يکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 103382
چرا برخی می‌خواهند القا کنند از روسیه سیگنال‌های منفی دریافت می‌شود؟

آدرس‌های غلط برای وارونه جلوه دادن روابط تهران - مسکو

آدرس‌های غلط برای وارونه جلوه دادن روابط تهران - مسکو
گویا برخی تحلیلگران به دنبال وارونه جلوه دادن روابط راهبردی ایران و روسیه هستند. با وجود آنکه مسکو و تهران همچنان متحد استراتژیک یکدیگر در منطقه هستند اما برخی به عمد یا غیرعمد در تلاشند که دریافت سیگنال‌های منفی از مسکو را به افکارعمومی القا کنند؛ افرادی که به نظر می‌رسد در زمین آمریکایی‌ها بازی می‌کنند.
به تازگی یکی از رسانه‌ها به روابط دو کشور مذکور پرداخته و اذعان کرده، مسکو دارای اهدافی خاص ومنفعت‌طلبانه است و نمی‌تواند شریک راهبردی خوبی برای تهران باشد و با آوردن سیر تاریخی گذشته روابط دو کشور بنا را بر بی‌اعتبار دانستن این دو متحد استراتژیک گذاشته است، که البته هدف از مطرح کردن این مسئله آن هم در شرایطی که مسکو برای حسن نیت به تهران گام‌های مثبتی و بلندی برداشته است در جای خود قابل تامل است!
اگر اهداف گزارشی که از سوی یکی از محافل رسانه‌ای نوشته بود را نادیده بگیریم با پرداختن به روابط روسیه و مسکو روسیه می‌توان گفت، مسکو به خوبی می‌داند اگر در روابط خود با تهران خیانت کند و فریب وعده‌های آمریکا و دیگر کشورهای غربی را بخورد، بازنده بزرگ معادلاتی خواهد بود که آینده جهان را رقم می‌زند. گرایش روسیه به سمت ایران و محور مقاومت این روزها به یک اتحاد محکم در برابر ائتلاف غربی - عبری و عربی تبدیل شده است و همین اتحاد سبب پیروزی‌های اخیر در سوریه و عراق مقابله گروهک تروریستی تکفیری - وهابی شده است!
ایران قدرتمند و مستقل است و می‌تواند در بحران‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای که یک خطر و تهدید مشترک محسوب می‌شود، و همکاری مسکو یک آن هم از جنس راهبردی بسیاری از معادلات غرب را در منطقه بر هم زده است.
آمریکا از هر چه نزدیکتر شدن این دو کشور به هم ناخرسند است و برای این که روابط را تخریب کند اقداماتی انجام داده و باز هم خواهد داد
به باور ناظران سیاسی اراده دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط همه جانبه بین ایران و روسیه می‌تواند به الگوی مناسبی برای تداوم همکاری‌های منطقه‌ای تبدیل شود.
به نظر می‌رسد نقطه اوج این روابط دیدگاه مشترک دو کشور درخصوص موضوع مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی در جغرافیایی سیاسی منطقه و اتفاق نظر درخصوص مقابله با تروریسم خود دلیل محکمی برای همراهی بیشتر روسیه با تهران است.
شاید همین عامل نیز باعث دشمنی دشمنان دو کشور که تصور می‌نمودند به جز فاصله نزدیک جغرافیایی ایران و روسیه نقاط اشتراک محدودی بین دو کشور وجود دارد بوده است.
نکته مهمتر اینکه علاوه بر اینکه روسیه شریک راهبردی تهران در منطقه محسوب می‌شود، از حامیان اصلی جمهوری اسلامی در قبال توافق هسته‌ای و برجام است چنانچه به تازگی معاون کمیته امور خارجی شورای فدراسیون روسیه در حاشیه نشست امنیتی مونیخ از معاون وزیر خارجه آمریکا خواست که به قواعد حقوق بین‌الملل احترام بگذارد و تعهدات برجامی خود را محترم بشمارند.
همچنین سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که مدتی قبل به تهران سفر کرده پس از دیدار با معاون وزیر خارجه کشورمان تأکید کرد که آمریکا با مطرح کردن اتهاماتی بی‌اساس، عمدا به دنبال بی‌ثبات کردن ایران است.
ریابکوف در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» روسیه گفت: «ما بسیار نگران تلاش‌های برخی کشورها به رهبری آمریکا برای مرتبط کردن موضوعات نامربوط به مباحثات درباره توافق هسته‌ای ایران (برجام) هستیم». هفته گذشته نیز که وزیر خارجه کشورمان به مسکو سفر کرده بود؛ بعد از دیدار با همتای روسی خود تاکید کرد روسیه می‌تواند به تغییر الگو در خلیج‌فارس کمک کند.
به هرحال به نظر می‌رسد که مسکو با درک درست از بی‌صداقتی آمریکا و متحدانش در منطقه و پی‌بردن بر آتش‌افروزی‌های آنان در منطقه به سوی تهران چرخیده است و تهران هم تا زمانی روی روسیه حساب باز می‌کند و از این کشور به عنوان شریک راهبردی یاد خواهد کرد مواضعش در راستا و تاکید بر صلح و امنیت وحفظ استقلال و تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه باشد. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان
https://siasatrooz.ir/vdcevx8zwjh87xi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی