگز اجازه غنی‌سازی نمی‌دهد.»
یک منبع کاخ سفید گفته که دولت آمریکا نه به دنبال پاره کردن توافق هسته‌ای است، و نه اصلاح آن. او، در عوض به دنبال توافقی جدید با مشارکت متحدان اروپایی آمریکا است.
ویکلی‌استاندارد می‌نویسد: «توافق هسته‌ای ایران چگونه خواهد بود؟ به کلام کلی، این توافق نقائصی که دولت ترامپ آن را مرگبارترین اشتباه برجام می‌داند برطرف خواهد کرد: مفاد موسوم به 'غروب آفتاب' که برای محدودیت‌های موجود در بخش غنی‌سازی اورانیوم ایران، مدت انقضای مشخص در نظر می‌گیرند.»
درادامه آمده است: «این توافق، همچنین تحریم‌های بیشتر و گسترده‌تری در بخش‌های غیرهسته‌ای وضع خواهد کرد و تدابیر اجرایی سخت‌گیرانه‌تری برای حالت امتناع ایران از اجرای توافق و پایبندی به آن در نظر خواهد گرفت.»
ویکلی‌استاندارد نوشته جزئیات بیشتر توافق جایگزین برجام هنوز مشخص نیست و قرار است تیمی از شورای امنیت ملی آمریکا که مسئول بازبینی سیاست آمریکا در قبال ایران و برجام است، مفاد آن را مشخص کند.
مارک دابوویتز، مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دموکراسی» که از جمله مشاوران بیرونی دولت آمریکا درباره برجام است گفته اروپایی‌ها از اضافه شدن مفاد اصلاحی که مفاد دارای تاریخ انقضا در این توافق را دائمی کنند، استقبال خواهند کرد.
دابوویتز می‌گوید: «اروپایی‌هایی که من با آنها محرمانه گفت‌وگو می‌کنم می‌گویند این با آنچه آنها می‌خواهند ببینند، سازگار است.»
به نوشته ویکلی‌استاندارد احتمال حصول توافقی بهتر باعث شده که دولت ترامپ تصمیم بگیرد برای بار دوم هم پایبندی ایران به این توافق را در گزارش سه‌ماهه به کنگره تأیید کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ایمیلی به ویکلی‌استاندارد گفت: «دولت ترامپ در حال انجام بررسی‌هایی جامع در خصوص سیاست‌هایش در قبال ایران است. هنگامی که نتایجمان در این حوزه را نهایی کنیم، چالش‌هایی که ایران ایجاد می‌کند را به نحوی روشن و مصمم مورد بررسی قرار خواهیم داد.» وی اضافه کرد: «دولت ترامپ تصریح کرده که دست‌کم تا زمان اتمام این بررسی‌ها، ما به برجام پایبند خواهیم ماند و ضمانت خواهیم کرد که ایران، کاملاً درباره الزامات آن پاسخگو خواهد بود.»

ایران هنوز به دنبال بمب اتم است
جالب اینجاست که محافل سیاسی آمریکا نیز مسیر برچیده شدن توافق هسته‌ای را هموار می‌کنند؛ چنانچه «اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ادعاهایی بی‌پایه ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح‌های اتمی، علی‌رغم حصول توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ متهم کرده است.
«رویس» در بیانیه‌ای که روی وب‌سایت مجلس نمایندگان آمریکا قرار گرفته مدعی شد که توافق هسته‌ای به ایران اجازه می‌دهد «حتی بدون تقلب، مسیر خود برای سلاح هسته‌ای را ادامه دهد.»
این قانونگذار ارشد کنگره آمریکا همچنین نوشت: «ایران، برنامه موشک بالستیک غیرقانونی خود را سرعت بخشیده و گزارش‌های متعددی درباره عدم پایبندی ایران به توافق موجود است.» ادعای نماینده کنگره در حالی مطرح می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به عنوان نهاد مسئول رصد پایبندی ایران به برجام، در چندین گزارش پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، پایبندی کامل ایران به آن را تأیید کرده است. «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد توافق هسته‌ای، پایبندی ایران به آن را ستود.
«رویس» نوشته است: «برجام به ایران اجازه داده هزاران سانتریفیوژ هسته‌ای را نگه دارد و به این ترتیب، حتی بدون تقلب، مسیرش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را باز نگاه دارد.»
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از سیاست «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران هم حمایت کرده و نوشته است: «دولت جدید، به درستی به ایران بابت اقدامات خطرناکش اخطار داد.»
از قرار معلوم تقلای آمریکا برای برهم زدن این توافق هسته‌ای آن قدر زیاد است که حتی محافل رسانه‌ای نیز بر سیاست جدید ترامپ در قبال برجام مهر تایید زده‌اند!
این در حالی است که دیروز دبیرکل سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای به مناسب دومین سالگرد برجام، پایبندی ایران در اجرای تعهداتش براساس این توافق را ستود. آنتونیو گوترش، با انتشار بیانیه‌ای گفت: برجام یک دستاورد بزرگ در حوزه عدم اشاعه هسته‌ای است. این توافق به ما امید داد که پیچیده‌ترین موضوعات در این حوزه را می‌توان از طریق گفت‌وگو، تفاهم و همکاری مورد رسیدگی قرار داد.
وی از اظهار پایبندی دوباره ذی‌نفعانِ برجام در ۲۵ آوریل، مبنی بر اجرای کامل و اثربخش این برنامه، استقبال کرد و از آن‌ها خواست تا به کار مشترک براساس حسن نیت و اقدام متقابل ادامه دهند.
دبیرکل سازمان ملل گفت:‌ تعهد پایدار آن‌ها برای امکان‌پذیری (دوام‌پذیری) و موفقیت این توافق امری اساسی است. وی همچنین از دولت‌های عضو خواست از پیشبرد بیشتر این توافق تاریخی حمایت کرده و وعده داد که خود نیز چنین کاری خواهد کرد.
گوترش تأکید کرد که به نفع جامعه بین‌الملل است که این دستاورد ناشی از دیپلماسی چندجانبه با وجود تغییرات و چالش‌های (موجود بر سر راه) اجرای آن دوام یابد و موجب استحکام تعهد جمعی ما به دیپلماسی و دیالوگ شود.
اظهارات گوترش و توصیه به جامعه بین‌الملل برای حمایت از این توافق اگر برای هرکشوری توصیه‌ای خردمندانه باشد برای آمریکا مصداق مثال از آن گوش و آز آن گوش دیگر دروازه است!
البته اگر منطقی‌تر به موضوع نگاه کنیم سکان سازمان ملل با هدایت و رهبری آمریکا مدیریت می‌شود و این حرف‌های آقای گوترش توصیه‌ای بیش نیست و این توانایی را برای ملزم کردن آمریکا به اجرای برجام ندارد! پس آقای مدیرکل بیانیه هم ندهید اتفاقی نمی‌افتد
نکته حائز اهمیت و دلیل توجه ما برای پرداختن به این گزارش این است که ویکلی‌استاندارد از حذف غنی سازی ایران و توافقی جدید سخن می گوید؛ حال سوال اینجاست که آیا برهم زدن این توافق بین‌المللی و پای میز مذاکره‌ای جدید رفتن و امضای توافقی جدید آن هم با شیوه و خواست آمریکایی‌ها به صلاح است؟ آیا ۵کشور دیگر دنیا حاضر به برهم خوردن این توافق به اصلاح بین‌المللی هستند؟
آنچه ملت ایران از دولتمردان انتظار دارند اینکه مردان دیپلماسی ما دیگر فریب لبخند غرب را نخورند؛ دو سال و نیم عمر دولت یازدهم برای مذاکرات هدر رفت؛ آنچه نتیجه این دوسال ونیم مذکرات پی درپی و آمد و شدهای فراوان؛ برجام دوساله و دریغ ازیک روز تعهد طرف مقابل در قبال اجرای برجام!!حالا به بهانه‌های واهی می‌خواهند زیر این توافق بزنند و دوباره مسیر امتیازگیری بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران را طوری دیگر طی کنند.
علی اکبر صالحی در یازدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج کشور، در مشهد افزود: در زمینه ۳۰ درصدی که اختلال در عملکرد برجام ایجاد می کنند نیز باید با آمریکا مذاکره کرد، فشار آورد. اهرم وارد آوردن این فشار را هم در اختیار داریم که بقیه آن به تصمیم حاکمیت و نظام است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: من بارها گفته و می‌گویم آمریکاییها در وفای به عهد خود به درستی عمل نکردند. در این بخش در برجام اشکال وجود دارد و با وجود آنکه مدعی است خلاف برجام اقدامی نکرده اما در واقعیت چوب لای چرخ می‌گذارند و از این رو رهبر معظم انقلاب فرمودند تسامح شده اما این تسامح را عده‌ای اینگونه مطرح می‌کنند که منجر به از بین رفتن صنعت هسته‌ای شده است.
وی همچنین گفت: از زمان بعث حضرت رسول اکرم(ص) تا فروپاشی امپراتوری ایران ۲۶ سال طول کشید و بعد مدتی امپراتوری رم بیزانس هم فروریخت و امروز در عصر جدید شاهدیم بعد انقلاب اسلامی ایران اتحاد جماهیر شوروی فروریخت. اکنون هم در شرایطی هستیم که امپراتوری آمریکا دچار تکانه‌های شدید و دوقطبی شده و و برای نخستین بار دچار سردرگمی در راهبردهایش شده است.
صالحی افزود: ترامپ هر روز حرفی می‌زند. یک روز می‌گوید برجام را پاره می‌کنم، هیچگاه فرانسه نمی‌روم و دیروز در پاریس بوده است. نمی‌داند در مورد اسرائیل چه کند و هر بار حرفی می‌زند و در واقع این شرایط بیانگر آن است که دچار سردرگمی در استراتژی شده است.
وی ادامه داد: در واقع این تکانه‌ها در آمریکا شروع شده و این سردرگمی با تزریق استراتژی سردرگمی از سوی کشورهای منطقه همچون عربستان و رژیم صهیونیستی تقویت می‌شود چنانکه عربستان با تزریق پول سعی می‌کند منافع خود را تامین کند و از سویی صهیونیستها در آمریکا قدرت زیادی دارند و کشورهای منطقه و همجوار در خلیج فارس که قوت مردم خود را به کام استکبار می‌ریزند و این جنایت و فجایع را در منطقه به بار می‌آورند همه در این سردرگمی دخیل هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcev78zvjh877i.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی