دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۰
کد مطلب : 116479

دفاع از حقوق بشری که در آمریکا مفهوم ندارد

دفاع از حقوق بشری که در آمریکا مفهوم ندارد

درحالی دولت بایدن نیامده بر سرکار با ادعای حقوق بشری و واکنش به اعدام روح الله زم دخالتش در امور داخلی جمهور اسلامی ایران را آغاز کرد که این نوع واکنش حکایت از آن دارد که دولتمردان آمریکایی چه دموکرات ها و چه جمهوری خواهان از موضوع حقوق بشر بسان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن آنها از جمله ملت ایران استفاده می کنند؛ و این در حالی است که خود آمریکا بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان محسوب می شوند.
در حالیکه هنوز تکلیف رئیس جمهور آتی آمریکا بطور رسمی مشخص نشده، مشاور امنیت ملی «جو بایدن» دخالت در امور داخلی ایران را آغاز کرده است.
جیک سالیوان گزینه بایدن برای تصدی پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با انتشار پیامی در توئیتر به اعدام «روح الله زم» واکنش نشان داد.
این در حالی است که تکلیف رئیس جمهور آتی آمریکا هنوز به طور رسمی مشخص نشده و معلوم نیست که آیا سالیوان این پست را تصاحب خواهد کرد یا خیر.
سالیوان مدعی شد: اقدام ایران در اعدام روح الله زم، روزنامه نگاری که اجازه داشتن یک دادرسی مناسب به او داده نشد و به ‌علت انجام حقوق جهانشمولش محکوم شد، یکی دیگر از موارد وحشتناک نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران است. به شرکایمان خواهیم پیوست و بدرفتاری های ایران را محکوم می کنیم و در مقابل آن می‌ایستیم
جیک سالیوان گزینه بایدن برای پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید از روح‌الله زم بازوی رسانه‌ای غربی‌ها برای آشوب و اغتشاش در ایران حمایت و از اعدام او در ایران به شدت انتقاد کرد.
جیک سالیوان گزینه بایدن برای پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید از «روح‌الله زم» بازوی رسانه‌ای غربی‌ها برای آشوب و اغتشاش در ایران حمایت و از اعدام او در ایران به شدت انتقاد کرد.
او‌ در توییتر نوشت که اعدام زم نقض وحشتناک حقوق بشر است! و آمریکا همراه با شرکایش این «بدرفتاری‌ها» را محکوم می‌کند.
این ادعاها در حالی مطرح شده بیش از نیم قرن است مسئله حقوق بشر به عنوان یک ابزار فشار از سوی آمریکا علیه دشمنان و رقبای این کشور استفاده می‌شود کشورهایی که به هر نحوی در تقابل با امریکا قرار دارند، خود به خود و بدون هیچ مدرکی، متهم به نقض حقوق بشر می‌شوند. به بیان دیگر، هر کشوری که آمریکا با آن مشکل دارد، به عنوان ناقض حقوق بشر معرفی می‌شود.
از سویی دیگر؛ شهروندان آمریکایی بیشترین فشار را در امر نقض حقوق بشر تحمل می‌کنند.و واکنش آنها به اعدام روح الله زم درحالی است که در آمریکا اعدام به شیوه های کشنده انجام می گیرد.
به بیان دیگرمقوله نقض حقوق بشر یکی از راهبردهای سیاست‌خارجی آمریکایی است که ادعای حمایت از حقوق بشر دارد، دولتمردان این کشور نه ‌تنها علیه مردم دیگر کشورها فعالیت‌های ضد حقوق بشری انجام می‌دهند، بلکه نسبت به مردم خودش نیز همین سیاست را دارند؛ در واقع می‌توان گفت اولین قربانیان حقوق بشر امریکایی، مردم آمریکا هستند.
در آمریکا تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی کاملاً آشکار است و در این میان، تبعیض علیه مسلمانان در رتبه اول قرار دارد. موج تبلیغاتی علیه اسلام سبب تشدید اسلام هراسی و اسلام ستیزی و جرایم ناشی از انزجار بر ضد مسلمانان در آمریکا شده است؛ بسیاری از اقدامات علیه مسلمانان، سازمان‌ها و ادارات اسلامی آمریکا با نام اجرای قانون، بدون اقامه اتهام متقن و محکمه پسند انجام می‌گیرند. در این زمینه، مسلمانان آمریکایی بارها بدون دلیل، هدف بازرسی‌های ضدتروریستی اف. بی. ای قرار گرفته‌اند.
اقلیت‌هایی که در این کشور زندگی می‌کنند، به شدت از طرف دولت آمریکا تحت فشار قرار دارند. درصفحات تاریخ مشاهده می‌کنیم که چگونه سرخ‌پوست‌ها توسط آمریکائیان قتل‌عام شدند و سیاه‌پوست‌هایی که به بردگی گرفته شدند. این همه نشان می‎دهد که در داخل مرزهای آمریکا هم مردم آن کشور از سیاست‌های حقوق بشری آمریکا مصون نیستند و تحت فشار شدید سیاست‌های ضدحقوق بشری به سر می‌برند.
قانون حمل آزادانه سلاح از جمله مواردی است که جان و حریم شخصی شهروندان آمریکایی را به مخاطره انداخته و حق حیات و امنیت را از آنها سلب کرده است؛ به طوری که ۸۲ درصد از کشتارهایی که با سلاح گرم صورت می‌گیرند در ایالات متحده آمریکا رخ می‌دهند. ۷۵ درصد کشتارها در آمریکا با سلاح صورت می‌گیرد که این آمار ظرف دو سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
از سویی دیگر، نقض حقوق بشر توسط آمریکا محدود به قلمرو داخلی این کشور نبوده، بلکه اقدامات فرامرزی آن نیز در بسیاری موارد ناقض حقوق انسان‌ها بوده است؛ حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی که در خدمت منافع آمریکا بوده‌اند سیاست دیرین دولت این کشور بوده است.
به ویژه در منطقه غرب آسیا، ایجاد تروریسم از سوی آمریکا در دوره جنگ سرد با بنیان نهادن و تأمین مالی برخی جریان‌ها به منظور ممانعت از نفوذ شوروی در منطقه شکل گرفت که در نتیجه آن القاعده به وجود آمد. همچنین، ظهور داعش در عراق و سوریه با حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفت.
همچنین؛ آمریکا و متحدان غربی و عربی آن در چارچوب حمایت از تروریست‌ها در سوریه اقدامات مختلفی را انجام دادند که از جمله مهمترین آنها می‌توان به حمله موشکی آمریکا به مراکز دولتی سوریه اشاره کرد.
موضوع مداخله در امور داخلی کشورها یک سیاست مستمر و دیرین آمریکا بوده است. این سیاست در مورد کشورهای مستقل مقاوم در برابر آمریکا عمدتاً در چارچوب راهبرد «تغییر رژیم» دنبال می‌شود. در بسیاری موارد سیاست مداخله در امور داخلی یک کشور به طور مستقیم با اقدامات ضد حقوق بشری همراه بوده است.
جمهوری اسلامی ایران در حیات چهل ساله پربرکت خود انواع سیاست‌های خصمانه آمریکا را تجربه کرده است که بسیاری از آنها با مبانی و موازین حقوق بشر در تعارض و تناقض بوده است. سیاست اعمال تحریم بر ضد ملت ایران از جمله رایج‌ترین سیاست‌های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی طی چهل سال اخیر بوده است. این سیاستبا تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهور کنونی به خروج از برجام و اقدام به بازگرداندن و تشدید تحریم‌های ضد ایرانی اجرا شد و بدین ترتیب جنگی اقتصادی با هدف سخت کردن شرایط اقتصادی برای مردم ایران به راه افتاد. همچنین وزارت خارجه آمریکا مبادرت به تشیکل گروهی به نام «گروه اقدام ایران» به منظور هماهنگ سازی تلاش‌های ضد ایرانی واشنگتن و وادار سازی سایر دولت‌ها به تبعیت از این تلاش‌ها کرده است.
آمریکا در عین ادعای حمایت از حقوق بشر به نقض مکرر آن در سطح داخلی و بین المللی نیز می‌پردازد در واقع با قاطعیت می‌توان گفت که آمریکا حقوق بشر را به عنوان دستاویز و ابزاری در مسیر اهداف خود به کار گرفته تا از این طریق بر سرنوشت ملت‌ها سلطه یافته و انواع فشارها را بر کشورهای مخالف خود تحمیل کند.
البته این موضوع به در دست داشتن قدرت از سوی جمهوری خواهان یا دموکرات ها منوط نمی شود کما اینکه دولت بایدن نیامده بر سر کار دخالت در امور جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد

https://siasatrooz.ir/vdcfevdy1w6dyja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی