جمعه ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۶
کد مطلب : 106399
در دیدار جمعی از نویسندگان و شاعران با رهبرمعظم انقلاب اسلامی مطرح شد

از توقع رمان سطح بالا تا معرفی ایرانی مسلمان

جمعی از نویسندگان و شاعران با رهبرمعظم انقلاب اسلامی دیدار کردند و با ایشان درباره برخی مسائل حوزه ادبیات سخن گفتند.
در این دیدار شاعرانی همچون علی‌محمد مؤدب، محمدمهدی سیار و نویسندگانی همچون علی اصغرعزتی پاک، راضیه تجار، وجیهه علی اکبری سامانی، یاسین حجازی، هادی خورشاهیان، محمد رضا شرفی خبوشان، موسوی‌نیا، محسن مؤمنی شریف و سارا عرفانی حضور داشتند.
برخی از حضار در این جلسه در خصوص این دیدار توضیحاتی دادند که از نظرتان می‌گذرد:

رضایت رهبری از وضعیت فعلی رمان
راضیه تجار اظهار داشت: از نظر بنده دیدار تعدادی از نویسندگان حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با رهبر انقلاب دیدار خوب و ثمربخشی بود.در این دیدار صحبت‌ها و پیشنهادهای بسیار خوبی از سوی نویسندگان معقول و کارساز در حول محور ادبیات انقلاب و دفاع مقدس مطرح شد و افق و چشم‌انداز تصویر شد.
نویسنده نسل اول انقلاب با بیان اینکه مسایل و مشکلات به شکل جدی و تخصصی ارائه شد، بیان کرد: جالب اینکه بیشتر دغدغه محتوا در قالب خوب و حرف‌های ساختارمند توصیه می‌شد تا در کارها پیاده شود.
وی توضیح داد: بنده اولین نفر صحبت کردم و مواردی را از قبیل اینکه جریان ادبیات داستانی انقلاب و دفاع مقدس هویت یافته و الحمدالله پس از ٤٠ سال سترگ شده، عنوان کردم، به علاوه اینکه بانوان فعالانه خوش درخشیدند. اما در مقابل باید گفت که ترجمه ما ضعیف است.
تجار با تاکید بر این مطلب که بهترین آثار باید ترجمه شود، تصریح کرد: در کنار ترجمه باید به آموزش توجه کرد، نباید فراموش کرد که نسل بعد باید پشتیبانی شود، البته هدایت و حمایت‌های حضرت آقا چشمگیر است، ولی در مقابل این مسائل مسؤولان فرهنگی و دولتی ما سکوت می‌کنند.
وی گفت، در نهایت عرض کردم که امیدوارم مسئولان از شما تاسی کنند و در ادامه از زبان دولتمردان درباره ادبیات بشنویم.
تجار در پایان به سخنان رهبری اشاره کرد و با تاکید بر اینکه ایشان هم از رمان و خاطره اظهار رضایت کردند، بیان داشت: مقام معظم رهبری هم در ادامه طی سخنانی فرمودند درست است که ما طالب رمان‌های سطح بالاییم ولی آنچه الان داریم بسیار خوب است.

خلق اثر برای معرفی ایرانیِ مسلمان
سیده عذرا موسوی هم اظهار داشت: در این دیدار چهار نفر از بانوان نویسنده در کنار جمعی از نویسندگان حضور داشتند، هرچند فرصت اندک بود اما نشست تخصصی در حوزه ادبیات محسوب می‌شود.
موسوی با بیان اینکه رهبر انقلاب نیز به نویسندگان تاکید فرمودند که علاوه بر اینکه به چه موضوعاتی می‌پردازید، باید هدف اصلی خود را پیگیری کنید، افزود: باید در آثاری که خلق می‌کنید، ایرانی مسلمان را به مخاطب معرفی کنید، بخش اصلی منویات رهبر انقلاب بر محور این مطالب بود، اما وجود فضای صمیمانه و گفت‌وگو با رهبر انقلاب امیدبخش و دلگرم کننده است

داستان، نباید موجب افسردگی و دلمردگی مخاطب شود
مدیر مدرسه رمان شهرستان ادب با توصیف دیدار نویسندگان با رهبر انقلاب به نقل جملاتی از ایشان پرداخت و گفت: معظم‌له، جملات دقیقی در باب داستان‌نویسی بیان کردند؛ از آن جمله اینکه داستان نباید موجب افسردگی و دل‌مردگی مخاطب بشود.
علی‌اصغر عزتی‌پاک در گفت‌وگو با فارس، گفت: ما درباره وضعیت خودمان به عنوان نویسندگان معتقد به آرمان‌های انقلاب اسلامی، از فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم حرف زدیم و گزارشی از وضعیت، برنامه‌ها و آثار منتشرشده در شهرستان ادب ارائه کردیم.
وی افزود: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بیان داشتند «حضور شما در اینجا نشان می‌دهد که اتفاق بزرگی در کشور در حال روی دادن است. ما این محصول قیمتی و مطلوب (جمع نویسندگان) را داریم. ما به جلو حرکت می‌کنیم. من اگر بخواهم درباره رمان مطلوب انسان ایرانی و جمهوری اسلامی حرف بزنم، همین چیزهایی را که شما گفتید، می‌گویم. حقایق جمهوری اسلامی را نشان بدهید، تاریخ هست، امام هست، مجاهدت‌ها هستند، توفیقات بزرگ هستند و البته گاهی تلخی‌هایی هم هست که باید گفته شود. همه اینها باید در کنار هم گفته شود. نبایست فقط تلخی و یاس و سیاهی در رمان‌ها باشد. این سخنانی که این جمع گفت، من هم اگر بخواهم بگویم همین‌ها را خواهم گفت. با وجود همه نگرانی‌ها که منشا آن درست است، تردیدی در این نیست که اتفاقات خوبی دارد می‌افتد.»
عزتی‌پاک اضافه کرد: ایشان در بخش دیگری از بیاناتشان فرموند «رمان بسیار مهم است و این قالب آن‌قدر اهمیت دارد که حتی برخی اهالی ادبیات هم به آن توجه ندارند. چه ابزاری بهتر از داستان برای شناخت یک ملت وجود دارد؟ ابزاری بهتر از داستان سراغ نداریم. اما توجه کنید که رمان علاوه بر اینکه باید قصه خوبی بگوید، باید خوب هم قصه بگوید. از این رو به ابزار توجه کنید. چگونه گفتن مهم است؛ خوب قصه بگویید. رمان تصویرگر واقعیاتی است که با هیچ زبانی نمی‌توان بیان کرد، منتهی در درجه اول باید جاذبه داشته باشد. درباره چگونه گفتن تامل کنید و به فن داستان‌نویسی توجه داشته باشید.»
وی افزود: ایشان با گلایه از برخی آثار که در آنها هیچ نقطه روشنی نیست، فرمودند: «این موضوع پسندیده‌ای نیست. داستان باید حکایت واقعیت‌های افتخارآمیز باشد. تلخی هست، ولی داستان نباید موجب افسردگی و دل‌مردگی بشود. شما باید این خلا را پر کنید. نقاط قوت کار شما این است که فهمیده‌اید باید حقایق موجود در جمهوری اسلامی را در قالب داستان بیاورید. الحمدلله مشغولید و امیدوارم روز به روز پیش بروید.»

https://siasatrooz.ir/vdcf1vdy1w6dxma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی